עבור לתוכן

אין מבטלים תיק פלילי על סמים?

Featured Replies

פורסם

אז תבקש שמישהי יריץ בשבילך

• תגובות 30
  • צפיות 3.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא ממש יודע על חוק היתישנות וכאלה אבל,

לפי חוקי המדינה, אף אחד לא ראשי לדרוש ממך תעודת יושר, מי שבאמת צריך אותה יש לו גישה, לכן תעודת היושר החדשה מחולקת לדפים לא ממוספרים אשר הדף הראשון זה דף שבו רק רשומים הפרטים שלך ללא שום ציון של עבר פלילי. ומהדף השני רשום אם יש תיקים פליליים או לא, וגם לפי מה שרשום על הדף אתה לא חייב להראות את כל המיידע אם אתה לא רוצה משום סיבה שהיא, אם אתה הולך לעורך דין הייתי מתייעץ ובודק לגבי זה ומברר יותר לעומק, מכיוון שחברה פרטית לא ראשאית לדרוש ממך תעודת יושר ואתה לא חייב לתת את כל התעודה.

פורסם

כן אבל מצד שני אף אחד לא חייב לך שומדבר והם יכולים לא לקבל אותך לעבודה אם תסרב להראות תעודת יושר.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאני יודע כל חברת שמירה צריכה לבקש תעודת יושר

לדוגמא היה השבוע בעיתון על שני שומרים שהיתקבלו לשמירה בגני ילדים ולא לקחו להם תעודות יושר.. והיתברר בסוף שהם היו פדופילים או משהו כזה

פורסם

אם אני לא טועה, על אונס אפילו יש התישנות... לכל עבירה כמעט יש חוק התישנות [אבל לא לכולם מחיקה.. נגידה על ריגול וכאלה אין...]

התיישנות זה רק על עבירה שלא הואשמת בה. זאת אומרת שאם עבירת על החוק לפני 7 שנים ויום ורק היום מגלים את זה אז אי אפשר לעשות נגדך כלום.

פורסם

איך מבטלים תיק פלילי על שימוש בסמים במסגרת הצבא? לא מבטלים. אכלת אותה. :yelclap:

אני כועס על צה"ל שלא הקיא אותך משורותיו מייידית לאחר ההרשעה. ועלייך, עלייך בכלל אין לי מה לומר.

מצטער על הטון השלילי אך "סוגיות" כאלו מגעילות אותי בטירוף.

פורסם

אני מסכים איתך X

הרי מזהירים אותך לפני שבמידה ותשתמש יפתחו לך תיק וזה ישאר לך כל החיים ואתה עדיין עושה את זה , במידה אתה הבאת את זה על עצמך זה היה אמור להפחיד אותך הרבה לפני שהוא נפתח ולגרום לך לא לעשות מה שעשית אבל כנראה שאנשים היום לא שמים על זה(לי זה לא יקרה syndrome) עד שזה קורה להם ואז ... כמו שאומרים "אכלת אותה" מקווה שלמדת לקח חביבי

פורסם
  • מחבר

למי שמעניין או לא מעניין...

היום הוצאתי את הרישום הפלילי שלי במשטרה...

ו................................... אין לי שום אזכרה לסמיםםם

אחחח כמה שאני שמח... אני הולך להפיל עכשיו איזה ראש חחחח סתם סתם

אבל משום מה רשום לי שם קטע על תקיפה בנסיבות מחמירות.. איומים ועוד כמה סעיפים על משפט שהיסתיים אצלי לפני מעלה מחצי שנה ויצאתי זכאי...

עוד בתקופה שלי במג"ב

מוזר שזה עדיין שם

פורסם

אבל משום מה רשום לי שם קטע על תקיפה בנסיבות מחמירות.. איומים ועוד כמה סעיפים על משפט שהיסתיים אצלי לפני מעלה מחצי שנה ויצאתי זכאי...

עוד בתקופה שלי במג"ב

מוזר שזה עדיין שם

לא יודע למה... אבל זה מאוד מצחיק אותי נשמע כאילו עינית מישהו...

פורסם

וואי זה בדיוק התארד שאני צריך כרגע....נראה לי שאני אפסיק עם כל השיט הזה

פורסם

התיישנות זה רק על עבירה שלא הואשמת בה. זאת אומרת שאם עבירת על החוק לפני 7 שנים ויום ורק היום מגלים את זה אז אי אפשר לעשות נגדך כלום.

אני חייב לחלוק על מה שאמרת.

נכון קיים חוק כזה בנוגע לעבירה. אני יכול להכנס עכשיו לטענות המשפט העברית שכאילו האדם [בדוגמתך] 7 שנים חיי עם הפחד שימצאו אותו וזה גורם אחד להקלה בעונש ועוד כל מיני חרטות והיבטים שלא נכנס עליהם.

מה שאני מדבר עליו זה תקנת השבים - רהיביליטציה. תקנת השבים אומרת שאם נשמור לכל אדם את תיקו הפלילי לאחר זמן רב אחרי שהוא ריצה את עונשו, הדבר ייצור חברה שכמעט וכולה מלאה בפושעים\עבריינים. לכן, קיים חוק שאומר שלאחר מספר שנים אחרי ריצוי העונש, תלוי בבגיל עברין ובעברה, העברה תתישן ורק למקומות ספציפיים תהיה הגישה אל התיק האמור. לאחר ההתישנות קיימת "מחיקה" שאז בכלל בקושי ואפשר למצא זכר לתיק הפלילי מלבד כמובן גורמים הנמצאים ממש ממש גבוה וקשורים לבטחון המדינה.

פורסם

המשמעות המעשית של תקנת השבים היא שהחוק קובע איזה גורמים יהיו רשאים לקבל מידע פלילי אודות אדם, ובמשך כמה זמן לאחר שהסתיימו ההליכים נגדו. כל עוד מידע לא התיישן הוא גלוי בפני גורמים רבים יותר.

לאחר שהתיישן, ובמהלך תקופת המחיקה, המידע גלוי בפני מספר גורמים מצומצם יותר.

תקופת ההתיישנות החלה על הרשעות, ואורך התקופה נגזר מן העונש שהושת על ידי בית המשפט.

תקופת מחיקת רישום פלילי היא תקופה הנמנית עם תום תקופת ההתיישנות, ובמהלכה המידע הפלילי אינו חשוף עוד בפני גורמים רבים, אך נותר לעיונם של מספר מצומצם של גופים.

מחיקת הרישום הפלילי אין משמעותה כי הרישום נמחק כליל ואיננו עוד, שכן המידע אודות הרישום נשאר במאגרי המידע המשטרתיים אף לאחר תום תקופת המחיקה על פי החוק.

המשמעות של "המחיקה" הינה כי המידע אינו מועבר עוד לגורמים שהיו רשאים לעיין בו טרם המחיקה, אלא רק לעשרה גורמים, בהם משטרת ישראל, צה"ל, שב"כ, ממשלת ישראל, היועץ המשפטי לממשלה, והוועדה לבחירת שופטים.

פורסם

אוווווווו... תודה לך!! :yelclap: :yelclap:

פורסם

מה שיש לך בתיק גם לא סימפטי ..

פורסם

עוד בתקופה שלי במג"ב

מוזר שזה עדיין שם

גראס, זה מה שהפחיד אותך?

תקיפה בנסיבות מחמירות ואיומים...במסגרת הצבא?

טוב נו, מג"בניק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים