עבור לתוכן

ציוני הפסיכומטרי הגיעו :@

Featured Replies

פורסם

זו עובדה. נגיד אדם X קיבל 90 באנגלית. אחרי קריאת ספרים והעשרת אוצר מילים בפסיכומטרי השני קיבל 140 באנגלית. כבר הציון עלה ב 40 - 50 נקודות. נגיד אדם התקשה בכמותי ואחרי תירגול אינטנסיבי שיפר את את הפרק הכמותי. עוד קפיצה של 50 נקודות. כל פרק בבחינה הפסיכומטרית ניתן לשפר בעשרות אחוזים. השאלה היא האם אותו אדם לומד נכון ועד כמה הוא מחוייב לבחינה הפסיכומטרית.

• תגובות 112
  • צפיות 8.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עושה רושם שאתה לא מבין:

יש *פוטנציאל* פסיכומטרי לכל אדם. כל מה שהתרגול של הטכניקות מסוגל לעשות זה *למצות* אותו. אם אותו אדם קיבל 500 בבחינה כי מבחינתו "ללמוד ולתרגל" בהתחלה פירושו היה לקרוא את המילון, אך לבחינה החוזרת הוא פתר את כל חוברת התרגילים כמה פעמים וקיבל 660, לא אומר שאם הוא ימשיך לתרגל ולתרגל הוא יגיע ל720. הוא תקוע במקסימום שלו.

הנה פרט חשוב שאולי לא ידעת: המרכז לבחינות מסמן כחשוד כל ציון פסיכומטרי ששופר ב150 נקודות בין שני מועדים. בדרך כלל בחשד להתחזות.

פורסם

"למרות שזה לא אומר כלום על חשיבה יצירתית, יכולת שינון, כשרונות אומנותיים וכו'. אז אני לא מודד אנשים לפי פסיכומטרי, וכדאי מאוד שגם אתם לא."

מי לעזאזל מודד אנשים על סמך הציונים שלהם במבחן כזה או אחר?!

אגב,אני לקחתי קורס פסיכומטרי מסובסד כזה של הצבא כשנשאר לי חודש לשחרור וזאת הייתה ההחלטה הכי גרועה שלי-אל תעשו את הטעות הזאת.

למה?

פורסם

עושה רושם שאתה לא מבין:

יש *פוטנציאל* פסיכומטרי לכל אדם. כל מה שהתרגול של הטכניקות מסוגל לעשות זה *למצות* אותו. אם אותו אדם קיבל 500 בבחינה כי מבחינתו "ללמוד ולתרגל" בהתחלה פירושו היה לקרוא את המילון, אך לבחינה החוזרת הוא פתר את כל חוברת התרגילים כמה פעמים וקיבל 660, לא אומר שאם הוא ימשיך לתרגל ולתרגל הוא יגיע ל720. הוא תקוע במקסימום שלו.

ואם הוא בבחינה השלישית יגיע ל-720 איך זה יסתדר עם התיאוריה שלך? פתאום היכולת המרבית שלו עלתה ל-720? אני לא אומר שכל אחד יכול להגיע ל-720. אני כן אומר שכל אחד יכול לשפר משמעותית את הציון בהתמדה ולמידה נכונה. אני אישית מכיר אדם ששיפר מ-540 ל-750 אחרי ארבע בחינות פסיכומטריות.

פורסם

עד כמה שאני זוכר, מעל גיל מסוים, 32 נדמה לי, בכלל לא צריך פסיכומטרי..

אתה טועה, עדיין צריך פסיכומטרי.

פורסם

אני מכיר אנשים עם יכולת שינון מדהימה שהתחילו במקצוע אחד כי 670 זה כל מה שהם יכלו להוציא, פעם אחר פעם אחר פעם.

בפעם הרביעית הם כבר הבינו שאין להם מה למצוץ יותר מהבחינה הזאת.

אז לא, בפעם השלישית מי שהוציא 670 בפעמיים הראשונות לא יקפוץ ל720. זה מראה חוסר הבנה בסיסית של התפלגות גאוס - כדי לעבור מ670 ל720 אותו אדם צריך לעקוף 15% מהאוכלוסיה. זה **המון**. זה לא בלתי אפשרי, זה רק לא סביר סטטיסטית. אתה יכול לתת דוגמא, אבל זה בבחינת קוריוז, היוצא מן הכלל שמעיד על הכלל.

אותם אנשים לבסוף התקבלו על סמך הציונים שלהם באוניברסיטה ממקצוע אחר משיק למה שהם רצו, כי הצליחו להוכיח שלפסיכומטרי אין רלוונטיות ללימודיהם.

פורסם

אפשר להכניס לבחינה חוזרת פעם אחת (נוספת) לא?

ד"א אמא שלי קיבלה 793 (והיא בלונדינית)

ד"א לד"א <<<<<< |פאק666-|

פורסם
  • מחבר

1)שאלו אותי מאיפה זה שלא היה הרבה זמן 800. לפי המדריך שלי בקורס (נשמע תמוהה אבל בן אדם סוס שהוציא 785 בערך)

הוא אמר שלמרות הרעיון של ההתפלגות ולזה שהם כותבים שהכי טוב יכול לקבל 800 זה לא באמת קורה.

2) לקבל 690-700 גם נראה לי לא הגיוני, כי כל טעות עולה פה איזה 10-15 נקודות, אז זה טווח די מת

3) אני מסכים עם ד"ר נוב, יש יכולת פסיכומטרית שכל אדם ניחן בה. יש אנשים שהתקרה שלהם יותר נמוכה, ויש אנשים עם תקרה יותר גבוהה.

ואין מה לעשות אפילו עם תחרוש את כל התחת מבפנים ומבחוץ (ידידה שלי חרשנית כמו לא יודע מה ממוצע של איזה 95+ בבגרויות (בלי בונוסים)) חרשה ביואל גבע כמו לא יודע מה וקיבלה 650, כי פשוט זה הגבול העליון שלה מבחינה של פסיכומטרי.

יש אנשים שלוקח להם יותר זמן להגיע לגבול שלהם, ויש גם דברים כמו פוקסים ובחינה טובה\רעה

פורסם

ד"ר נוב צודק, הייתי אחד האנשים שלמד עם כיתת מחוננים בקורס.... רוב אלה שעושים פסיכומטרי באים מכיתות מחוננות ואני לא באתי מכיתה מחוננת אז כהה שקיבלתי ציון כזה בגלל שיש הרבה יותר טובים ממני שיכולים להוציא בקלות מעל ל-500.

גם בתחילת הקורס רצה לראות המורה שלנו איפה נמצא כל אחד ומה הוא יכול לשפר, אז היה אצלנו איזה מחונן שכבר התחיל עם 530.

אז אפשר להסיק מכך שאכן מדובר באם אתה טוב או לא טוב ולנבא גם את סיכויי ההשתפרות.

פורסם

530 זה בקושי ממוצע.

הטובים ביותר יתחילו עם 650 ומעלה.

פורסם

אנשים שחורשים ולבסוף מוציאים ציון פושר צריכים לשבת ולהסביר להם איך לענות ולהתמודד עם המבחן.

מדובר פה רק על טכניקה, ואת זה אפשר לשפר פלאים.

אף אחד לא מכריח אותך להגיע לתשובה הנכונה, אתה רק צריך לסמן אותה.

וזה מה שאני הרבה במתמטיקה, אני לא פותר את השאלות, אני פשוט פוסל את האחרות.

פורסם

בתור אחד שקיבל מעל 700 אני עדיין חושב שהמבחן הזה, שחורט על דיגלו את "ניבוי סיכויי ההצלחה של המועמד", לא משרת את מטרתו.

אני לדוגמה עפתי מהאוניברסיטה (מה לעשות, לא יכול להפסיק לעבוד) ואשתי שקיבלה פחות בהרבה ממני סיימה בהצטיינות (אך זו דוגמה אחת כמובן).

במקור, המבחן הזה נועד למנוע ממרבית אוכלוסיית האפרו אמריקאים בארה"ב להתקבל לאוניברסיטאות,

לידיעתי הפסיקו להשתמש במבחן ברוב ארה"ב מסיבות של אפליה וחוסר ניבוי.

בארץ, המבחן הזה מנסה לסנן ולגרום לכך שילדים של אנשים משכילים, שבבתיהם מדברים בשפה גבוהה יתקבלו לחוגים היוקרתיים.

למזלנו וגם לצערנו קמו כל אלו המנצלים את העובדה שניתן ללמוד למבחן זה כמו לכל מבחן וכך נוצר מעט יותר שוויון בנושא.

הבעייה שנוצרה כעת היא שכושר הניבוי של המבחן נפל מתחת ל 40%...

לסיכום,

לדעתי צריכין למצוא דרך אשר תתן נקודת מוצא משותפת לכולם וגם תנבא את סיכויי ההצלחה של המועמד.

ככל הנראה ניתן להשיג זאת ע"י שנה ראשונה משותפת לכולם באוניברסיטה שבסיומה יקבע הסכם של הסטודנט

שעל פיו הוא יוכל להתקבל לחוגים השונים.

לצערי הרב נראה שרעיון זה יעלה לממשלתנו היקרה יותר מכפי שהיא מעוננינת להשקיע (מעוניינת להשקיע - כמה שפחות ועדיף סכום חד ספרתי, צריך להשקיע - כמה מאות מיליונים) וכמו כן מעורבים בתחום מספר לא מבוטל של אנשים שיעשו הכל על מנת שלא ייקחו מהם את עגל הזהב...

פורסם
  • מחבר

^^ אכן.

בארהב עדיין משתמשים במבחן דומה, אבל הוא פחות מסווג ומטומטם משלנו

פורסם

לא משנה ...כמה תקבלו ...לי זה הרס יותר ממה שזה הועיל ...

אני היתקבלתי למדעי המחשב ופיזיקה בבאר אילן ....ואני ממש בכיתי שם ...אם הייתי מקבל נמוך יותר הייתי הולך ישר למכללה ולא מבזבז שנים יקרות ...

אבל אני שמח שיש כאר הרבה חכמים ...חוץ MINMIZER שהוא ...כיודע חולה נפש ...ומקומו במוסד סגור עם פסכומטרי כזה ..

פורסם

אז רגע מי מהצוות קיבל 800?

מינמיזר?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים