עבור לתוכן

אסטרגיית קניית מחשב לטובת הנאה מקסימלית ממשחקים

נניח שיש תקציב של 1000 ש"ח לשנה על מחשב, לא כולל ציוד היקפי, איך היית משקיע אותם כדי להנות באופ 323 הצבעות

1. 1. נניח שיש תקציב של 1000 ש"ח לשנה על מחשב, לא כולל ציוד היקפי, איך היית משקיע אותם כדי להנות באופ

• כל 5 שנים קניית מחשב ב-5000 ש"ח
    • כל 4 שנים קניית מחשב ב-4000 ש"ח
    • כל 3 שנים קניית מחשב ב-3000 ש"ח
    • כל 5 שנים קניית מחשב ב-3800 ש"ח ושדרוגו ב-1200 ש"ח לאחר שנתיים

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

שאלה שמעניינת אותי. ברור שיש תקופות ששווה לחכות בהן חצי שנה כי יש קפיצת מדרגה טכנולוגית או ירידת מחירים משמעותית, אבל באופן כללי האם שאלתם את עצמכם איך להשקיע את הכסף במחשב ?

סך הכל זו הוצאה כלכלית לא מבוטלת, ולפעמים המחשב לא שווה חצי ממה שהיה לאחר שנה. אם מישהו מוכן למשל לשחק תמיד במשחקים באיחור של שנתיים-שלוש, הוא יחסוך בערך חצי מהתקציב. שימו לב למשל שאנשים שקנו כרטיס מסך לפני חודשיים ב-1500 ש"ח (8800 GTS) מתחרטים היום בגלל שיצא כרטיס עם ביצועים שהם (כנראה) עדיפים. האם זוהי צרכנות נבונה ? אולי אם נגביל את עצמנו לקנייה בתקציב מוגבל, נרוויח בטווח הארוך.

אשמח לשמוע דיעות.

פורסם

זו אכן סוגייה מעניינת ומורכבת.

מה גם, שנושא המחשבים מתחרב בערך כל 2 דקות. אם קנית משהו סוף הדרך, אתה מסובב ת'ראש וכבר המוצר שלך

מזדחל אי שם בתחתית ה"סולם הטכנולוגי"..

אני בחרתי באפשרות השנייה של ה4000 ש"ח..מאוזן ביותר...:]

5 שנים נראים לי יותר מידיי.

פורסם

תוסיף- לקנות XBOX 360.

(אין לי, למי שתוהה. לצערי השקעתי את הכסף המחשב שמתיישן תוך שנה).

פורסם

אני דווקא משדרג כל שנה - שנה וחצי את המחשב בבערך 1500 כלומר שנה אחד מעבד ולוח אם שנה אחרי כ. מסך וכדומה

פורסם
  • מחבר

לא מפתיע אותי שהדיעות חלוקות, ולא יזיק לחשוב על זה לפני קניה משמעותית.

האתר הזה פשוט מעולה ביעוץ לגבי קניית מפרט מחשב (מלא או חלקי) לאחר שהקונה החליט על תקציב ומטרה, וכמובן על העובדה שהוא קונה. השאלה היא מתי מחליטים לקנות ובאיזה תקציב ?

תיזכרו שניה במשחק BioShock, שעורר הייפ מאסיבי, והיום בדיעבד (ועברו רק חודשיים בערך מאז שהוא יצא) אף אחד לא סופר אותו יותר מדי. איך יכול להיות שלפני 3 חודשים, אנשים קנו בשבילו מחשב ועכשיו אף אחד לא מתרגש, כי כולם עברו לדבר הבא (COD4, CRYSIS וכו').

לרובנו יש תקציב מוגבל, ומי שמוכן לוותר על לשחק במשחקים הכי עדכניים בכל רגע נתון, יכול לחסוך הרבה מאד כסף ע"י קניית מוצרי Mid-Range או יד שנייה באיחור של למשל 9 חודשים אחרי כולם. לדוגמא ה-8800GTS עלה 1600 לפני חודשיים, ועוד 4 חודשים יהיה אפשר להשיג אותו בקלות בחצי מחירמ יד שנייה. זאת ירידת ערך של 50% בחצי שנה. טירוף.

אני מודה שיש משהו ממכר בלשחק במשחקים הכי חדשים עם המחשב הכי מגניב. זה תחביב וזה נחמד, אבל זה גם יקר.

Lazyboy - הסיבה שפתחתי את הדיון בפולדר "משחקים" היא שזהו קהל היעד הרלוונטי - גיימרים שאולי איבדו קצת שיקול דעת.

פורסם

עם תקציב של 1000 שקל לשנה, הרבה יותר משתלם לקנות יד שנייה...

למשל לא מזמן ראיתי 8800GTS ב 320$ (לא בארץ), ממש מציאה !

פורסם

לדעתי הדרך הטובה ביותר לקנות מחשב למשחקים היא:

פעם אחת לקנות מחשב ב5000 ש"ח ואז כול שנה וחצי לשדרג ב1500 שח לדוגמא מעבד + לוח אם או כרטיס מסך.

וכך תוכל תמיד (כמעט) לשחק בהגדרות HIGH.

פורסם

דעתי היא שיש לקנות פעם אחת מחשב עם מעבד ולוח אם פיצוציים וסטיק זכרון אחד גדול ומהיר.

ואז פשוט לשדרג את כרטיס המסך\זכרונות בהתאם לצורך. אם המעבד לא סוחב כבר גם עם OC הגיע הזמן למחשב חדש.

----------------

Now playing: Beatles - Wait

via FoxyTunes

פורסם

האמת שאף תשובה לא מתאימה , יצרני החומרה עושים לנו דווקא ,הם רואים מגמה כלשהי בקנייה ואז עושים משהו כדי לשבש לכולם את החיים , פתאום מחליפים סוקטים ,סוגי זיכרון,אפיקי גרפיקה חדשים וכד'...

פורסם

התלבטתי בין 3K כל 3 שנים לאופציה האחרונה עם השדרוג..

הצבעתי לאחרונה

לדעתי 4000 כל 4 שנים וכנל 5000 כל 5 שנים למשחקים זו אופציה ממש גרועה...

ב-4000 אתה לא בונה מחשב בטופ, שאחרי שנתיים וחצי - 3 כבר לא מריץ משחקים על הגדרות טובות

פורסם

זו אכן סוגייה מעניינת ומורכבת.

מה גם, שנושא המחשבים מתחרב בערך כל 2 דקות. אם קנית משהו סוף הדרך, אתה מסובב ת'ראש וכבר המוצר שלך

מזדחל אי שם בתחתית ה"סולם הטכנולוגי"..

לפני שנתיים רציתי לפנק את עצמי במחשב החלומות, כי תמיד בתור ילד היה צריך לבקש מההורים ולא נעים וגם אי אפשר לדרוש את הטופ.

אז השקעתי 11,000 שקל על מחשב ועוד 2500 על מסך.

ומה שרשמת זה בדיוק מה שאני מרגיש, הייתי בטוח שעם הוצאה כזאת אני יכול להיות רגוע ל 4-5 שנים

ועכשיו קריסיס בקושי רץ לי על low

ד"א נראה לי שבגלל התחרות שיש היום בתחום, ובעיקר בתחום כרטיסי המסך, נראה השהשוק רץ הרבה יותר מהר מפעם

שאם לפני 10 שנים הייתי קונה כ.מסך טוב הוא היה סוחב יותר זמן

כמו ה 9500pro שהיה לי, שסחב בכבוד 4 שנים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים