עבור לתוכן

דיון ושאלות לגבי כושר גופני - אירובית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

עקב התפנות רבה של זמן חופשי אצלי, אני רוצה לחזור להתאמן בקביעות כמו בעבר!

אז ככה, כרגע אני רוצה לעבוד על סיבולת, ירידה במשקל, מטבוליזם, והדברים האלה, אירובי בקיצור.

אז ככה, יש לי שאלה לגבי האימון האירובי.

קראתי אולי 1000 מאמרים בנושא האירובי, ופאקינג כל אחד טוען משהו אחר, זה פשוט לא יאמן, אי אפשר לדעת מה אמיתי,

חלק אומרים שצריך לרוץ ב30-40% מהיכולת או פחות, למשך פרק זמן ארוך,

חלק אומרים 50% לפרק זמן פחות ארוך, חלק אומרים לפני אימון כוח, חלק אחרי, למרות שאני יודע בוודאות שעדיף אחרי, כי זה עוזר בפירוק וסילוק כל המחמצנים.

עכשיו, מאמר שקראתי לא מזמן מאוד עניין אותי,

שם נאמר, שבשביל לשפר את הסיבולת והמטבוליזם, צריך בכלל לעשות אינטרוולים של דקה 90% (כמעט ספרינט), לאחר מכן 2 דקות של 60%,

ואז 5 דקות של 20%, לחזור על התהליך שלוש פעמים, שלוש פעמים בשבוע, וכל חודש להוסיף סט או אימון בשבוע.

עכשיו, המאמר הזה טוען שבעצם האימון האינטרוולי, מאוד משפר את המטבוליזם, ובמהלך האימון הגוף בקושי שורף קלוריות, אלא שב48 שעות לאחר מכן שריפת הקלוריות תהיה הרבה יותר רצינית, וכמעט ולא תהיה שריפה של תאי שריר, ושריפה רבה מאוד של תאי שומן.

כרגע נתמקד בדיון על האירובי, אפשר לגלוש גם לאנאירובי, אבל זה מאוד מטריד אותי עכשיו, אז אשמח מאוד לקבל תשובות לשאלותיי,

או כל מישהו שיודע על דעות נוספות בנושא, אשמח מאוד לשמוע אותן!

בתודה מראש גיא

פורסם

בעיקרון על מנת לשרוף שומן - 60-65 אחוז מדופק מקסימלי למשך הזמן הרב ביותר (40 אחוז זה דופק מנוחה שלך שאתה יושב).

אימון כוח לפני אימון ריצה אלא אם מדובר באימון ריצה כמו הפוגות פארטלק או כדומה.

על פי עניות דעתי, 3 אימונים בשבוע ריצה קלה (65 אחוז דופק) ועוד אימון הפוגות אחד בשבוע (לדוגמה מקטע של 400 מטר מהיר וישר אחרי זה 400 מטר קל ככה כפול 5 או 6).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים