עבור לתוכן

באיזו אוניברסיטה הפקולטה להנדסה טובה יותר?

Featured Replies

פורסם

אוניברסיטת בן גוריון שבבאר שבע

או

אוניברסיטת תל אביב

שאלה נוספת שמאוד חשובה לי, זמן לא מבוטל אני מתחבט בשאלה, מה כדאי לי ללמוד?

הנדסת מכונות vs. הנדסת אלקטרוניקה.

הבעיה היא שהחומר הנלמד בשני החוגים מאוד מעניין אותי, והייתי רוצה לדעת קצת על מצב שוק העבודה אולי זה יעזור לי לבחור,

אז אם למישהו יש פרטים זה מאוד יעזור.

תודה לכולם :xyxthumbs:

פורסם

שתיהם מצוינים , לך על מה שיותר מתאים לך מבחינת התנאים.

הנדסת אלקטרוניקה :

שמעתי שיש קושי לבוגרי מכללות ללא ניסיון ,למצוא עבודה . אבל לאחר שיש להם ניסיון הם מוצאים עבודה בקלות .

בוגרי אוניברסיטה מכובדת עד כמה שידוע לי לא תיהיה להם בעיה למצוא עבודה .

במיוחד אם יש להם ממוצע ציונים של 85 ומעלה אז הם ממש בקלות מוצאים עבודה .

כל זאת הסקתי משיטוט רב בפורום " עבודה בהיי טק " שבתפוז .

פורסם
  • מחבר

תודה, מישהו יכול להוסיף?

פורסם

מה כדאי לך ללמוד רק אתה יודע.לא שמעתי על הנדסת אלקטרוניקה באניברסיטת ת"א (אני לומד שם מכונות).מבחינת החברה אומרים שבבאר שבע יותר טוב (אבל לגור בחור הזה :o ).מבחינת רמת לימודים לדעתי פחות או יותר זהה.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול לספר אילו עבודות באמת ניתן לעסוק עם תואר בהנדסת מכונות?

מה בפועל בוגרי התואר עוסקים ויכולים לעסוק? כמו כן, בוגרי תואר שני.

האם ניתן להתחיל לעבוד החל מהתואר הראשון? כי למשל אני יודע שבפיזיקה אין ממש עבודה לתואר ראשון.

בקשר ללינה - אני אגור בקרית מלאכי\אשקלון\אשדוד בכל מקרה כך שזה פחות או יותר אותו המרחק.

באונ' ת"א קוראים לזה 'הנדסת חשמל ואלקטרוניקה'.

יש לזה 3 "סוגים":

- הנדסת חשמל ואלקטרוניקה

- הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ומחשבים

- הנדסת חשמל ואלקטרוניקה ופיזיקה

קראתי את זה אתמול, אך לצערי לא שמרתי את המקור ואינני מוצא את זה.

פורסם

יש ביקוש לבוגרי תואר ראשון במכונות, אבל המשכורות נמוכות ממשכורת של מהנדס אלקטרוניקה, לפחות בהתחלה.

ממה שאני יודע, מבחינת אלקטרוניקה, גם ת"א וגם בן גוריון נחשבות למעולות.

פורסם

לפרטים נוספים ממליץ לך לשאול כאן

http://yoram.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=com/index&c=2.0&forum_id=37

ד"ר משה תשובה הוא ראש המחלקה להנדסת מכונות במכללת אפקה אני חושב..

בנוסף תעשה שם חיפוש קטן יש הרבה מידע על מכונות ושאר תחומי ההנדסה.

פורסם

אני התחלתי ללמוד עכשיו הנדסת חשמל ומחשבים בבן-גוריון. אתה צריך לדעת להפריד בן תואר כפול של כמה מחלקות כדוגמת הנדסת חשמל ופיסיקה, למול תואר בודד. למשל בבן גוריון התואר נקרא הנדסת חשמל ומחשבים. ההבדל המעשי היחיד הוא מעבדת אסמבלר שהיא חובה.

מבחינת רמה, בן-גוריון נחשבת מאוד איכותית במקצוע הספציפי הזה, בנוגע להנדסת מכונות אני לא ממש יודע.

דבר נוסף, הרבה אנשים כשחושבים על איפה ללמוד באים בגישה שבבאר-שבע אין מה לעשות. גם אני חשבתי ככה עד לפני שנה, ואז הגעתי לשם כמה פעמים לבקר אנשים שלמדו שם, והבנתי עד כמה אני טועה. כל צפון באר-שבע זה למעשה "בועה" של סטודנטים. יש מספיק מה לעשות, והאווירה פשוט מצוינת. תשאל כל אדם שלומד בבאר-שבע ותראה שכולם ללא יוצא מן הכלל מרוצים ביותר מהאווירה שם.

איזה מקצוע לבחור זה בחירה אישית שלך. אם תלמד משהו שתאהב, ותצליח בו, אתה תמצא עבודה. לא משנה אם תלמד פיסיקה, הנדסת חשמל, או כל דבר אחר. בנוגע להנדסת חשמל ספציפית, אומנם אני עוד לא יודע מניסיון אישי, אבל לא מעט אנשים שלומדים אצלנו שנה ג' ומעלה כבר עובדים יומיים בשבוע בחברות שונות בתחום הזה, וכבר מובטחת להם עבודה לכשיסיימו את התואר שלהם.

Anatoli.

פורסם

אני מחזק את דבריו של אנטולי, ורוצה להוסיף שנהדסת חשמל נחשב לאחד המקצועות הכי קשים (לפחות בב"ג). כך שאם זה לא באמת מעניין אותך, יהיה לך קשה מאוד להוציא ממוצע טוב. אז לך ללמוד מה שמעניין :)

פורסם

האווירה בין הסטודנטים באמת טובה ככל שתיהיה אבל בבאר שבע באמת אין הרבה מדי מקומות מעניינים. זה שיש אנשים נחמדים זה דבר אחד אבל המקום באמת חור.

פורסם

ולמה אתה מדבר שטויות?! יש פה פאבים ומועדונים כמו חרא. אם רוצים לצאת, יש לאיפה, והכי חשוב, תמיד יש עם מי. חור בשביל לגור בו זה בטוח. אבל בתור סטודנט, תמיד יש מה לעשות. כמו שכבר אמרתי, הסטודנטים גרים פה בבועה משלהם. כל צפון באר-שבע זה איזור של סטודנטים כמעט בבלעדיות.

Anatoli.

פורסם

אני גר פה יותר שנים ממך :-X ככה שאני מכיר את העיר טוב. נכון יש פה כמה פאבים וכמה מועדונים שהם בסדר לסטודנטים אבל מה הם לא מתקרבים לכמות ולאיכות שיש במרכז או צפון הארץ למשל.אם לחיות(לא רק לגור) בצפון באר שבע מבחינתך זה בסדר אז תהנה :xyxthumbs:

רוב הסטודנטים באים לבאר שבע כי למשל בפקולטה להנדסה מתחשבים בסכם הנדסה ולא סכם כללי שזה מקל על הרבה שרוצים ללמוד הנדסה. כמו כן למיטב ידעתי יש גם יותר מקומות לסטודנטים בבן גוריון והרמה האקדמית יחסית לשאר הארץ טובה מאוד. הם בהחלט לא באים ללמוד בב"ש בגלל שהחיים לסטודנט הם גן עדן(אולי חוץ מהשכר דירה שבאמת אין מה להשוות אותו לצפון/מרכז הארץ).

פורסם

אני לא מעביר את כל החיים שלי לבאר-שבע. אני כל סופ"ש כמעט חוזר הביתה. ככה שלהעביר סופ"ש אחת לכמה זמן בבאר-שבע ולצאת עם חברים בימי חול זה משהו שאני יכול לעשות בקלות בבאר-שבע ויש לי מספיק מקום. לא נראה לי שחסר פה משהו בשביל לצאת להינות ב-4 שנים של הלימודים. לגור בבאר-שבע לא בגלל האוניברסיטה זה סיוט, ואני מסכים עם זה ב-100%. אבל כמו שכבר אמרתי, בתור סטודנט אני דיי בטוח שלא חסר פה כלום.

Anatoli.

פורסם

כמו שכתבו לפני המשכורות למהנדס חשמל גבוהות משמעותית ממהנדס מכונות.מכונות לא דומה לפיזיקה שאם תואר ראשון אפשר להיות מורה וגם זה אם מזל.מגמה של הנדסת חשמל קשה מספיק בשביל לא לשלב אותה אם פיזיקה למשל.לדעתי זאת כבר תיהיה קריעה.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולם.

משכורות כיסינו, מה בדבר שוק העבודה?

האם הוא באמת רחב וגדול? בוגר תואר ראשון בהנדסת חשמל [או אלקטרוניקה כל אוניברסיטה זה שונה] יכול למצוא עבודה בקלות?

או שמא הוא יצטרך לחפש קצת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים