עבור לתוכן

אפשר לגלות שאני מעשן דרך בדיקת דם?

Featured Replies

פורסם

אותו הדבר!!!

המוגלובין הוא החלק בכדורית הדם האדומה שנושא חמצן ומקנה לה את הצבע האדום!

כאשר עושים בדיקת ברזל = לעשות ספירת דם!

משום שאי אפשר לספור מילולית כדוריות דם אדומות יש סטיק בדיקה שיש בו חומר המגיב לברזל (אחד המרכיבים בהמוגלובין) מטפטפים עליו טיפת דם מתוך המבחנה מבצעים את הבדיקה 5 פעמים עפ"י התגובה מודדים כמות תאים אדומים/המוגלובין/ברזל... עושים ממוצע מתוך 5 הסטיקים והתוצאה היא מה שאתה מקבל חזרה בטופס בדיקה...

לכן כאשר מתגלים בבדיקה הנקראת ספירת דם מחסור התאי דם אדומים המצב נקרא אנמיה

כאשר מתגלים בבדיקה הנקראת ספירת דם יתר התאי דם אדומים המצב נקרא פוליציתמיה או שהבנאדם מעשן!

• תגובות 37
  • צפיות 30.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אותו הדבר!!!

המוגלובין הוא החלק בכדורית הדם האדומה שנושא חמצן ומקנה לה את הצבע האדום!

כאשר עושים בדיקת ברזל = לעשות ספירת דם!

משום שאי אפשר לספור מילולית כדוריות דם אדומות יש סטיק בדיקה שיש בו חומר המגיב לברזל (אחד המרכיבים בהמוגלובין) מטפטפים עליו טיפת דם מתוך המבחנה מבצעים את הבדיקה 5 פעמים עפ"י התגובה מודדים כמות תאים אדומים/המוגלובין/ברזל... עושים ממוצע מתוך 5 הסטיקים והתוצאה היא מה שאתה מקבל חזרה בטופס בדיקה...

לכן כאשר מתגלים בבדיקה הנקראת ספירת דם מחסור התאי דם אדומים המצב נקרא אנמיה

כאשר מתגלים בבדיקה הנקראת ספירת דם יתר התאי דם אדומים המצב נקרא פוליציתמיה או שהבנאדם מעשן!

עזוב, התחלת לדבר שטויות..

יש בדיקת אריטרוציטים ויש בדיקת המוגלוביןץ זה לא קשור אחד בשני.

אם יש הרבה תאי דם אדומים זה לא אומר שיש הרבה המוגלובין.

פורסם

Red Blood Cells RBC

גבולות הנורמה: 5.60-4.20 לגברים, 5.30-3.80 לנשים (מספר תאים כפול מיליון למיקרוליטר דם).

מה זה: כדוריות הדם האדומות מהוות את רוב החלק התאי בדם. תפקידן להעביר המוגלובין, שהוא החלבון שאחראי להובלת החמצן בדם. ההמוגלובין בנוי מחלבון ומברזל. החמצן, שנמצא בריאות, נקשר להמוגלובין, וזה מוביל אותו מהריאות לרקמות השונות בגוף בתוך כלי הדם.

חריגה: חוסר בכדוריות דם אדומות יכול להעיד על אנמיה (שאחד הגורמים להיווצרותה הוא תזונה שחסרה בחומרים העוזרים לבנות את התא, כמו ברזל, ויטמין B12 וחומצה פולית).

לידע כללי: מצבים נוספים המשפיעים על עלייה וירידה בכדוריות הדם האדומות קשורים בנטילת תרופות, בפעילות יתר של הטחול או הכבד ובייצור מופחת שנובע מדיכוי מח העצם (כמו בטיפולים כימותרפיים והקרנות).

פורסם

אפשר לגלות שאני מעשן דרך בדיקת דם?

השאלה מה אתה מעשן?

פורסם

גם אם אתה מעשן טבק נטו.... למרות שאני לא מבין למה בדיוק ... :anim-jjd:

פורסם

Red Blood Cells RBC

גבולות הנורמה: 5.60-4.20 לגברים, 5.30-3.80 לנשים (מספר תאים כפול מיליון למיקרוליטר דם).

מה זה: כדוריות הדם האדומות מהוות את רוב החלק התאי בדם. תפקידן להעביר המוגלובין, שהוא החלבון שאחראי להובלת החמצן בדם. ההמוגלובין בנוי מחלבון ומברזל. החמצן, שנמצא בריאות, נקשר להמוגלובין, וזה מוביל אותו מהריאות לרקמות השונות בגוף בתוך כלי הדם.

חריגה: חוסר בכדוריות דם אדומות יכול להעיד על אנמיה (שאחד הגורמים להיווצרותה הוא תזונה שחסרה בחומרים העוזרים לבנות את התא, כמו ברזל, ויטמין B12 וחומצה פולית).

לידע כללי: מצבים נוספים המשפיעים על עלייה וירידה בכדוריות הדם האדומות קשורים בנטילת תרופות, בפעילות יתר של הטחול או הכבד ובייצור מופחת שנובע מדיכוי מח העצם (כמו בטיפולים כימותרפיים והקרנות).

הבאת ציטוט שמתאים גם לדברים שלי..

"מצבים נוספים המשפיעים על עלייה וירידה בכדוריות הדם האדומות קשורים בנטילת תרופות, בפעילות יתר של הטחול או הכבד ובייצור מופחת שנובע מדיכוי מח העצם (כמו בטיפולים כימותרפיים והקרנות)".

ועובדה שהשאלה שהבאתי מדברת על דם של חולה אנמיה שנמצא עשיר בתאי דם אדומים.

אז הוכחתי את טענתי שלפעמים יתר כדוריות דם אדומות זה סימן לאנמיה? זה הכול.

פורסם

הבאת ציטוט שמתאים גם לדברים שלי..

"מצבים נוספים המשפיעים על עלייה וירידה בכדוריות הדם האדומות קשורים בנטילת תרופות, בפעילות יתר של הטחול או הכבד ובייצור מופחת שנובע מדיכוי מח העצם (כמו בטיפולים כימותרפיים והקרנות)".

ועובדה שהשאלה שהבאתי מדברת על דם של חולה אנמיה שנמצא עשיר בתאי דם אדומים.

אז הוכחתי את טענתי שלפעמים יתר כדוריות דם אדומות זה סימן לאנמיה? זה הכול.

לא אתה לא!

הסימן היחיד לאנמיה הוא חוסר בהמוגלובין - > חוסר בתאי דם אדומים!

יתר המוגלובין -> יתר תאי דם אדומים -> פוליציתמיה!!!

חלאס כבר נמאס לי להגיד לך את אותו הדבר פעם אחרי פעם אחרי פעם אחרי פעם!!

פורסם

DMaster

אתה צריך לצאת מנקודת הנחה שאנחנו לא יודעים שיש לבנאדם אנמיה, ומנסים לגלות אם יש לו או לא. מה שאומר שהוא לא ייקח תרופות לאנמיה.

זה כמו שתגיד שבגוף של בנאדם שחולה בסרטן לא יימצא גידול בגלל שהוא עשה ניתוח להסרת הגידול יום קודם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים