עבור לתוכן

אני מעוניין לפתוח בלוג שיספר על חוויות והחיים שלי כעת. אך יש לי שאלה מאוד חשובה!

Featured Replies

פורסם

שלום חבר'ה,

אני הכרתי את כל תחום הבלוגים כבר לפני מעל ל-3 שנים, כלומר ממש איך זה עובד גם מבחינת תיכנות ב-PHP וכו'. ולא הבנתי כל כך מה מושך ומעניין בזה עד היום.

בקיצור החלטתי לפתוח בלוג משל שיהיה בעברית ובאנגליתי. בלוג שיספר על החיים שלי מגיל שנה ועד היום כולל משפחה וכו'. עכשיו באה השאלה החשובה:

1. מה עדיף לי, לפתוח בלוג באתר מפורסם (לדוגמא: "Blogger") שמאפשר את זה בחינם או להשתמש במערכת משלי (כי יש לי כבר חבילת איחסון ומערכת WordPress מותקנת ומוכנה לשימוש)?

2. מה ההתרונות ומה החיסרונות בין שניהם?

אשמח לתגובות שלכם.

פורסם

אם אתה רוצה רק לכתוב אז תפתח בלוג תחת אתר מפורסם וזהו.

אם אתה רוצה להתעסק עם הבלוג שלך (להתקין תוספים, לשנות, להוסיף דברים לקוד) ולנהל אותו הרבה יותר מהממשק ניהול אז תתקין Wordpress ותבלה.

נ.ב:

אם אתה מתכנת אז עדיף לך להתקין וללמוד על מערכת Drupal.

אמנם עקומת הלימוד של המערכת הזאת היא מעט גבוהה אבל מדובר במערכת שאפשר לבנות איתה ה-כ-ל (בלוג, מערכת ניהול תוכן, חנות, ....)

פורסם

אני גם צריך לפתוח סוג של בלוג בקרוב, ותוהה בעיניין - האם לא עדיף להיות חלק ממערך Blogger על מנת לקבל חשיפה נוספת בעצם היותך חלק מקהילה?

גם העובדה שלאנשים כבר יש משתמשים ואינם צריכים להירשם לבלוג מאפשרת טוקבאקס ביתר קלות, לא?

עוד לא חקרתי על זה לעומק, אבל האם יש בעיה שלבלוג יהיה מעפיין עיסקי ב-Blogger? במקרה ונרצה לדוגמא לקשר דרכו למכירות ב-eBay.

פורסם
  • מחבר

אם אתה רוצה רק לכתוב אז תפתח בלוג תחת אתר מפורסם וזהו.

אם אתה רוצה להתעסק עם הבלוג שלך (להתקין תוספים, לשנות, להוסיף דברים לקוד) ולנהל אותו הרבה יותר מהממשק ניהול אז תתקין Wordpress ותבלה.

אני מעוניין רק לכתוב ויש עיצובים ויספקו אותי, אבל מה ההיתרונות באתרים מפורסמים? חשיפה? מהירות? תגיד לי מה..וכמובן מה החסרונות של האתרים המפורסמים? ולמה עדיף לי לפתוח אחד משלי באתר פרטי משלי..?[br]פורסם בתאריך: 11.11.2007 בשעה 17:11:41

למנהלי הפורומים: מה דעתכם להעביר את הנושא אולי לפורום אחר כמו אינטרנט, תיכנות וכו' אני פשוט לא יודע אם זה היה המקום הנכון לפרסום הת'רד הזה.
פורסם

אין כמו מערכת קוד פתוח משלך להתעלל בה כאילו אין מחר

זה קצת קשה לקבל חשיפה במערכת בלוגים שמכילה מיליוני בלוגים ועם מערכת משלך זה עוד יותר קשה כך שתשקול בעצמך

אולי תלך בהתחלה על הBLOGGER ואז תעבור למשלך כשתקבל קצת חשיפה ..

פורסם
  • מחבר

אין כמו מערכת קוד פתוח משלך להתעלל בה כאילו אין מחר

זה קצת קשה לקבל חשיפה במערכת בלוגים שמכילה מיליוני בלוגים ועם מערכת משלך זה עוד יותר קשה כך שתשקול בעצמך

אולי תלך בהתחלה על הBLOGGER ואז תעבור למשלך כשתקבל קצת חשיפה ..

אני מבין..

אבל שוב, מה החיסרונות הבולטים וההיתרונות בדבר?

פורסם

מערכת בלוגים באתר, החיסרון הוא שאתה לא יכול לשנות כל דבר, ואתה מוגבל בהמון דברים. (אפשרויות, עיצוב וכו').

היתרון זה שאתה יכול לפתוח בלוג בלי להתעסק בדברים טכניים.

מערכת כמו Wordpress היתרון הוא שאתה יכול לשנה כל דבר שאתה רוצה, ליצור עיצובים משלך או להוריד מוכנים, להתקין תוספים ומודים והמון שטויות.

החיסרון הוא שאתה צריך דומיין (ברוב המקרים), שטח איכסון וטיפה ידע טכני. (אם אתה יודע PHP, אפילו ברמה של מתחיל זה מצוין).

אתה יכול להסתכל בבלוג שלי למשל, אתה יכול לראות מה אפשר לעשות עם Wordpress אם יודעים PHP, עשיתי מודים, ושיפצתי את אזור התגובה קשות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים