עבור לתוכן

ציוני הפסיכומטרי הגיעו :@

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אמרת שהוא הגיע לעמוד 10, הוא ב9.

הומור חננות.

אהה עכשיו הבנתי.

כתבתי מגיע... זה בדרך כזה.

עריכה: THIS IS IT :D

• תגובות 112
  • צפיות 8.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

סתם שאלה, אם אני עושה נניח מבחן נוסף במועד פברואר, איזה ציון נחשב - הגבוה מבין שניהם או האחרון (כלומר, נניח שעכשיו קיבלתי 640 ובפברואר קיבלתי 620, הציון שלי לצורך הקבלה הוא 640 או 620)?

פורסם
  • מחבר

הגבוהה מבניהם

פורסם

אתה יכול לבחור.

חבר שלי שסיים לא מזמן שנה א' בבן גוריון בחר את הנמוך יותר כי שם היה לו כמותי גבוה יותר.

פורסם

תודה, אז אין לי מה להפסיד בעצם =]

פורסם

אבל יש לך בשביל מה לקרוע את התחת. :P

פורסם

קראתי עכשיו את כל השרשור, ולדעתי הפסיכומטרי לא באמת משקף את היכולות האמיתיות של כל אדם ואדם. כל אדם בעל רצון טוב ויכולת "ישיבה" טובה ללמוד יוכל להגיע לציונים טובים. כל מה שצריך זה פשוט לתרגל המון המון ולעבור שוב ושוב על הטריקים השונים ואתה תיהיה בסדר. יש כאלה שצריכים לתרגל פחות ויש כאלה שצריכים לתרגל יותר, זה כבר קטע יותר אינדבדואלי. בדיוק כמו בתיכון. יש כאלה שלא לומדים בכלל ומוציאים ציונים גבוהים. ויש כאלה שצריכים את החצי שעה הזאת בבית כדי להגיע לאותם ציונים.

וסתם עוד משהו בהקשר, SAT הרבה הרבה הרבה יותר קל מהפסיכו. המתמתיקה שם ברמה ממש מבדחת, קטע חיבור לא מפחיד במיוחד, וכמובן חלק האנגלית, שהוא קשה לעצמו למיד שלא כל כך בקיא בשפה האנגלית. אבל שוב, כמו בפסיכו, התמדה ולמידה תוביל אותך להישגים גבוהים.

אבל המלצה לאנשים שאולי מתקשים בפסיכו או שלא אוהבים את כל הפורמט של השאלות, תנסו את ה SAT שהאוניברסיטאות בארץ מכבדות.

פורסם

אתה סותר את עצמך.

בצורה די חד משמעית אמרת שהבחינה מייצגת את פוטנציאל הלמידה של אנשים (כמה הם שווים עם או בלי לימוד - בדומה למה שהם יהיו שווים באוניברסיטה).

שזה בערך מה שאמרתי - לכל אחד יש ציון פוטנציאלי שאליו הוא יכול להגיע עם הלימוד הנדרש. בלי הלימוד הזה (שבעיקר לדעתי מאפשר הכרה עם סגנון הבחינה) גם אני הייתי מקבל 500.

פורסם

נכון אני אמרתי את זה, וזה בדיוק מראה שהמבחן הזה לא משקף כלום. זה רק משקף עד כמה הבנאדם ילמד לקראתו. זה לא באמת משקף את היכולות שלו. יכול להיות שיבוא בן אדם ויוציא 700, ויש מצב גדול מאוד שהוא יכול להוציא יותר אם הוא היה לומד יותר, ולכן הציון שהוא קיבל לא מראה בכלל את היכולות שלו.

כל הקטע של המבחן זה פונקציה של כמה הבנדם מוכן להשקיע. ושאני אומר להשקיע אני מתכוון לחרוש. במלוא מובן המילה. אם זה ללמוד טריקים שונים, טכניקות שונות, אבל המבחן לא מראה באמת על היכולות האמיתיות של האדם.

פורסם

הציון על הפנים...אבל הציון שיקף בידיוק את אי ההשקעה שלי בקורס..

בסימולציה הראשונה קיבלתי 392, בשנייה (לא זוכר בידיוק אבל זה משהו כמו) 524, בשלישית 546.

בפסיכומטרי עצמו קיבלתי - 531. ציון לא מאוזן בכלל מבחינת ההתפלגות בין כמותי,מילולי ואנגלית.

כמותי - 130 (החלק האהוב עליי)

מילולי - 88

אנגלית - 91

אני מכוון גבוה חזק לעבר עתודה אקדמית ללימודי הנדסת אלק'/מחשבים. ואני בבעיה רצינית עכשיו כי אני חייב להוציא לפחות 600 (בתיאוריה 550) כדי שיסתכלו עליי.

הבגרויות שלי מצויינות באיזור 9-10 אבל יש לי בעיה עם הפסיכומטרי ואני עושה בפברואר זה בטוח.

רק 2 בעיות ישנן: חוסר זמן (כל יום יהיה לי בקושי שעתיים, ורק בשבת יהיה לי יותר) - ולי נראה שזה לא מספיק אבל נעשה כל מה שאני יכול, והבעיה השנייה היא שאני עצלן לרוב ועכשיו אני אצטרך ללמוד לבד.

דבר נוסף שהייתי רוצה לדעת מאנשים כאן.. יש איזושהי דרך להתקבל לעתודה גם אם הציון פסיכומטרי לא טוב והבגרויות מצויינות? (מה שאני מקווה שלא יקרה לי).

כי אם לא זה או י"ג-י"ד שלי נראה כביזבוז או "פעמי עתידים" שזה גם י"ג-י"ד ורק לאחר השירות הצבאי יציאה ללימודי הנדסה .. ומשניהם אני רוצה להימנע.

אני מאוכזב ויותר מאוכזב מעצמי שאיכזבתי את ההורים, אבל אני יודע שזה ציון משקף. לא השקעתי, לא למדתי מילים רציני, לא תירגלתי. הספרים כחדשים.

מחכה לראות מה יש לאנשים כאן להגיד/לייעץ.

פורסם

יש אפשרות למכינה.

פורסם

יש אפשרות למכינה.

מה זאת אומרת? איך בידיוק זה הולך?

הרשמה לעתודה תיפתח עוד מעט (לא יודע בידיוק מתי) ואני צריך פסיכומטרי ביד.

אבל במידה ו... אני צריך לדעת אם אפשר לפנות אליהם כדי שידונו עליי כמו ב"וועדת חריגים" (אם יש דבר כזה בעתודה).

ואני צריך עיצות, מה לומר, איך לעשות, מה לכתוב להם וכו'...

זה ממש אבל ממש חשוב לי ואני ממש נעול על העתודה הזו.

פורסם

אני מכיר אנשים עם יכולת שינון מדהימה שהתחילו במקצוע אחד כי 670 זה כל מה שהם יכלו להוציא, פעם אחר פעם אחר פעם.

בפעם הרביעית הם כבר הבינו שאין להם מה למצוץ יותר מהבחינה הזאת.

אז לא, בפעם השלישית מי שהוציא 670 בפעמיים הראשונות לא יקפוץ ל720. זה מראה חוסר הבנה בסיסית של התפלגות גאוס - כדי לעבור מ670 ל720 אותו אדם צריך לעקוף 15% מהאוכלוסיה. זה **המון**. זה לא בלתי אפשרי, זה רק לא סביר סטטיסטית. אתה יכול לתת דוגמא, אבל זה בבחינת קוריוז, היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל.

אותם אנשים לבסוף התקבלו על סמך הציונים שלהם באוניברסיטה ממקצוע אחר משיק למה שהם רצו, כי הצליחו להוכיח שלפסיכומטרי אין רלוונטיות ללימודיהם.

בלבול מוח,חבר שלי עשה קורס בבצפר,קרע את התחת לבחינה,הוציא 653,עשה תבחינה הבאה הוציא 701,זה בכלל לא נדיר.

פורסם

אני לא מבין, יש לך בעיות בהבנת הנקרא? מה הקשר בין מה שאתה אומר לבין מה שהוא כתב (שוב ושוב ושוב)?

פורסם

עזוב אני עייף

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים