עבור לתוכן

איך דורסים לגמרי מידע מהדיסק קשיח? אבל שלא ישאר זכר בכלל, גם לא עם תוכנת שיחזור

Featured Replies

פורסם

אני נותן את הדיסק הקודם שלי למישהו ואני רוצה שהוא יקבל אותו חדש לגמרי. ללא שאריות וללא יכולת לגלות מה היו הקבצים שלי

פורסם

אתה זקוק לתוכנה שמבצעת פעולה כזו.

לדוגמא: BCWipe v.3

פרמוט בלבד לא יעזור לך.

פורסם
  • מחבר

רגע, אני מבין שפירמוט מוחק את הקישורים לקובץ אבל לא את הקובץ עצמו?

ואם לאחר פירמוט אני אעביר סתם קבצים ואז אבצע איחוי. האם במקרה זה הקבצים הקודמים יימחקו לגמרי או שעדיין לא? :-\

פורסם

פורמט בעצם מכין את ה-HD לקריאה וכתיבה (ע"י מספר פעולות), הוא לא מוחק סופית את המידע.

תוכנות הגריסה הללו פשוט כותבות אפסים/אחדים או סתם סימנים רנדומליים, כך שתוכנות שחזור מידע לא יכולות לקרוא מעבר להן - שזה בעצם מה שאתה צריך, שכבה (או 2 שכבות או 3, תלוי בתוכנה וברמת הסכנה) של "ג'יבריש".

פורסם
  • מחבר

או קיי. אני מיד מוריד את התוכנה.

רק דבר נוסף לא ברור לי-אם שום דבר לא נמחק אז זה אומר שאין לדיסק מגבלה של מקום?

פורסם

ברור שיש מקום מוגבל, בסופו של דבר מידע חדש נכתב מעל למידע ישן. כך שלמשל אדם שפירמט HD וזקוק לפתע למידע שנמחק הוא צריך לדאוג שיהיו כמה שפחות פעולות חדשות (פעולות כתיבה) על ה-HD.

פורסם

יש 2 צורות פירמוט, אחת המהירה->שמוחקת את הקישורים(האינדקס) ואחרי זה ניתן די בקלות לשחזר מידע ואפילו מחיצה שלמה(נבדק עם תוכנה ACTIVE@UNDELETE)

הצורה השניה זה LOW LEVEL FORNAT-> כמו שהתוכנות עושות, זה פשוט "ממלא" את הדיסק באפסים, וכך בעצם "נמחק"כל המידע לגמרי :behead:

הפונקציה הזאת זמינה בחלק מביוסים של לוחות אם או בקרי SATA של SILLICON IMAGE

פורסם
  • מחבר

רצה בבוט מדיסק או דיסקט

מה זה בוט? ויותר גרוע-דיסקט? אין לי כונן כזה ממזמן

תשתמש בשיטת Bruce Schneier

מה זה השיטה הזאת?:bash:
פורסם

בוט = אתחול או לאתחל

כן גם לי אין כונן כזה ממזמן,שים לב שאמרתי מדיסק או דיסקט

השיטה כבר מוסברת שמה בעמוד^ למטה

פורסם
  • מחבר

בואו נעשה רגע סדר. קיבלתי מס' המלצות: 1)

אתה זקוק לתוכנה שמבצעת פעולה כזו.

לדוגמא: BCWipe v.3

הורדתי מאימיול תוכנות עם השם הזה וקיבלתי דברים משונים. צירפתי תמונה (אגב, איך מכניסים תמונה באמצע ההודעה?). ועכשיו אני אובד עצות

2)

LOW LEVEL FORNAT-> כמו שהתוכנות עושות, זה פשוט "ממלא" את הדיסק באפסים, וכך בעצם "נמחק"כל המידע לגמרי :behead:

הפונקציה הזאת זמינה בחלק מביוסים של לוחות אם או בקרי SATA של SILLICON IMAGE

לפי מה שאתה אומר אז לא צריך תוכנה? איך אני יודע אם אני יכול להשתמש בזה או לא?

3)

תשתמש ב CBL DATA SHREDDER

http://www.cbltech.com/data-recovery/software/data-shredder.html

חינמית ומעולה ,רצה בבוט מדיסק או דיסקט ,תשתמש בשיטת Bruce Schneier

השיטה כבר מוסברת שמה בעמוד^ למטה

אני לא מבין את ההסברים שם. אדם כמוני צריך הסברים עם תמונות. ושיהיה צבעוני ולא שחור לבן :lol:

כתבת גם שהיא עובדת בבוט, ז"א לפני שהווינדווס עולה? אני מעדיף תוכנה שאני אוכל לשלוט בה ושאדע מה ההתקדמות בכל רגע ורגע

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם זה דיסק של WD, פשוט תוריד את התוכנה שלהם לטיפול בדיסקים, ושם יש Low-Level Format - Write Zeroes. התוכנה רצה בסביבת Windows, פשוט וקל.

פורסם

קודם כל BCWIPE זה בכלל למחיקה בטוחה של קבצים/תיקיות ולא דיסקים קשיחים/מחיצות שלמים,בשביל זה יש BCWIPE PD

דבר שני לפי חוקי הפורום אסור לדבר על WAREZ

כל התוכנות דיגאנוסטיקה של יצרני הדיסקים קשיחים תומכים בLOW LEVEL FORMAT

זה לרוב נקרא WRITE ZEROS ,כתיבה של אפסים לכל סקטור בדיסק קשיח ,פעם אחת

לדעתי פעם אחת זה לא הכי בטוח ,אני בהחלט לא הייתי מסתפק בזה אם הייתי מוכר דיסק קשיח

כפי שכבר רשום בעמוד שהבאתי,השיטת מחיקה בטוחה של Bruce Schneier עובדת ככה:

עוברת על כל הסקטורים של הדיסק קשיח 7 פעמים

בפעם הראשונה נכתב לסקטורים 00 ופעם השניה 11 ,וב5 פעמים שנשארו נכתבים תווים אקראיים

עריכה: וכן ברור שלפני שהוינדוס עולה

פורסם

קראתי פעם איזה מאמר שאומר שאפשר לשחזר את המידע (כמובן שלא עם תנאים "רגילים" של משתמש בייתי ממוצע) אם לא נכתבו 30 שכבות (אם אני לא טועה, אם תרצו אני אחפש את זה) מידע חדש (אפסים ואחדים, כמו שכתבו פה כבר), או יותר.

פורסם

ראיתי תוכנית בעבר על שחזור מידע וזה היה די מעניין.

בשרות החשאי הבריטי כל כונן שצריך להשמיד מריצים עליו תוכנה שכותבת על הכונן מספר רב מאוד של פעמים

לאחר מכן גורסים את הדיסקים לאבקה ולאחר מכן שומרים אותה במקלט מאובטח (זו כבר הגזמה לדעתי :)).

בכל מקרה, באותה תוכנית הראו גם כוננים עם חור מקליע של אקדח שמדענים הצליחו לשחזר את המידע הזה ע"י אלגוריתמים מורכבים

שהפעילו על המידע שנשאר על הכונן וכך הצליחו להשלים את הפאזל.

לגבי שימוש ביתי, לדעתי הכי טוב להשתמש באחת התוכנות שהוזכרו כאן שכותבת מספר רב של פעמים על הכונן וזה יספיק.

ואם יש לך עליו מידע כל כך רגיש (אולי פרונו :nixweiss:)... אל תמכור אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים