עבור לתוכן

הרכבה עצמית

Featured Replies

פורסם

היי,

אני שוקל, בהסתמך על אחד המפרטים שלכם (מחשב למשחקים ללא מסך ב-6,000), לקנות את רוב החלקים בארה"ב ובארץ לקנות רק את החלקים הגדולים - כמו מארז ואולי ספק כוח). נראה לי שאפשר לחסוך כמעט שליש מהמחיר בצורה כזו. אחרי זה - וזו השאלה שלי - אני מתכנן להרכיב את המחשב בעצמי.

האם הרכבה עצמית היא אפשרית? האם יש מדריכים לכך שאפשר למצוא באינטרנט?

תודה!

פורסם

אין מדריכים.

הכל אפשרי והגיוני. אם יש לך חבר שמבין זה יכול להיות לעזר.

אם לא,אני באמת ממליץ לך לקחת את העניין לחנות ולשלם 100 שח ולסגור עניין. יש כל מיני קליפסים ותופסנים ודברים אחרים בחלקים שחבל שתשבור סתם

פורסם

כמו שנאמר לפני, אם אין לך שום מוסג אולי באמת עדיף שחבר שמבין קצת יותר יעשה את זה או לשלם לחנות שתרכיב.

ברמה העקרונית הלוח אם שלך בא אם חוברת שמסבירה בדיוק לאיזה חריץ נכנס כל רכיב, לאן לחבר את הריסט, כפתור הדלקה וכו, לאן לחבר חיבורי ספק, מאווררים...

הלוח מחובר למארז בברגים על מן רגליות הגבהה כאלה, כל כונן קשיח\אופטי מחובר גם לספק וגם עם כבל מידע ללוח (IDE/SATA).

התקנת מעבד יכולה ליהיות מפחידה עם לא מבינים שום דבר אבל בגדול יש תושבת, מזיזים אותה מהנעילה שלה ושמים את המעבד לפי סימון שנמצא עליו שצריך ליהיות תואם את הסימון על התושבת (זה חץ כזה) ונועלים חזרה, על המעבד מורחים משחה טרמית כמובן (יש פה באתר מדריך למריחה) ועליו מחברים את הקירור. רק בסוף לחבר את הכבל חשמל לספק וזהו.

שים לב, התקנה לא נכונה של המעבד, של כרטיסי הזיכרון או כל רכיב אחר יכולה לשרוף לך אותם לכן אם אתה משוכנע שאתה רוצה לעשות את זה לבד בכל זאת ולא להביא את זה למי שמבין יותר אז אני מציע לך להתיעץ בכובד ראש על כל מהלך שאתה עושה כדי שלא יהיו פאשלות.

בהצלחה

פורסם

אם אתה מחליט להרכיב בעצמך, תשים לב שלא צריך להפעיל כוח בכלל בהרכבת מחשב.

פורסם

[glow=red,2,300]שם לב![/glow] להתאמת החלקים ללוח אם. (סוג זכרון, מהירות, FSB, וכ"ו..)

פורסם

גם אם אתה לא מבין כלום אבל יש לך הבנה טכנית טובה תוכל לעשות את זה, בסך הכל יש הוראות להכל וזה ממש כמו להרכיב פאזל.

אם יש לך אפשרות להביא מארהב אז במקומך לא הייתי חושב פעמיים.

פורסם

אף אחד לא אמר לו שלא יביא מארה"ב אבל אם אין לו חבר שמבין בזה שווה לתת את החלקים לחנות איכותית,לשלם להם 100 ש"ח ולגמור עניין.

פזאל או לא,בפזאל אתה לא ממש יכול לשבור חלקים ולהרוס. אבל אם יש קליפס בתושבת של הכ.מסך בלוח והוא לוחץ ולא יודע שזה שם הוא יכול לשבור.

כנ"ל בהרכבת המעבד,לעקם או להניח לא נכון ולסגור את העניין בכוח ובכך להרוס לא מעט דברים.

אני לא חושב שצריכים לקחת הימורים בחומרה שעולה הרבה כסף בישביל לחסוך 100..

פורסם

יבוא חלקים מחו"ל זה לא קל, רק אם אתה בטוח בחלק וחקרת אותו מספיק ויודע מי הספק שלו במדויק וקונה אצל משווק מורשה, רק אז יוצא משתלם.

אחרת אתה יכול להיכנס למצב שהחלק נשרף או לא תואם או מזויף..

אין צורך להזכיר ש 1\1000000 יש מצב שהחלק לא יעבוד, אפילו שהוא מקורי ואיכותי. ;)

בברכת סוף שבוע רגוע לכולם, דימי

פורסם

בברכת סוף שבוע רגוע לכולם, דימי

נראה לי שאתה שומע יותר מדי גלגל"צ ;D

פורסם

לא כזה קשה להרכיב לבד - רק צריך טיפה חוש טכני ובן אדם שיודע להתעסק עם הידיים (ולא כמו שאתם חושבים :smile1:)...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים