עבור לתוכן

חשבתי על משהו... בקשר למסע בזמן

Featured Replies

פורסם

לפני שאני כותב את מה שאני הולך לכתוב אני מוכרח להבהיר משהו. אין לי יידע נרחב בפיזיקה או בכלל במדעים אבל אני יודע את הבסיס. אז אם מה שאני כותב נשמע לכם קצת דבילי או לא קשור למציאות לא לצחוק עליי.

אז ככה:

ניסיתם פעם לעמוד מול המראה ולשים עוד מראה מול המראה ככה שרואים את המראה ואת עצמכם הרבה מאוד פעמים? (בתאוריה זה אינסופי אבל לא רואים יותר משש או שבע פעמים את אותו הדבר) אז חשבתי לעצמי... לאור הרי יש מהירות. אז מה אם הייתי לוקח מראה מספיק גדולה ושם אותה בזווית מאוד מסויימת מול מראה אחרת מאוד גדולה ואז הייתי זז? זתומרת יש איזשהו סיכוי שאחרי שאני יזוז אני יראה את עצמי זז רק לאחר מספר שניות? או במילים אחרות לראות כמה שניות אל העבר?

סתם חשבתי לעצמי ורציתי לקבל חוות דעת... תודה לעוזרים :)

פורסם

מה קשור פה גודל המראה?

פורסם
  • מחבר

כן אני יודע חשבתי על זה. לא חשוב גודל המראה, ובכל מקרה כבר הגעתי לתוצאה מתמטית מסויימת. הגעתי למסקנה שבתאוריה זה אפשרי... אבל מעשית זה הולך ככה:

מהירות האור היא 300,000 ק"מ בשנייה. אדם ממוצע מבחין במשהו רק אם הוא קורה לפחות למשך עשירית השנייה וחדי העין מביננו מבחינים גם במאית השנייה.

אז תיאורתית מה שצריך לעשות זה לגרום לאור לעבור בין שני המראות 3,000 קילומטר. ואז, רק אז, אם אני יזוז אני יבחין בזווית העין במין תנועה גלית כזאת על כל המראות. וזה אחרי 3000 קילומטר. וזה אומר כי תיאורתית זה אפשרי. אבל לא מעשית. אם מישהו לא הבין את החישוב שלי כנראה לא הבהרתי את עצמי נכון אבל אני לא כ"כ יכול לתאר את זה בדרך אחרת אז מצטער.

פורסם

אין פה קשר למסע בזמן, אתה פשוט רואה מה שהתרחש בעבר.

זה בדיוק מה שקורה עם הטלסקופים שמצלמים גלקסיות רחוקות - הם בעצם קולטים תמונה של הגלקסיות לפנ מיליוני או מליארדי שנים.

דוגמה קרובה יותר לפה היא שכשאתה מביט אל השמש אתה רואה איפה היא הייתה לפני 8 דקות ולא איפה היא נמצאת עכשיו, וכשאתה מביט אל הירח אתה רואה אותו בדילי (delay) של 3 שניות מהמצב הנוכחי שלו.

פורסם

איפה המסע על העבר פה בדיוק?

כמו שאמרו לפני, סה"כ Delay.

פורסם

אולי הוא מתכוון לאן נעלמת"הדמות " האור המוקרן מהדמות אם יש שתי מראות המחזירות את האור אחת מהשניה לאחר שמקור האור נעלם .

פורסם
  • מחבר

נכון שזה לא מסע בזמן... אבל איך רצית שאני אתאר את זה?

פורסם
:s07:
פורסם

זה בסדר תארת בצורה שהיא לא לגמרי תלושה - כלומר חלק ממסע בזמן הוא מהירות הנסיעה, אלא רק שהדוגמה שהבאת היא לא קשורה דווקא למהירות האור אלא להתפוגגות של האור ( אאל"ט - יהיה לזה קשר להתאבכות )

  • 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אין פה קשר למסע בזמן, אתה פשוט רואה מה שהתרחש בעבר.

זה בדיוק מה שקורה עם הטלסקופים שמצלמים גלקסיות רחוקות - הם בעצם קולטים תמונה של הגלקסיות לפנ מיליוני או מליארדי שנים.

דוגמה קרובה יותר לפה היא שכשאתה מביט אל השמש אתה רואה איפה היא הייתה לפני 8 דקות ולא איפה היא נמצאת עכשיו, וכשאתה מביט אל הירח אתה רואה אותו בדילי (delay) של 3 שניות מהמצב הנוכחי שלו.

נכון מאוד.

אום להיות קטנונייים חח אז עם השמש זה 8 וחצי דקות אני חושב.

פורסם

קשה לי להאמין שהמספר הוא עד כדי כך עגול - מה אין שברים של שניות ?

פורסם

ברור שהוא לא עגול, הוא גם לא קבוע כי המרחק בינך ובין השמש משתנה כל רגע..

פורסם

איתי אין לך ויכוח על זה - אבל איפה הטבלה ?

פורסם

יש משהו שלא חשבת עליו. אם הדמות שלך תהיה במרחקשל 3000 ק"מ, מראה או לא מראה, היא תהיה נורא קטנה.

אתה לא תספיק לשים לב לשינוי וכבר תפספס את זה...

וזה באמת לא מסע בזמן זה נקרא דיליי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים