עבור לתוכן

נשבר הזין מהצבא .... מה לעשות ?

Featured Replies

פורסם

לא אמרתי שאתה חייב למצות את עצמך....

אמרתי שמי שלא רוצה לשרת , והתקבל לאוניברסיטה מיצידי שיהיו עליו הקלות/שיחרור משירות כי ככה אתה גם מתחשב בבן אדם ולא רק בצבא

כן מישהו צריך לעשות את התפקיד במקומו אבל זה לא שאי יהיה אפשר למצוא מישהו

אני כמובן בא מנקודת מבט שלא כול בן אדם שלישי קופץ מתקבל לאוניברסיטה ואומר "אני לא רוצה לשרת" אלא מנקודת מבט שאחוז קטן של אנשים לא הולכים לשרת בגלל שהם התקבלו לאוניברסיטה ללימודים או לא רוצים לחיות בארץ... ובוא נגיד שיש אפשרות לגרום לאנשים האלה לתרום למדינה בדרך אחרת

עדיף שכמות קטנה לא תתגייס מאשר שהכמות הזאת תשתמט ואז עוד אנשים ישתמטו בגלל שזה IN להשתמט ובגלל שהם חושבים שזה יעזור להם בחיים (וזה ממש לא כי עד שאתה מחליט מה שאתה רוצה, מתקבל וכול הסידורים שקשורים בלימודים מסודרים אז כבר עברה לפחות שנה...

'רעיון מצוין!' אז למה לא? כל אחד יבקש להשתחרר מהצבא כי הוא לא רוצה "לבזבז" 3 שנים. והוא מעדיף ללמוד.

אני לא אדבר איתך על הצד המחשל שבצבא והצד שמבגר אותך שם בכמה וכמה מידות אם לא היית עושה כלל/לומד (אני לא מדבר על אחד שעושה כל יום יומיות אלא על להישאר בצבא לפחות שבוע ימים וכמובן לישון שם ולהיות עם החבר'ה ולהסתדר בלי ההורים והפינוקים מהבית) ואני לא אדבר איתך על כך שהצבא הוא גם מקום עבודה שנותן לך ביטחון,ניסיון. אני מדבר איתך על שאלה פשוטה אחת - מי בידיוק יחליף את את אותו בנאדם שרוצה ללמוד ולא להתגייס? הערבי מהצד השני של הגבול? או אולי הבנאדם האחר שלא רוצה ללמוד? חלאס לדבר שטויות.

אתה לא חי באמריקה, המצב כאן שונה לגמרי. בישראל יש צבא חובה והמדינה מבוססת על הצבא הזה, ללא הצבא הזה לא היינו מתקיימים נכון לרגע זה.

אז במקום לנסות למצוא אלטרנטיבות גורעות, שכל אחד יעשה את המינימום 3 שנים .

ולא יודע איך הגעת לזה ולמה זה כל כך "IN" להשתמט, אולי מהמקום שאתה בא זה ככה. אבל מאיפה שאני בא זה ממש לא ככה.

פורסם

לא אני לא בא ממקום כזה אבל עובדה שעוד ועוד אנשים משתמטים (והאחוזי המשתמטים גודלים כול הזמן)

פורסם

תעשה הרבה בעיות ובסוף תגיע לאן שתרצה

פורסם

'רעיון מצוין!' אז למה לא? כל אחד יבקש להשתחרר מהצבא כי הוא לא רוצה "לבזבז" 3 שנים. והוא מעדיף ללמוד.

אני לא אדבר איתך על הצד המחשל שבצבא והצד שמבגר אותך שם בכמה וכמה מידות אם לא היית עושה כלל/לומד (אני לא מדבר על אחד שעושה כל יום יומיות אלא על להישאר בצבא לפחות שבוע ימים וכמובן לישון שם ולהיות עם החבר'ה ולהסתדר בלי ההורים והפינוקים מהבית) ואני לא אדבר איתך על כך שהצבא הוא גם מקום עבודה שנותן לך ביטחון,ניסיון. אני מדבר איתך על שאלה פשוטה אחת - מי בידיוק יחליף את את אותו בנאדם שרוצה ללמוד ולא להתגייס? הערבי מהצד השני של הגבול? או אולי הבנאדם האחר שלא רוצה ללמוד? חלאס לדבר שטויות.

אתה לא חי באמריקה, המצב כאן שונה לגמרי. בישראל יש צבא חובה והמדינה מבוססת על הצבא הזה, ללא הצבא הזה לא היינו מתקיימים נכון לרגע זה.

אז במקום לנסות למצוא אלטרנטיבות גורעות, שכל אחד יעשה את המינימום 3 שנים .

ולא יודע איך הגעת לזה ולמה זה כל כך "IN" להשתמט, אולי מהמקום שאתה בא זה ככה. אבל מאיפה שאני בא זה ממש לא ככה.

סליחה, אבל הצבא בישראל לא מבגר בגרוש. אולי בקרבי, אבל במקצועות ג'ובניקים בטוח לא. צבא בישראל זה תיכון על מדים. עזאזל, אפילו לא. אצלנו בתיכון לא העזו לעשות דברים שראיתי בצבא.

בקשר לניסיון - ניסיון שנותן משהו באזרחות מקבלים במקצועות מעטים בלבד ובשאר המקצועות אותו ניסיון לא שווה כלום. יותר מזה, היום לאף אחד לא אכפת איפה הייתה בצבא. לא מזיז להם את הביצה. מעסיקים רוצים לשמוע שני דברים בלבד: השכלה או הכשרה מקצועית וניסיון במקצוע.

אני מסכים שאנחנו לא קנדה או ארצות הברית ויש צורך בצבא חזק ומתקדם כדי להבטיח את המשך קיומה של מדינת ישראל, אבל ראבק יש כל כך הרבה חיילים מיותרים בצבא שלא עושים כלום שלוש שנים והיו יכולים לתרום הרבה יותר למדינה בשירות לאומי מאשר בשירות צבאי או אפילו בלימודים. לדעתי אדם משכיל במדינת ישראל שיעבוד אחר כך בבית חולים או חברת הייטק ומשלם מיסים תורם הרבה יותר מאיזה ג'ובניק מצוי במרכז שלא עושה כלום חוץ מלעבוד שלוש שעות ביום במשרד ובוכה על היחס הנאצי והלא אנושי שהוא מקבל.

פורסם

עם פרופיל כזה היית צריך לחשוב על יחידה טכנולוגית עוד לפני הצבא,להיות ג"ובניק זה סתם שריפה של 3 שנים.

פורסם

בוחן תחמושת זה אחלה תפקיד , אתה יכול לשרת ב אשדוד חיפה או אילת למרות שאילת עכשיו תפוס, לא חייב להיות סגור , תלויי איפה אתה גר ואיפה ישבצו אותך, תעשה חיים.

בתכלס התפקיד זה כמו מחסנאי תחמושת, ביקורות מפעם לפעם טיפול שותף וכ'ו , לא משהו רציני .

פורסם

את האמת בהתחלה גם אני חשבתי להשתמט מהסיבות "מה הצבא נותן לי" "למה לי לבזבז 3 שנים מהחיים שלי ולא ללמוד או לעבוד", ועכשיו, אני הולך לקרבי לשחק "טנקים ומחבלים" בשריון :lol: לחיים ולתפיסת-עולם יש דרך אירונית להשתנות :silly:

אבל השאלה שלי אלייך פותח הת'ראד: למה אתה רוצה להפסיק את השירות? בגלל בעיות רפואיות הנגרמות מבעיית החוליות המצערת? או כי פשוט אתה לא סובל את התפקיד?

אם הבעיה היא רפואית אני מסכים כשמדובר בג'ובניקים 80% מהזמן הצבא לא שם ז**ן... דוגמא בן-דוד שלי היה עם פרופיל כמו שלך בגלל פריצת דיסק בגב ועדיין שמו אותו בתותחנים בעבודה שכוללת הרבה הרמות של דברים כבדים. גם אחרי כמה חודשים כשהוריו החליטו להתערב הצבא גרר את הסיפור עד סוף השירות שלו, כמו

חבורה שמנוהלת על ידי סוחר עבדים (כן כן אמרתי את זה >:( )

אז תעשה טובה לעצמך, אם זה הסיפור, תערב את ההורים מעכשיו! הם יודעים איך להזיז דברים אבל זה ייקח קצת זמן עדיין. ואז כשאתה משוחרר תעשה את הזמן שיש לך על הידיים פורה (לימודים וכו')

אם הבעיה היא כי אתה פשוט לא סובל את התפקיד והוא מחורבן אז תתגבר על זה כבר. לא כל תפקיד הוא חלומי ונכון שיש יותר טובים אבל עם כל הכבוד,

להתלונן ולקטר לא מקדם בחיים אז תן לזה עוד חודש חודשיים ככה ותראה אם עדיין לא עובד לך... בסך-הכל נשמע לי כמו בטן-גב וגירבוץ (פעולה הדורשת את אומנות הגירוד המבוקר ביחד עם אומנות הליטוף הרך של שק האשכים).

אם עדיין לא קורץ לך תבקש יפה ואולי יתנו אותך לתפקיד אחר. נסה להתחבב על המפקד שלך ועל חבריך לבסיס בזמן הזה... לעולם לא מזיק, למעשה, אולי אפילו יהיה הדבר שישנה את דעתך :xyxthumbs:

פורסם

לא הבנתי, כמה זמן אתה בצבא?

אם פחות מחצי שנה אז תבקש להיות מאבטח מתקנים בתנאים של שבוע שבוע. הקב"ן יכול לדאוג לך לזה גם בלי הורדת פרופיל נפשי.

אני לא מציע לך "לסחוב" כי אתה עלול להידפק גם במילואים. חיל הים וחיל האוויר זה חילות מיוחדים שקשה לצאת משם ותמיד יש שם תפקידים בזויים שיכולים להציע לך. לחיל הים יש מבחר מצומצם של בסיסים וחבל עליך.

מאיפה אתה?

אל תתיחס ליפי הנפש שטוענים שהצבא מבגר. זה שטויות. אם היית בנאדם לפני, תהיה גם אחרי. התבגרות היא תהליך טבעי שלא מותנה במסגרות אלא בנסיון חיים. וחוץ מזה יש עוד דרכים להתבגר למשל ע"י טיול ארוך לחו"ל בלי האוכל של אמא כמו שמישהו כתב.

בקשר להיבט המוסרי-אל תתיחס. ישנם מגזרים שלמים שלא מכירים בדגל שלא לומר יורקים עליו והם נהנים בדיוק מאותם זכויות שאתה נהנה. בעצם אתה אפילו מממן אותם. אז שלא יטיפו לך פה מוסר הפרייארים.

כל דחייה של ההחלטה תרחיק אותך מהיעד.

בהצלחה

פורסם

סליחה, אבל הצבא בישראל לא מבגר בגרוש. אולי בקרבי, אבל במקצועות ג'ובניקים בטוח לא. צבא בישראל זה תיכון על מדים. עזאזל, אפילו לא. אצלנו בתיכון לא העזו לעשות דברים שראיתי בצבא.

בקשר לניסיון - ניסיון שנותן משהו באזרחות מקבלים במקצועות מעטים בלבד ובשאר המקצועות אותו ניסיון לא שווה כלום. יותר מזה, היום לאף אחד לא אכפת איפה הייתה בצבא. לא מזיז להם את הביצה. מעסיקים רוצים לשמוע שני דברים בלבד: השכלה או הכשרה מקצועית וניסיון במקצוע.

אני מסכים שאנחנו לא קנדה או ארצות הברית ויש צורך בצבא חזק ומתקדם כדי להבטיח את המשך קיומה של מדינת ישראל, אבל ראבק יש כל כך הרבה חיילים מיותרים בצבא שלא עושים כלום שלוש שנים והיו יכולים לתרום הרבה יותר למדינה בשירות לאומי מאשר בשירות צבאי או אפילו בלימודים. לדעתי אדם משכיל במדינת ישראל שיעבוד אחר כך בבית חולים או חברת הייטק ומשלם מיסים תורם הרבה יותר מאיזה ג'ובניק מצוי במרכז שלא עושה כלום חוץ מלעבוד שלוש שעות ביום במשרד ובוכה על היחס הנאצי והלא אנושי שהוא מקבל.

האמירה "הצבא בישראל לא מבגר בגרוש" בכלל לא מדוייקת.

מבגר, תלוי איפה היית ומה עשית. כמובן שאם היית איזה אפסנאי/שקמיסט/טבח ומקצועות כאלו שבאים חמשושים/יומיות/יומיות-חמשושים אז מן הסתם שזה לא יבגר אותך ואפילו יראה לך את הצדדים המכוערים שיש בצבא, ואתה צודק - יש כאלה ולא מעט.

אבל אם תיהיה במקצוע שמחייב אותך לא לראות בית במשך מינימום שבוע, אם תיהיה בתפקיד שמחייב אותך לסמוך על חבריך לנשק ובכלל להיות מנותק מהפינוקים של הבית אז כמובן שהוא יבגר אותך.

אני לא מכיר "חיילים שלא עושים כלום שלוש שנים והיו יכולים לתרום הרבה יותר" לכל אחד בצבא יש תפקיד והוא אמור למלא אותו זה שהוא לא ממלא אותו כראוי או ממלא אותו חלקית זה משהו אחר, אבל הוא אמור וצריך לעשות אותו.

ובנוסף, תחשוב על זה מהכיוון ההפוך. נניח שבאמת ניתן לא לשרת בצבא אם אתה נכנס ללימודים אקדמאיים. בטוח שיותר ויותר אנשים ינסו להשיג אישורים כדי לא להתגייס (גם אם הם לא לומדים) רק כדי לא לשרת בצבא. ואז מה נשיג? מצב גרוע בהרבה מן המצב הקיים. וכמובן החסרון העיקרי זה מחסור ענקי בכח אדם שיהיה לצבא. ותאמין לי שגם אני וגם אתה מעדיפים עודף אנשים מאשר חוסר באנשים כי אתה לא יכול להעלות על דעתך מה יקרה במצב כזה (אל תשכח ידידי שאנחנו מדינה שמתבססת על צבא המילואים ולא על צבא הסדיר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים