עבור לתוכן

OC לזוג מעבדי Q6600 G0 וזוג E6600 B2 - איזה לוחות, וקירור? (עידכון מתגובה 8)

Featured Replies

פורסם

צריך להמהיר לחבר שני מחשבים זהים עם Q6600 על לוחות Gigabyte GA-965P-S3, מארזי צ'יפטק.

מקווה להביא אותם לאיזור ה-3.5Ghz לעבודה 24/7.

מכיוון שאני מכיר את הלוח והקירור המחורבן שיש לצ'יפסט אני מניח שמעבר לקירור חלופי למעבדים, אצטרך להחליף גם את הקירור לצ'יפסט.

מבחינת הקירור למעבד, חשבתי על ה-Tuniq Tower 120 בעקבות ההשוואה של HardOCP:

1192044404bQtNOBl5Wz_14_2.gif

http://enthusiast.hardocp.com/article.html?art=MTQwMiwxNCwsaGVudGh1c2lhc3Q=

את ה-Tuniq אני יכול לקנות ב-250 ש"ח וללא צורך במשלוח.

ה-Thermalright Extreme יקר מדי ולא זמין מספיק, ולכן הערך לכסף שלו לא מצדיק את האקסטרא השקעה לדעתי.

ה-V1 גם יקר יותר וגם מציג ביצועים פחות מוצלחים, למרות שאינו דורש פירוק של לוח האם, בכל מקרה אצטרך לפרק את הלוחות כדי להחליף קירור לצ'יפסט.

רציתי לוודא אם מישהו יודע אם ישנה בעיית תאימות ללכת על ה-Noctua NC-U6 בתור קירור לצ'יפסט ביחד אם ה-Tuniq העצום, והאם אולי עדיף במקום ה-TT Extreme Spirit II?

כמו כן איזו משחה טרמית עדיפה, ה-AC5, ה-MX-1 או הזלמן STG1?

טנקס ;)

עריכה: יש עידכון לנושא החל מתגובה 8

פורסם

היי

יש בעיה עם הTUNIQ וקרורים לNB ...גם אני חיפשתי בזמנו ולא מצאתי תשובה החלטית בנושא. צירפתי תמונה מהDS3P הישן שלי - הNB ביחס לטוניק (אגב מאורר על הNB עוזר ;D).

לגבי משחות (הזלמן שציינת לא מופיע שם)

The article here shows:

http://www.chilledpc.co.uk/forum/showthread.php?t=845

A test made by the russian OC team itc/modlabs; AS5 and ASC are identical in performance, and are, and AS5 is terribly overpriced for the performace it offers:

|results|

|crappy thermal interface|

Tital Nano Blue 59

Panasonic 58.5

KPT-8 (reference) 56.6

|decent thermal interface|

Data Cooler 57

Titan TTG S-104 , S-103 56.7

Pasta Siliconowa 56.6

Zalman CSL 850 56.5

Noctua 56.5

Stars Silver 56.5

Stars 700/Aero 700 56

GeIL GL-TCP1b 55.6

Thermopox 55.6

КПТ-8(BeO) 55.5

Sil more 55.5

Shin-Etsu(white) 55.5

W.P. 55.5

STARS (white, soft pack) 55.5

AKT-842 55

Fanner 420 55

Koolance 55

|good thermal interface|

Arctic Alumina 55.5

Arctic Silver-3 54.6

AOS 54.5

DC-340 54.5

Asetek 54.5

Arctic Silver-5 53.5

Arctic Ceramique 53.5

|great thermal interface|

Apus TMG 301 52.5

Gigabyte 52.5

Titan Nano Grease TTG-G30010 52.5

GFC-M1 D90T8-010 52.5

Shin-Etsu MicroSi G-751 52

|outstanding thermal interface|

Arctic Cooling MX-1 51.5

Shin-Etsu MicroSi MPU-3.7 50.5

Coollaboratory Liquid Pro 50

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

היי תודה על התשובה טל.. :)

יצא לך לנסות עם ה-Extreme Spirit II של TT? אפשר לסובב אותו לכל מני כיוונים ואצלי הוא מתאים עם ה-S3 ו-BigTyphone.

כן גם אני גיגלתי ומצאתי שה-MX-1 כנראה עדיפה (וה-MX2 אף יותר אבל לא נראה לי שמוכרים אותה פה עדיין).

מה הטמפ' של המעבד שלך ב-LOAD על ה-3.8? למרות שיש לך setup קצת חולני עם כל כך הרבה מאווררי 120 :P

ועם איזה קירור הגעת ל-4.14? :]

אגב ה-Infinity אולי עדיף מבחינת תאימות? הוא גם עולה 250 ש"ח.

פורסם

לא יצא לי לנסות על הTT אבל אין לי מושג איפה הוא יכנס. לBT יש מרווח גחון שלTUNIQ אין :silly:

עד כמה שאני זוכר הMX2 קיים פה כבר...

ב3.83, עוד כשהיה חם, המעבד רץ ב66 מעלות. ב4.14 לא היה מצב לבדוק כלום בעומס, רק CPUZ ... SPI קירטע לי כבר. הגעתי ל4.14 עם הTUNIQ שעבר LAPPING ... תסתכל בפוסט שלי על הX38-DQ6.

הINFINITY לא מדהים במיוחד מול הTUNIQ אבל גם לא מפריע כ"כ.

הV1 נמצא סה"כ 3 מעלות מעל הTUNIQ וזה לא ישנה לך בכלל ב3.6 (אגב, יציבות במהירות הזו מאוד תלותית במעבד... היו לי Q6600 שהיו יציבים על 3.6 וכאלה שלא וזה על אותו לוח+זיכרון+ספק ושאר ירקות) ולא יפריע לך לשום קרור.

פורסם

רן, הטוניק במהירות נמוכה שקט, אבל לא מדהים בביצועיו. כדי לקבל ביצועים ממש טובים תצטרך לשמוע אותו :) לפחות מהנסיון שלי האינפיניטי מקרר טוב יותר מהטוניק במהירות נמוכה אם כי הוא בא עם פושפינים ולא עם תמיכה אחורית מה שהאמת קצת מפחיד :smile1: אפשר גם להוסיף על הטוניק עוד 120 שקט (רק צריך את תופסני המתכת) מה שישפר עוד קצת את ביצועיו.

פורסם
  • מחבר

טל - מצאתי איזה דיון שמציעים לכוון את הטוניק הפוך לכיוון למעלה ואז הוא מתאים עם ה-NCU6.. אבל זה על לוח של אסוס אז אין דרך לדעת אם זה ילך גם על ה-S3.

במצב הרגיל שלו בכל מקרה אין מצב שהם יתאימו, למרות שמשתמש אחר דיווח שה-Extreme Spirit II מתאים לו (וה-NCU6 לא התאים).

תמונה - כמובן שזה מצב בעייתי שכן האוויר החם עולה למעלה במקום לצאת החוצה (בעצם דומה גם למצב עם ה-V1).

אבל 3 מעלות זה הרבה! :P אני לא בטוח אם יש להם D0 ואם לא ה-Thermal Specification של ה-B3 הוא 62.2 מעלות.

אני מקווה להגיע ל-3.5Ghz ולא לעבור את זה בהרבה.

אינטי - הם אמרו שאין להם בעיה שהמחשבים לא יהיו חרישיים.. :)

פורסם

אם זה לא G0 אז גם ל3.5 אל תתן הבטחות...יש הבדלים מאוד לא זניחים בין השניים.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבטיח כלום חוץ מאיבוד אחריות.. ;)

למה יש לצפות עם B3?

פורסם
  • מחבר

טוב החלטתי להמשיך את הדיון כאן במקום לפתוח נושא חדש.

הסתכלתי היום על המחשבים והמצב הוא כזה.

יש שני מחשבי Q6600 זהים, לפי CPU-Z ה-Revision הוא G0.

לכל אחד 4GB זיכרון ג'נרי 667 מה"צ. הלוחות הם GA-965-S3. מארזי צ'יפטק עם מאוורר 120 מ"מ אחורי. ספקי HEC 475 (לא זוכר מדוייק).

בנוסף יש שני מעבדי E6600 SL9S8-L632A שצריך לבנות מחשבים סביבם, בעלות זולה יחסית.

צריך להאיץ את כל ארבעת המחשבים כמה שניתן ביציבות ועם קירור אוויר, מיועד לתחנות רינדור שנהנות מתדר עבודה גבוה.

אז אני צריך עזרה עם להסגר על כמה דברים מבחינת OC:

א. לוחות טובים ל-OC, שהקירור לצ'יפסט שלהם טוב ללא צורך בתוסף כמו ה-TT Extreme Spirit שאני אצטרך ב-965P-S3, האם יש כזה עד 700 ש"ח? אם לא האם כדאי ללכת על ג'יגהבייט P35-DS3L או על Abit IP35-E? או משהו אחר אולי..

ב. קירור איכותי למעבדים עד 250 ש"ח כולל מאוורר, ואם אין קירור טוב לצ'יפסט בלוח אז אחד שיתאים עם ה-Extreme Spirit או ה-NCU6 (ה-Tuniq כנראה לא מתאים)

ג. איזה מאוורר 120 מ"מ הכי מומלץ כיום שהוא לא בין ההכי שקטים (לא ה-900RPM למיניהם) אבל גם לא רועשים להחריד.

ד. אני אקנה זיכרון לכל E6600 כ-2GB זיכרון 800 מ"ה - איזה חברה מוכרת הכי משתלם כיום? אולי הם גם יחליפו את ה-4GB של ה-Q6600 אם נגלה שהם מסוגלים להגיע רחוק. עדיפות ל-KSP, Zigzag ו-IQPC כי אלו כנראה שלושת החנויות שאני ארכוש מהן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים