עבור לתוכן

התקנת XP לא מוצאת HD. ויש אחד.

Featured Replies

פורסם

אני מנסה להתקין XP על לוח PT880 Neo ומשום מה הוא לא מזהה לי את ה HD ,

בהתחלה הוא כתב לי שהוא לא מוצא שוטף ל HD שמותקן כדי לעשות RAID אחרי ריסטראט ממצב התקנה (לחיצה על F3) כשהוא לא מצא HD בפעם הראשונה, לא היה לי ראיד ומעולם לא התעסקתי איתו בנשא הזה , מאיפה זה בא לו אל תשאלו אותי :-\.

בכל מקרה - ניסיתי כל דבר אפשרי בביוס , ביטול כל פונקציה שקשורה ב RAID או באופציות של איחסון.

ניסתי להריץ התקנה מהמערכת הפעלה (שד"א , אם אני לא לוחץ על ה :lamer: (כל מקש) הOS שלי שמותקנת כן עולה.) אבל אני חייב לפרמט את הנבלה , היא מלאה בווירוסים... ויש לי דברים מאוד חשובים בכונן D, האם יש דרך להתקין דרך OS ולפרמט רק את C תו"כ....?

אם אני יריץ DOS אולי דרך דיסקט נראה לכם שזה ישנה את המצב?

חייב עזרה , זה מחשב שמתקשר את דודה שלי עם הבן שלה בארה"ב כבר 4 שנים....

תודה רבה...! :xyxthumbs:

פורסם

אתה צריך להכין דיסקט עם דרייברים של RAID שאותם תוכל למצוא בהורדות ללוח האם שלך מהאתר של MSI.

כאשר אתה מתחיל את ההתקנה של הwindows (לא דרך XP חס וחלילה) תלחץ על F6. ההתקנה תגיע למסך שישאל אם אתה רוצה לטעון דרייברים של RAID, תכניס את הדיסקט לכונן הfloppy ותטען את הדרייברים המתאימים. ההתקנה תמצא את הHD ותתן לך להמשיך.

תבדוק, אולי עוד יש לך את הדיסקט הזה.

פורסם
  • מחבר

וזה ^^ למרת שמעולם לא היה למחשב הזה קשר לRAID.......?

מעניין למה זה לא עשה לי את זה פעם...

תודה מטורף.. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

טוב, הZ הזה לא עובד..

אני מתקין לו את הדריבר של הRAID, הוא מעתיק את הקבצי התקנה לHD ואז מאתחל, לאחר איתחול הוא חוזר על זה שוב כאילו אין כלום.....

משום מה אני לא רואה את הHD בביוס..

למישהו יש מושג? אני כבר 4 ימים שובר את הראש עם המחשב הזה.. :pissed:

תעזרו לי אנשים. :xyxthumbs::jump:

פורסם

פשוט כנס לביוס ותגדיר את הדיסק קשיח כמכשיר בוט הראשוני ,בעקרון הדיסק של הוינדוס

עושה בוט ישר להתקנה רק כאשר אין וינדוס מותקן ,מאיזהשהי סיבה

אם הלוח הספציפי הזה הוא לא זיהה תהתקנה הקיימת

אני חושב שזה נורמלי אם הציפסט הזה שאי אפשר לראות את הדיסק קשיח

בביוס כאשר הוא SATA

פורסם

אין דבר כזה שזה נורמאלי לא לראות את הדיסק בביוס.

אם הביוס לא מזהה את הדיסק, חבל על הזמן בנסיונות להעלות את התקנת מערכת ההפעלה.

חבר את הקשיח לSATA0 \1 (הראשון מביניהם, יש לוחות שזה 1 ויש לוחות שזה 0), בטל כל אופציית ראייד בביוס, ונסה שוב להתקין. אם בביוס הדיסק יזוהה, ובהתקנה לא, תוריד דיסקט דריוורים לSATA.

פורסם

דווקא יש "דבר כזה" אתה פשוט לא מודע לכך ,לוחות אם מבוססים ציפסטים מיושנים אם בקר SATA שמחייב

דרייבר ולא תומך באמולוציה לIDE ,בשילוב ביוס של AWARD לא מראים את כונני הSATA

וכפי שכבר נאמר ההתקנה של הוינדוס זיהתה לו תדיסק קשיח אחרי שסיפק את הדרייבר :cool2:

פורסם

דרך אגב איזה גירסה הביוס שלך ?

ובתמונה יש את ההוראות התקנה של הדרייבר מתוך ה manual

[attachment deleted by admin]

פורסם

קראתה בכלל את כל התראד :s05:

טוב, הZ הזה לא עובד..

אני מתקין לו את הדריבר של הRAID, הוא מעתיק את הקבצי התקנה לHD ואז מאתחל, לאחר איתחול הוא חוזר על זה שוב כאילו אין כלום.....

פורסם
  • מחבר

אחרי אין ספור משחקים עם כל אופציה בביוס הגעתי לכזה מסקנה אחרי התקנה של הראיד הXP מזהה אתה הHD אבל אחרי איתחול לא ממשיך להתקין אלא חוזר על כל התהליך מחדש.

לכן החלטתי להתחיל התקנה עד שלב של ווינדוס רץ ומחיקה של הדריברים על מחשב אחר.

לדעתכם יעבוד?

זה כמו להחליף לוח אם למערכת...

תודה לכולם בנתיים.. :xyxthumbs:

פורסם

לאחר איתחול הוא חוזר על זה שוב כאילו אין כלום...

תפרט מה הכוונה "חוזר על זה שוב" לאחר הריסט?

אתה נותן לו להריץ את הדרייבר, הוא בוחר פרטישן מפרמט אם צריך, מעתיק את קבצי ההתקנה, הכל הולך חלק, הוא עושה לעצמו ריסט, אתה לא נוגע במקלדת כמובן בשביל לא לעלות את ההתקנה מחדש, מחכה שהמערכת תמשיך בהתקנה, ובמקום להקפיד את המערכת ה"חצי גראפית" (עם התפריט בצד שמראה את הזמן שנותר) - מה קורה? ההתקנה חוזרת על עצמה או שהוא מקפיץ לך הודעת שגיאה כלשהי?

תזכורת לעצמי: לישון.

פורסם
  • מחבר

הוא כותב לי שהוא לא מסוגל להריץ את ההתקנה ושאני אלך לאיזה מסמך של ווינדוס באתר שלהם..

מה דעתך על הרעיון להתקין על מחשב אחר ולמחוק דריברים?

פורסם

לא אהבתי ;D

זאת סתם דרך לעקוף את הבעיה בצורה חד פעמית, צריך ללמוד לעבוד עם המערכת בצורה תקינה.

תנסה להטמיע את הדרייבר בדיסק ההתקנה עם NLITE וחבריו...

פורסם
  • מחבר

אני לא כזה מבין בזה תאמת...

לכן אני מעדיף לסיים עם ההתקנה המשריחה הזאת..

המחשב הזה חשוב מאוד לבעליו ואני מתעסק איתו כבר שבוע.. כתבתי בהודעה הראשונה.. :-[

מנסה לעשות את זה..

תודה רבה.. :)

עדכון אחרוון.

עובד!!

תודה לכולם..

פורסם

אשמח אם תציין מה בדיוק עשית בשביל לגרום לו לעבוד, שנדע להבא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים