עבור לתוכן

הרבה רוח וצילצולים (או: סיפורה של המלחמה בעירק)

Featured Replies

פורסם

חשבתי שהפעם זה לא יקרה. הפעם ארה"ב לא תמרח אותנו ואת עצמה בשטויות ותגיד לנו שזה משחק ילדים. אני זוכר את המלחמה הקודמת כאילו זה היה אתמול: אני יושב מול הטלויזיה, רואה תמונה של בגדד בירוק (מלאה באש נ"מ) ואת מפקד הכוחות אומר שחוסלו כמעט כל היכולות של עירק.

אח! כמה שהוא טעה וישראל שילמה על הטעות הזו כאשר ירו עלינו טילים.

אני גם זוכר את תמונות החיילים שנפלו בשבי ואפילו זוכר את שמו של אחד מהם (ג'פרי זואן).

והיום, כאילו לא עברו 12 שנים ועדיין נשארה היהירות האמריקנית. אנחנו, שחשבנו שהמלחמה הזו תהיה קלה יותר ושהאמריקנים למדו את הלקח רואים בדיוק את ההיפך. עדיין לא הושג כל הישג משמעותי, המשטר העירקי עדיין מתפקד, וסדאם (יימח שמו) עדיין חי.

כמו כן ראיתי את תמונות השבויים האמריקאיים והייתה תחושה של דז'ה-וו.

אז מה לעזאזל יהיה עם המלחמה הזו? האם לעולם לא נצליח לחסל את משטר העירקי? האם נצטרך לחכות שסדאם (שוב פעם יימח שמו) ימות מוות טיבעי?

• תגובות 33
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

GOD WILL BE WITH THE CAPTURED ALLIED SOLDIERS!

מקווה שלא עושים להם מה שעשו לחיילים שלנו אחיהם המצרים ביום כיפור

פורסם

אני מרגיש זעזוע עמוק, ודאגה עמוקה לבני בריתנו האמריקאים.

שמתם לב לחיילים ? חיילי יחידת תחזוקה , שאינם לוחמים. טעות טרגית בקידום הכוחות בדרום עיראק.

יאאלה מהר לשחרר אותם , יאללה להפעיל את היחדה המוטסת - 101 יאללה לקרוע את העיראקים לגזרים !!!

פורסם

יהודה מצטרף לכל מילה.

איך מקדמים יחידה ללא כל הגנה .

לא ברור בכלל.

פורסם

האמריקאים נלחמים מוזר מאוד...פה טיל על איראן שם טיל על פאקיסטן פה מורידים אפאצ'י שם מורידים בית חולים

מה קורה חברים, אם אתם עושים משהו- לפחות תעשו אותו כמו שצריך.

פורסם

עם כל הכבוד, מדובר בשיהוקים מינוריים לחלוטין. אם לא היתה תקשורת אף אחד לא היה יודע ולאף אחד לא היתה בעיה.

מי שחשב שלא יהיו הרוגים הוא או טיפש או מסטול.

30 הרוגים עד עכשיו?

so what????

תתחילו לקחת את זה בפרופורציה. מילא האמריקנים יפי הנפש האלו שחיים בעולם הדמיוני שלהם, אבל למה אתם מתרגשים מכמה הרוגים?

אני לא טוען שזה לא חבל, אבל זה בלתי נמנע וצפויי לחלוטין.

אף אחד לא פרסם את מספר ההרוגים העיראקיים, אבל זה לפחות ביחס של 1:100, עליהם אתם לא מצטערים? מה הם אשמים בכל הסיפור הזה, אם הם לא ילחמו אז האנשים של סאדאם יהרגו אותם, אם הם כן נלחמים האמריקנים יורים בהם.

מי שאשם במצב הזה הוא רק האו"ם, ובראשותו שלושת המדינות הטיפשות ביותר על הפלנטה (אחרי ישראל) : צרפת, גרמניה ורוסיה.

היה צריך לפני הרבה זמן להכריז על סדאם כפושע מלחמה ולא להכיר בשילטון שלו, האו"ם היה צריך פשוט להיכנס עם תמיכה בינ"ל ולקחת את המדינה. בצורה זו זה לא יראה לעירקים כהישתלטות של המערב והיו יותר סיכויים שהחיילים היו נכנעים.

לא צריך בכלל למצוא את השרץ הזה שקוראים לא סדאם אלא פשוט למוטת את הממשל ולקיים בחירות דמוקרטיות.

אחרי זה לשלוח לשם סיוע הומניטרי, ואם סדאם יראה את הראש שלו שוב אז מישהו צריך להוריד לו אותו.

אבל האו"ם הוכיח את עצמו להיות מפולת של נמושות. ההאשמות כי ארה"ב עושה את זה בשביל הנפט הן מעליבות בהתחשב בעובדה שצרפת היא אחת מבעלות הברית הגדולות ביותר של עיראק ויש לה חוזים לקנית הנפט ברגע שהאמברגו יוסר.

אני מקווה שהמשטר בעיראק יתפרק וצרפת תוכל לדחוף את החוזה שלה לאיפה שצריך לדחוף אותו.

פורסם

הייתי רוצה בזאת לחזק את דבריו של amiram ולהוסיף שאתם מגזימים! המלחמה היא רק ביומה החמישי ואתם כבר מתלוננים?

ביומה החמישי! השטח הוא עצום ואפילו עם לא הייתה שום התנגדות להתקדמותם של האמריקאים עדיין היה לוקח להם הרבה יותר משבוע להגיע לבגדאד עם כוח מלא... אז בהתחשב במה שהם השיגו עכשיו זה דיי הרבה.

זאת התקשורת שמז**נת לכם את השכל, המלחמה מתנהלת יפה מאוד! האבדות של האיראקים הם עצומים ואין שום דרך להשוות אותם עם אלה של האמריקאים...

אם כי ניתן בהחלט להתלונן על הטימטום של האמריקאים: 2 תאונות המסוק שהרגו עשרות חיילים, טיל הפטריוט שהפיל מטוס... ועוד כמה כאלה, אם כי אני נוטה לפקפק בכך שאלה אכן היו תאונות, אולי הממשל בכוונה לא רוצה להכריז על לחימה עיראקית ומסווג את ההפלות כתאונות?

שר ההגנה של ארה"ב, ראמספלד, בעצמו אמר שאנחנו יודעים רק מה שהם רוצים שנדע...

פורסם

המלחמה מתנהלת יפה,

אבל...הטעויות שהאמריקאים עושים, כמו שאמרו שולחים טילים על מקומות לא נכונים, על אזרחים,

על מדינות שכנות,ועכשיו גם קראתי ששלחו טיל קרקע- אוויר (אם אני לא טועה) על אוטובוס של פליטים...

הגיע הזמן לקחת את זה ברצינות ולא לעשות טעויות כאלו.

פורסם

טעויות הן בלתי נמנעות. העובדה שאת רוב ההרוגים האמריקנים מספקים לעצמם מוכיחה שהעירקים לא מהווים שום התנגדות.

לא נשכח שאנחנו גם הרגנו לא מעט אזרחים פלסטינים ולבנונים בטעות, עם כל הכאב זה בלתי נמנע.

פורסם

טעויות הן בלתי נמנעות. העובדה שאת רוב ההרוגים האמריקנים מספקים לעצמם מוכיחה שהעירקים לא מהווים שום התנגדות.

לא נשכח שאנחנו גם הרגנו לא מעט אזרחים פלסטינים ולבנונים בטעות, עם כל הכאב זה בלתי נמנע.

כן, אבל קיימת בעיה נוספת שהם הורגים את עצמם גם..

לשלוח יחידת תחזוקה ראשונים ללא ליווי צבאי כמו שצריך????

זה כבר טיפשות מעל ומעבר. :-X

פורסם

נו באמת..

זה לא שיחידת התחזוקה הייתה הראשונה ששעטה קדימה אל עבר קווי האויב, היא הייתה בדרכה לספק ציוד ותחמושת לחיילים שנמצאים בחזית ופשוט טעתה בדרך, קורה.

הבעיה היא שהם נתקלו במארב עירקי, וזה דבר שהאמריקאים לא ציפו לו, בהתחשב בהודעות הבזק שלהם על כיבושים פה וכיבושים שם (ובפועל אנחנו רואים שגם אחרי 48 שעות עדיין מתנהלת לחימה באותו מקום).

פורסם

נו באמת..

זה לא שיחידת התחזוקה הייתה הראשונה ששעטה קדימה אל עבר קווי האויב, היא הייתה בדרכה לספק ציוד ותחמושת לחיילים שנמצאים בחזית ופשוט טעתה בדרך, קורה.

הבעיה היא שהם נתקלו במארב עירקי, וזה דבר שהאמריקאים לא ציפו לו, בהתחשב בהודעות הבזק שלהם על כיבושים פה וכיבושים שם (ובפועל אנחנו רואים שגם אחרי 48 שעות עדיין מתנהלת לחימה באותו מקום).

צודק,אבל עדיין, לא היה לה ליווי צבאי?

פורסם

היא בעצמה יחידה קרבית, אז למה היא צריכה ליווי צבאי?

פורסם

היא בעצמה יחידה קרבית, אז למה היא צריכה ליווי צבאי?

אני פשוט חושב שיחידת תחזוקה אינה בעלת מספיק אמצעים להגנה ולחימה

כמו יחידות לוחמות אחרות.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

יחידת תחזוקה ואספקה אשר פועלת בשטח האויב היא יחידה קרבית. כמו כן אין לצבא, אפילו לא לצבא ארה"ב, מספיק כוח אדם וכוח אש בכדי לספק מיגון של 100 אחוז לכל יחידה ויחידה, ובפרט מיגון כבד.

יחידת האספקה לא נכנסת מאחורי שטח האויב אלא, כנראה, יחידת האספקה המדוברת נלכדה על ידי אחד מכיסי ההתנגדות שארה"ב השאירה מאחור...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים