עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לגדילה..

Featured Replies

פורסם

אז ככה אני כרגע בן 15 וחצי גובה 169..

אבא שלי 174 ואמא שלי 160..

בעקרון אני די לחוץ מהגובה שלי למרות שעשו לי בדיקת עצמות וכל הרופאים שראו את זה אמרו שיש לי גיל עצמות קטן באיזה שנה וחצי מהגיל האמיתי (לא זוכר בדיוק כמה אבל מעל שנה בטוח) ושאני בכיף יעבור את אבא שלי..

רציתי לשאול כמה דברים -

ריצה על אספלט\מדרכה יכולה להזיק לגדילה?

ישיבה ממושכת על המחשב יכולה להזיק לגדילה? (החשש שלי הוא שאני לא יושב בריא וגם יש לי לפעמים כאבי גב.. ובגלל זה אני רוצה למצוא ספורט חוץ מהגלישה שאני יוכל לעשות באופן יומי כדי לשפר את המצב ולא לשבת הרבה מול המסך... עד כמה יכולה להשפיע הישיבה הממושכת מול המחשב על הגדילה זה יכול להיות משמעותי?)

עכשיו ככה, אני יודע שאבא שלי בגילי היה יותר נמוך ממה שאני עכשיו ותאמת יש לי גם די הרבה גבוהים במשפחה האם אני צריך להיות אופטימי או שלדעתכם אני לא יגבה הרבה?

אני כרגע לא עושה יותר מדי ספורט אני גולש אבל לא יותר מדי בגלל העומס בלימודים ומשחק כדורגל מדי שבוע, חשבתי להתחיל לרוץ אבל קודם אני רוצה לדעת אם זה יכול לפגוע ואם כן יש למישהו המלצות לסוגי ספורט אחרים שיכולים לעזור לי לגדול?

אגב רק לא מזמן התחלתי לצמוח ואני עוד לא מאוד מפותח מבחינת שיער פנים וכו' זה עוד סיבות להיות אופטימי שיש לי עוד הרבה זמן לצמוח?

אני אוכל יחסית הרבה ומשתדל לישון טוב.. אגב יחסית לגובה ולמשקל שלי (50) יש לי מבנה גוף יחסית טוב אפילו שאני לא מתאמן כתפיים רחבות וחזה בנוי יחסית יפה וגם מידת נעלים 42 וחצי ככה לכיוון ה43)

תודה!

פורסם

לגלוש באינטרנט לא נחשב ספורט, עדיין לא...

פורסם
  • מחבר

אני ממש ממש לא נמצא כל היום או אפילו רובו מול המחשב אבל כן אני נמצא פה לפעמים הרבה שעות..

פורסם

ריצה על אספלט\מדרכה ללא ספק עלולה לפגוע בברכיים [או בחוליות הגב].

הספורט בריא - שחיה, ריצה על שפת הים.

פורסם

רק שחייה...מנסיון של 3 אחים

פורסם

ריצה על מדרכה אכן עלולה לפגוע בבריאות ברכיים וגב, ריצה בשטח מסכנת פחות.

בכל מקרה תפסיק לבכות אני בן 16 169, ושוקל 65. (לא נאי לא שמן), ההורים שלי הם גוב דשא

אבא 164 אמא 150...

שחייה אינה ספורט בריא כל כך כמו שאתם חושבים, היא עלולה לדפוק לכם את העיניים והאוזנים והמפרקים.

אני בכיתה ו' היתי עם פציעה של 4 חודשים ברגל בגלל השחייה שחיתי המון שנים ומה הסיבה? השריר שלי ברגל

היא גדול בהרבה מהעצם (ביחס שאמור להיות ביניהם), היא עליי ללכת הרבה בכדי שהעצם תחטוף מכות ותתחזק.

פורסם

א. לא הבנתי כלום ממה שאתה אומר :-X

ב. אתה בן 16 ורק 169 אתה נמוך יחסית.

פורסם

"רק"? זה ממש לא נחשב נמוך יחסית לגובה של האבא שלו, הרי עוד הוא יגדל.

פורסם

ביחס להורים שלו נכון הוא בגובה טוב והוא יכול להגיע אפילו אולי ל180 אם יצמח טוב.

אישית הסתכלתי על הגובה הכללי של האנשים ולאו דווקא של ההורים שלו.

הכל יחסי ותלוי אל מי משווים.

פורסם

חח....

לי זה מוזר לראות אנשים גדולים ממני ונמוכים ...

אני בן 14 מטר 87 הרבה מהחברים שלי נמוכים ממני בהרבה ..

ריצה על אספלט יכולה להזיק במידה ולא רצים נכון ו/או רצים תקופה ממושכת.

המשטח הכי טוב לריצה זה חול (ים) או דשא.

אם אתה גם מתכוון לרוץ אתה צריך שיהיה לך נעליים מתאימות בדיוק- משטח טוב לרוץ עליו ולדעת כמה חוקים בריצה.(כול מיני כללים שצריך לשמור כדי לרוץ כמו שצריך- גוגל).

כעיקרון אתה יכול גם לרכב על אופניים, ספורט מעולה.

או שחייה שזה הכי בטוח (אבל לא חזה )

פורסם

כן זאת שאלה שכל ילד בן 15 מתעסק איתה..

שמע מה שיכול למנוע ממך למקסם את פוטנציאל הגבוה שלך זה איזשוהי פציעה רצינית או תזונה ממש לקויה ואני עדיין בספק.

אין הרבה מחקרים בנושא כך שמי שיגיד לך ריצה ממושכת על מדרכה עלולה לפגוע ביכולת הגדילה שלך מדבר שטויות כמו מי שיגיד לך שתשחק כדורסל ותגבהה.

אני מכיר חבר'ה שלא היו מי יודע "ספורטאים" אולי פעם בשבוע שיחקו כדורגל והיו הרבה על המחשב והיום הם בהרבה יותר גבוהים ממני,כך שכנראה הכל גנטי.

בקשר להתבגרות המינית שלך ,אממ אני חושב שזה נתוך מעודד מבחינתך.

אתה בן יחיד?

פורסם

אתה בן יחיד?

אתה יכול להסביר איך זה קשור ?

פורסם

ראיתי לא מזמן מחקר על הקשר בין המיקום של הילד בין אחיו[בכור, אמצעי, וכו'] לבין הגובה שלו.

פורסם

שחייה אינה ספורט בריא כל כך כמו שאתם חושבים, היא עלולה לדפוק לכם את העיניים והאוזנים והמפרקים.

אני בכיתה ו' היתי עם פציעה של 4 חודשים ברגל בגלל השחייה שחיתי המון שנים ומה הסיבה? השריר שלי ברגל

היא גדול בהרבה מהעצם (ביחס שאמור להיות ביניהם), היא עליי ללכת הרבה בכדי שהעצם תחטוף מכות ותתחזק.

המפרקים זה הדבר היחידי ששחיה יכולה לפגוע בהם.

אם אתה שם כובע ומשקפת, האוזניים והעיניים לא רואות אפילו טיפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים