עבור לתוכן

הסורים מודים - האתר שישראל תקפה הוא "מתקן גרעיני"

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3460755,00.html

לאט לאט מתרבים הפרסומים על העובדות מהמבצע המדהים שביצעה ישראל ב-6/9.

סביר להניח כי רוב פרטי המבצע יהיו חסויים זמן רב, אם בכלל יחשפו לציבור מתישהו.

אבל ממה שכבר נחשף אפשר להגיד שמדובר באחד המבצעים החשובים והמתוחכמים בהיסטוריה של מדינת ישראל (לדעתי חשוב ממבצע "אופרה" בו חיסלנו את הכור האטומי העיראקי).

אני מניח שישראל לא תגיב לפליטת הפה, ותחכה לתגובה סורית.

הסורים, כמובן, יכחישו מכל וכל ויגידו שהדובר בסה"כ ציטט פרסומים זרים או לעג למדינת ישראל כאילו היא באמת חשבה שמדובר ב"מתקן גרעיני"

(שאגב, זאת הגדרה יפה ל"מתקן" הזה)

פורסם

(שאגב, זאת הגדרה יפה ל"מתקן" הזה)

אתה אומר שיש לך הכרות עם המתקן, באתר אינטרנט שמחזיק את ה ip שלך, ושבו אתה גם שם את הכתובת אי-מייל שלך.

אחלה בט"ש...

פורסם
  • מחבר

אתה אומר שיש לך הכרות עם המתקן, באתר אינטרנט שמחזיק את ה ip שלך, ושבו אתה גם שם את הכתובת אי-מייל שלך.

אחלה בט"ש...

1. הסתמכתי על שלל הדיווחים אודות ה"מתקן" הזה. מה זה בכלל מתקן? מה אנחנו בלונה פארק?!

2. גם אם שירותי המודיעין יעקבו אחרי (באמצעות IP, אימייל, סלולרי ועוד) הם לא יצליחו לדלות כלום.

(אולי פשוט בגלל העובדה שאני מודע ליכולות הבסיסיות שלהם? או שאני יודע מה היכולות שלנו לדלות מידע?)

3. דווקא הקרביים, שבסופו של דבר המודיעין עובד (גם) בשבילם, מזלזלים בביטחון מידע. אני חושב שהזילזול נובע מחוסר ידע בנושא.

לך תסתכל בפורומים הנכונים ותראה כמה הקרביים פולטים שטויות שם.

פורסם

1. הסתמכתי על שלל הדיווחים אודות ה"מתקן" הזה. מה זה בכלל מתקן? מה אנחנו בלונה פארק?!

2. גם אם שירותי המודיעין יעקבו אחרי (באמצעות IP, אימייל, סלולרי ועוד) הם לא יצליחו לדלות כלום.

(אולי פשוט בגלל העובדה שאני מודע ליכולות הבסיסיות שלהם? או שאני יודע מה היכולות שלנו לדלות מידע?)

3. דווקא הקרביים, שבסופו של דבר המודיעין עובד (גם) בשבילם, מזלזלים בביטחון מידע. אני חושב שהזילזול נובע מחוסר ידע בנושא.

לך תסתכל בפורומים הנכונים ותראה כמה הקרביים פולטים שטויות שם.

1. מה שכתבת זו הצהרה. וגם יש הבדל בין לעשות עצמך 'מסתמך' בתור אדם אנונימי ובין לעשות עצמך 'מסתמך' אחרי כל מה שכבר כתבת בפורם בעבר שמקשר אותך למודיעין הישראלי.

2. ההנחה הזאת (וזה מה שהיא) נוגדת את ההיגיון ואם אתה לא מבין את זה אתה כנראה לא במקום הנכון.

3. כשמנסים להצדיק משהו בפשיעה של אחרים זו הודאה בפשיעה.

פורסם

יש קטע אצל הערבים שתמיד לא מבינים אותם. תמיד זה משהו אחר. התרגום, השפה, החומוס של הבוקר.

הם חושבים שהשפה שלהם ייחודית להם ואף אחד לא מבין אותם.

רק הם יכולים לתרגם את עצמם (כמה ייחודי, מקורי ונוח).

אידיוטים.

פורסם
  • מחבר

1. מה שכתבת זו הצהרה. וגם יש הבדל בין לעשות עצמך 'מסתמך' בתור אדם אנונימי ובין לעשות עצמך 'מסתמך' אחרי כל מה שכבר כתבת בפורם בעבר שמקשר אותך למודיעין הישראלי.

2. ההנחה הזאת (וזה מה שהיא) נוגדת את ההיגיון ואם אתה לא מבין את זה אתה כנראה לא במקום הנכון.

3. כשמנסים להצדיק משהו בפשיעה של אחרים זו הודאה בפשיעה.

1. תבדיל בין "דעות" לבין "עובדות". דעות באמת קשה להפריד מכלל המידע שנחשפת אליו, עובדות הרבה יותר קל להפריד.

ומה שכתבתי הסתמך על דיווחים גלויים בלבד (שממשיכים לזרום בכל עת בסופ"ש הזה).

3. אני לא הצדקתי את הקרביים, אני אומר בדיוק הפוך - אם אתה כבר מדבר על זילות בביטחון מידע, לך תראה מה הולך אצל הקרביים.

ובכל מקרה, אני מחדש את הדיון נוכח הידיעות שלא מפסיקות לזרום:

1. לטענת גורמים בסבא"א הם קיבלו תצלומי לווין של ה"מתקן הגרעיני" שישראל הפציצה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3461776,00.html

המשמעות: לא טוב לישראל.

במקרה שסבא"א יקבלו החלטה רשמית שלא היה מדובר ב"מתקן גרעיני" - הכדור עובר למגרש של ישראל וארה"ב שיצטרכו להסביר את המודיעין שארה"ב העבירה (אם מה שהיה כתוב בכתבה אכן נכון)

במקרה שסבא"א יקבלו החלטה רשמית שזה היה "מתקן גרעיני" - יהיה מדובר רעידת אדמה במזה"ת.

מעבר לעובדה שכל העולם בכלל ומדינות ערב המתונות בפרט (מצרים, ירדן וסעודיה) יכעסו על הסורים, לקביעה הזאת יהיו שתי השלכות:

א. זה יצור לחץ עצום על המשטר הסורי להוכיח שמדובר בשקר (האם הם כבר מנסים לעשות זאת? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3461748,00.html). מעבר לכך, המשטר הסורי ידחק לפינה ויושפל - דבר שיעלה את הסבירות למהלך סורי על ישראל מתוך הרצון להשיב את הכבוד הסורי, להרתיע ולהגיד לישראל שלמרות המצב החדש שנוצר, סוריה עדיין בעלת עוז ויכולת להגיב.

ב. סוגיית הגרעין הישראלי תוצף מחדש - האם לישראל יש גרעין? מדוע אין פיקוח רשמי על "מפעל הטקסטיל" בדימונה?

2. במהלך הסופ"ש התקבלו שטף ידיעות (חלקן כתובות למעלה) שחלקן בעלות מאפייני לוחמת מודיעין ולוחמה פסיכולוגית -

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3461847,00.html

http://news.walla.co.il/?w=//1183590

מה שמדהים הוא שדווקא שתי השחקניות הראשיות במשחק המוחות הזה (סוריה וישראל) שותקות ומסרבות להגיב.

פורסם

אני שמעתי שזרקו שם פצצה טקטית מיוחדת (פצצת אטום טקטית )...אבל לא יודע עד כמה זה נכון .

לפי התמונות רואים שהסביבה השתנתה במעט מאוד ולכן סביר שזה לא נכון- אבל לא ניתן להגיד במדוייק :nixweiss:

פורסם

זה יהיה ממש ממש מטומטם לפתור בנשק גרעיני מה שאפשר לפתור בנשק קונבנציונלי.

פורסם
  • מחבר

זה ממש לא נכון.

חוצמזה האיזור היה צריך להיות "מזוהם" בקרינה אם היו זורקים שם דבר כזה, ולפי הדיווחים הסורים מיהרו לפנות את האתר..

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

הסורים מודים - האתר שישראל תקפה הוא "מתקן גרעיני"?כי זה לא "מתקן גרעיני"?

כך אני חושב מותר לי?

פורסם

זה ממש לא נכון.

חוצמזה האיזור היה צריך להיות "מזוהם" בקרינה אם היו זורקים שם דבר כזה, ולפי הדיווחים הסורים מיהרו לפנות את האתר..

תתפלא אבל אפילו פצצות ביקוע מודרניות, מסוגלות להיות יחסית נקיות.

ומי יודע באיזה סוג של פצצה (גרעינית או לא) השתמשו שם.

פורסם

מהתצלומים שאחרי נראה שאין נזק סביבתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים