עבור לתוכן

האימון השלילי, מי שמע עליו?

Featured Replies

פורסם

מה נשמע אנשים,

רציתי לשאול אם יש פה אנשים ששמעו, או התנסו בשיטת האימון השלילי.

מדובר באימון גופני, שעובד רק על החלק של הירידה/שיחרור, בכל תרגיל ספציפי,

למשל בלחיצת חזה, רק על החלק שאתה מוריד את המשקולת לכיוונך.

לפי מספר מקורות שקראתי האימון הזה יעיל ב50% ומצריך רק סט אחד לכל שריר, ולאחריו צריך לתת מנוחה של 48 שעות.

התעניינתי מאוד בשיטה הזו, אז מי שניסה, מכיר, יודע, אשמח אם תשתפו את כולנו :jump:

פורסם

לא נראה לי שיש פה מישו שידע לענות לך על זה...

תנסה למוא פורום של מרימי משקולות או משו חח

פורסם

יש את israel body, אבל בלי קשר - דיי הרבה אנשים בפורום הזה (כולל אני) מתאמנים על בסיס קבוע.

אני אישית לא שמעתי על זה, אבל זה נשמע מוזר. גם סט אחד לכל שריר וגם חצי עבודה...

חוץ מזה, איך אתה מרים את המשקולות כל פעם למעלה בשביל להוריד? אתה צריך מאמן פראייר בשביל זה :silly:

פורסם

יש לי משהו יותר יעיל תקשיב תקשיב! להוריד וגם להרים אחרי זה! איזה גאוני הא? :kopfpatsch:

לא שמעתי על זה בחיים

פורסם
  • מחבר

לא נראה לי שיש פה מישו שידע לענות לך על זה...

תנסה למוא פורום של מרימי משקולות או משו חח

חה

מצחיק

בבקשה, בבקשה, בבקשה, מי שעומד להגיב ככה, פשוט אל תגיבו, בכללי המונה תגובות לא עולה

יחוץ מזה, איך אתה מרים את המשקולות כל פעם למעלה בשביל להוריד? אתה צריך מאמן פראייר בשביל זה :silly:

זהו זה בדיוק העניין זה אימון שחייבים לעשות עם עוד מישהו,

אבל יש שיטות כמו להרים את המשקולת עם שתי היידים ולהוריד רק עם אחת, למשל,

יש לי משהו יותר יעיל תקשיב תקשיב! להוריד וגם להרים אחרי זה! איזה גאוני הא? :kopfpatsch:

לא שמעתי על זה בחיים

זה שלא שמעת על זה בחיים לא אומר שזה לא קיים ולא יעיל,

אם לא הבנת, בזה שאתה עושה רק חצי מהתרגיל, אתה יכול לעשות אותו עם יותר משקל, או יותר חזרות.

והדגש הוא לעשות את ההורדה באיטיות.

ובבקשה גם תגובות כאלה, לא פה,

פורסם

להוריד את המשקולת לאט פשוט הרבה יותר קשה. אתה אולי צריך לעשות פי 3 פחותאבל כל חזרה צריכה לקחת פי 2.5 יותר זמן.

באופן כלללי כשאתה מנסה לעבור למשקל חדש אתה מגיע למצב שאתה יכול לבצע את הסטים שלך עם הורדה איטית ואז אתה עובר למשקל חדש עם תנועות מהירות וממשיך עד שאתה עושה את התרגיל ממש לאט עם המשקל החדש וכך הלאה.

פורסם

תקנו אותי אם אני טועה, אבל השמטת ה"חצי השני" של התנועה גורמת להזנחת חלק משמעותי מהפעלת השריר הנגדי (אנטאגוניסט) והשרירים המייצבים. עד כמה שידוע לי זה חלק די חשוב בתרגיל מבחינת שמירת האיזון בין השרירים המנוגדים.

פורסם

מה אתה רוצה ממני?

סך הכל הפנתי אותך למקור שקצת יותר מבין בעניין הזה ויוכל לענות לך בצורה יותר טובה

לא באתי לצחוק עלייך או משו

תרגע חבר

פורסם

כן יש אימון כזה. מסתבר שדווקא התנועה השלילית של השריר משפיעה הרבה יותר על גודל השריר - וכך נוצר האימון הזה.

זה גם למה ברוב התרגילים כמו לחיצות חזה - מומלץ בדחיפה לדחוף את המשקולת בעוצמה ובחדות - אבל להוריד אותה בשליטה ובאיטיות יחסית.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת משפיעה על גודל השריר?

סוג האימון הזה מנפח?

או מחזק?

פורסם

כן יש אימון כזה. מסתבר שדווקא התנועה השלילית של השריר משפיעה הרבה יותר על גודל השריר - וכך נוצר האימון הזה.

זה גם למה ברוב התרגילים כמו לחיצות חזה - מומלץ בדחיפה לדחוף את המשקולת בעוצמה ובחדות - אבל להוריד אותה בשליטה ובאיטיות יחסית.

זה נכון, אבל אני לא בטוח כמה כדאי רק להוריד.

אני אישית לא מתכוון לנסות את זה. צריך להוריד לאט כמעט בכל תרגיל ולדעתי זה מספיק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים