עבור לתוכן

אפשר לגלות שאני מעשן דרך בדיקת דם?

Featured Replies

פורסם

לא חביבי... אנמיה - חוסר הומוגלובין. (נקודה) ;D

ויקיפדיה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A0%D7%9E%D7%99%D7%94

אנמיה (Anemia) היא שם כולל לכמה מחלות שהמשותף לכולן: תכולה נמוכה של המוגלובין בדם או חסר בכדוריות דם אדומות שיכולות לשאת את ההמוגלובין.

ייצור מופחת של המוגלובין עקב חסר של ברזל בתזונה.

ייצור מופחת של המוגלובין עקב מחלה זיהומית כרונית המפריעה לזמינות הברזל בגוף.

ייצור לא תקין של ההמוגלובין עקב מחלות תורשתיות כגון תלסמיה מסוג אלפא או בטא או במחלת אנמיה חרמשית.

בעיה בייצור הממברנות של הכדוריות האדומות כמו במחלת אנמיה ספרוציטית.

יצירה לא תקינה של כדוריות דם אדומות עקב חוסר של ויטמין B12 או חומצה פולית, הנקרא אנמיה מגלובלסטית.

בעיות בכליות הגורמות לחוסר יצירת ההורמון אריתרופויאטין האחראי לייצור כדוריות אדומות במח העצם.

בעיה ביצירת התאים האדומים במח העצם, הנקראת אנמיה אפלסטית או אנמיה היפופלסטית.

• תגובות 37
  • צפיות 30.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

poke-her

רמת המוגלובין גבוהה אם אני לא טועה זה אומר שיש לך יתרון עצום אם אתה רוצה להתחיל לעסוק בספורט אבל אל תתפוס אותי במילה תתייעץ עם הרופא...

אבל המוגלובין הוא נשא ברזל וחמצן בדם...

תפקידו העיקרי של ההמוגלובין הוא להתרכב בקשרים רופפים בלתי יציבים והפיכים עם החמצן שנשאף לריאות ולהעבירו באמצעות זרם הדם אל כל תאי הגוף. מהתאים נושא ההמוגלובין בחזרה אל הריאות את הפחמן הדו-חמצני. החמצן והפחמן הדו-חמצני נקשרים אל אטום הברזל של קבוצות ההם בהמוגלובין. קבוצות ההם מהוות רק ארבעה אחוזים מהמסה של מולקולת ההמוגלובין. למרות זאת, החלבון הגדול שמקיף אותן אינו מיותר; חלבוני הגלובין תורמים ליצירת מבנה מרחבי המאפשר קשירה יעילה של הגזים אל אטום הברזל. קבוצות הם עצמאיות אינן מסוגלות לקשור חמצן או פחמן דו-חמצני באופן ספונטני.

פורסם

ויקיפדיה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%A0%D7%9E%D7%99%D7%94

אנמיה (Anemia) היא שם כולל לכמה מחלות שהמשותף לכולן: תכולה נמוכה של המוגלובין בדם או חסר בכדוריות דם אדומות שיכולות לשאת את ההמוגלובין.

ייצור מופחת של המוגלובין עקב חסר של ברזל בתזונה.

ייצור מופחת של המוגלובין עקב מחלה זיהומית כרונית המפריעה לזמינות הברזל בגוף.

ייצור לא תקין של ההמוגלובין עקב מחלות תורשתיות כגון תלסמיה מסוג אלפא או בטא או במחלת אנמיה חרמשית.

בעיה בייצור הממברנות של הכדוריות האדומות כמו במחלת אנמיה ספרוציטית.

יצירה לא תקינה של כדוריות דם אדומות עקב חוסר של ויטמין B12 או חומצה פולית, הנקרא אנמיה מגלובלסטית.

בעיות בכליות הגורמות לחוסר יצירת ההורמון אריתרופויאטין האחראי לייצור כדוריות אדומות במח העצם.

בעיה ביצירת התאים האדומים במח העצם, הנקראת אנמיה אפלסטית או אנמיה היפופלסטית.

hemoglobin (Hgb, Hb) המוגלובין

סיכון:

נמוך

שייך לקבוצה:

המטולוגיה

מטרה עיקרית:

סיוע באבחנה ומעקב

על הבדיקה במדריכי הבדיקות:

בדיקות סקר

בדיקות דם

המטולוגיה וגורמי קרישה

בבדיקה זו בודקים את רמת ההמוגלובין בדם. ההמוגלובין הוא חלבון נושא חמצן המקנה לדם את צבעו האדום. בדיקת ההמוגלובין היא אחת הבדיקות החשובות בספירת הדם הכללית. רמת המוגלובין נמוכה - אנמיה, מכונה גם חוסר דם, ורמת המוגלובין גבוהה מדי - פוליציתמיה, מכונה גם עודף דם. ההמוגלובין נישא בתאי הדם האדומים שנוצרים במוח העצם.

אנמיה, או חוסר דם, יכולה להיגרם כתוצאה מדימום יתר, הפרעה ביצירת הדם, או תמס דם (המוליזה), כלומר, התמוססות יתרה של תאי הדם האדומים. דימום יכול להיות פתאומי ורב, כמו לאחר פציעה, או איטי וממושך כמו דימום מגידול במעי הגס. הפרעה ביצירת הדם נצפית במחלות הפוגעות במוח העצם, כמו למשל בלויקמיה (ממאירות של מוח העצם) או בזיהומים הפוגעים במוח העצם.

פוליציתמיה יכולה להיגרם כתוצאה מייצור יתר עקב הפרעה ראשונית במוח העצם (למשל, פוליציתמיה ורה - policythemia vera) או עקב ירידה בחמצון הדם, תופעה הדורשת לשם איזון יותר המוגלובין מהרגיל (למשל, מעשנים או אנשים החיים בגובה רב).

מתוך: אינפומד - אתר הרפואה הישראלי[br]פורסם בתאריך: 17.10.2007 בשעה 16:43:58

תפקידו העיקרי של ההמוגלובין הוא להתרכב בקשרים רופפים בלתי יציבים והפיכים עם החמצן שנשאף לריאות ולהעבירו באמצעות זרם הדם אל כל תאי הגוף. מהתאים נושא ההמוגלובין בחזרה אל הריאות את הפחמן הדו-חמצני. החמצן והפחמן הדו-חמצני נקשרים אל אטום הברזל של קבוצות ההם בהמוגלובין. קבוצות ההם מהוות רק ארבעה אחוזים מהמסה של מולקולת ההמוגלובין. למרות זאת, החלבון הגדול שמקיף אותן אינו מיותר; חלבוני הגלובין תורמים ליצירת מבנה מרחבי המאפשר קשירה יעילה של הגזים אל אטום הברזל. קבוצות הם עצמאיות אינן מסוגלות לקשור חמצן או פחמן דו-חמצני באופן ספונטני.

ביודק מה שאני אמרתי

פורסם

סתם רציתי להבהיר משהו... בבדיקת דם אפשר לבדוק כמעט כל דבר אפשרי...

הורמון גדילה/הורמון גברי (זה שמייצר בביצים ומשתמשים בו בסטרואידים אנובלים) אי אפשר לגלות

או שלא יודע איך בדיוק אבל הרבה מאוד ספורטאים וסביר להניח שכמעט כל הבאדיבילדרים מצליחים להסתיר את השימוש בזה

פורסם

הורמון גדילה/הורמון גברי (זה שמייצר בביצים ומשתמשים בו בסטרואידים אנובלים) אי אפשר לגלות

או שלא יודע איך בדיוק אבל הרבה מאוד ספורטאים וסביר להניח שכמעט כל הבאדיבילדרים מצליחים להסתיר את השימוש בזה

קוראים לזה שוחד.... ולהורמון קוראים טוסטסטרון ולנשי קוראים אסטרוגן

פורסם

סיכון:

נמוך

שייך לקבוצה:

המטולוגיה

מטרה עיקרית:

סיוע באבחנה ומעקב

בדיקות סקר

בדיקות דם

המטולוגיה וגורמי קרישה

בבדיקה זו בודקים את רמת ההמוגלובין בדם. ההמוגלובין הוא חלבון נושא חמצן המקנה לדם את צבעו האדום. בדיקת ההמוגלובין היא אחת הבדיקות החשובות בספירת הדם הכללית. רמת המוגלובין נמוכה - אנמיה, מכונה גם חוסר דם, ורמת המוגלובין גבוהה מדי - פוליציתמיה, מכונה גם עודף דם. ההמוגלובין נישא בתאי הדם האדומים שנוצרים במוח העצם.

אנמיה, או חוסר דם, יכולה להיגרם כתוצאה מדימום יתר, הפרעה ביצירת הדם, או תמס דם (המוליזה), כלומר, התמוססות יתרה של תאי הדם האדומים. דימום יכול להיות פתאומי ורב, כמו לאחר פציעה, או איטי וממושך כמו דימום מגידול במעי הגס. הפרעה ביצירת הדם נצפית במחלות הפוגעות במוח העצם, כמו למשל בלויקמיה (ממאירות של מוח העצם) או בזיהומים הפוגעים במוח העצם.

פוליציתמיה יכולה להיגרם כתוצאה מייצור יתר עקב הפרעה ראשונית במוח העצם (למשל, פוליציתמיה ורה - policythemia vera) או עקב ירידה בחמצון הדם, תופעה הדורשת לשם איזון יותר המוגלובין מהרגיל (למשל, מעשנים או אנשים החיים בגובה רב).

מתוך: אינפומד - אתר הרפואה הישראלי[br]פורסם בתאריך: 17.10.2007 בשעה 16:43:58

ביודק מה שאני אמרתי

אז איפה בידיוק אתה רואה שזה קורה רק ממחסור בהמוגלובין?

פורסם

--------------------------------------------------------------------------------

ציטוט של: Igrosh ב היום בשעה 16:44:41

סיכון:

נמוך

שייך לקבוצה:

המטולוגיה

מטרה עיקרית:

סיוע באבחנה ומעקב

בדיקות סקר

בדיקות דם

המטולוגיה וגורמי קרישה

מתוך: אינפומד - אתר הרפואה הישראלי

פורסם בתאריך: 17.10.2007 בשעה 16:43:58

--------------------------------------------------------------------------------

ביודק מה שאני אמרתי

אז איפה בידיוק אתה רואה שזה קורה רק ממחסור בהמוגלובין?

יש מבין?

פורסם

זה שאנמיה נגרמת מרמת המוגלובין נמוכה זה ברור לגמרי. מסכים איתך בזה.

אבל לא רק.. תקרא את מה שהבאת.. גם מכשל ביצירת תאי דם אדומים ואיבוד דם.

זה כמו שתגיד שאנמיה חרמשית היא בגלל חוסר בהמוגלובין..

פורסם

תגיד... מה אתה סתום?! אתה טענת שגם עודף המוגלובין מאובחן כאנמיה הוכחתי לך שלא אז אתה טוען משהו אחר מהטקסט שכרגע ציטתי לך?!

אתה... סתום?!

פורסם

תגיד... מה אתה סתום?! אתה טענת שגם עודף המוגלובין מאובחן כאנמיה הוכחתי לך שלא אז אתה טוען משהו אחר מהטקסט שכרגע ציטתי לך?!

אתה... סתום?!

אתה הסתום.

אני טענתי שאפשר לזהות גם לפי עודף של תאי דם אדומים

פורסם

ושוב אתה חוזר לטיעון המקורי שלך שהוא לא נכון!

פורסם

קוראים לזה שוחד.... ולהורמון קוראים טוסטסטרון ולנשי קוראים אסטרוגן

אני לא חושב ששוחד זה המונח הרפואי המדויק

אני מבין שיש כל מיני דרכים להסתיר את הטוסטסטרון

והורמון גדילה זה דבר שבכל מקרה אי אפשר לגלות (כמה שזכור לי)

כך ציטוט מרעיון שעשו עם אלי האנה

http://nrg.co.il/online/12/ART/830/455.html

" היום הרופאים מאוד חכמים ומוכנים לתת מרשמים מתחת לשולחן, וגם הרוקחים מעלימים עין. המון ספורטאים מחליפים את כל הדם בגוף יממה לפני הבדיקות כדי להתחמק מזיהוי של סטרואידים בגוף. ויש הורמונים, כמו למשל הורמון גדילה, שאי אפשר לזהות בשום בדיקה"."

מישהו יודע מה הכוונה מחליפים את מחזור הדם?

פורסם

ושוב אתה חוזר לטיעון המקורי שלך שהוא לא נכון!

תקרא.. רשמתי קודם.

התרופה שמקבלים חולי אנמיה היא לרוב אריתרופויטין מלאכותי שגורם למספר תאי הדם האדומים שלהם לגדול ובכך להדביק את הפער שנגרם מהחוסר בהמוגלובין.

בגלל זה בדיקת דם של חולה אנמיה ותיק תראה מספר גבוה מהנורמה של כדוריות דם אדומות.

והנה שאלה מהספר שלי... אם תרצה שאני אסרוק כי אתה עדיין לא מאמין אני מוכן.

7. אצל אנשים שסובלים מאנמיה, שנגרמת ממחסור בהמוגלובין, מוצאים לעיתים מספר גבוה מהרגיל של תאי דם אדומים. כיצד אפשר להסביר את התופעה הזאת?

"מערכות ותהליכים באדם, בבעלי חיים ובצמחים" / ע"מ 86

פורסם

דבר ראשון אתה לא תראה את זה כי תרופות אם לא ידעת ניתנות לפי מאסת גוף והורמונים מלאכותיים מחושבים עד המ"ג ולכם לעולם לא יהיה בגופו עודף

נניח ומישהו היה מספיק טיפש כדי לקחת מינון כפול... אז יתר ההומוגלובין לא יהפוך אנמי לפוליציתמי... כי יתר ההומוגלובין הוא תופעת לוואי של שימוש לקוי בהורמונים ולא סימפטום של המצב הגופני שנקרא אנמיה!!

אם לא הייתה לו אנמיה הוא לא היה לוקח הורמונים , רמות ההמוגלובין לא היו עולות בדם מלכתחילה והן לא היו מופיעות בתור יתרים בבדיקת הדם!!!!

לכם זאת ממש לא דרך לאבחן אנמיה, אם למישהו יש יתר הומוגלובין בדם יש לו פוליציתמיה!!!! חד וחלק!!!

פורסם

דבר ראשון אתה לא תראה את זה כי תרופות אם לא ידעת ניתנות לפי מאסת גוף והורמונים מלאכותיים מחושבים עד המ"ג ולכם לעולם לא יהיה בגופו עודף

נניח ומישהו היה מספיק טיפש כדי לקחת מינון כפול... אז יתר ההומוגלובין לא יהפוך אנמי לפוליציתמי... כי יתר ההומוגלובין הוא תופעת לוואי של שימוש לקוי בהורמונים ולא סימפטום של המצב הגופני שנקרא אנמיה!!

אם לא הייתה לו אנמיה הוא לא היה לוקח הורמונים , רמות ההמוגלובין לא היו עולות בדם מלכתחילה והן לא היו מופיעות בתור יתרים בבדיקת הדם!!!!

לכם זאת ממש לא דרך לאבחן אנמיה, אם למישהו יש יתר הומוגלובין בדם יש לו פוליציתמיה!!!! חד וחלק!!!

פיספסת אותי לרגע אני חושב...

נחזור מהתחלה. הבחור שאל אם אפשר לראות שהוא מעשן לפי בדיקת דם.

עניתי שכתוצאה מעישון מופרש ההורמון אריתרופויטין. ההורמון גורם להגברת כמות תאי הדם האדומים.

אם בבדיקה שלו נמצא מספר גבוה מהרגיל של תאי דם אדומים ואין לו מחלות כמו אנמיה אז כנראה הוא מעשן.

אם יש לו אנמיה והוא נוטל תרופה, אז התרופה לא גורמת לשינוי בהמוגלובין. היא גורמת לשינוי בתאי הדם האדומים.

אני דיברתי על יתר תאי דם אדומים, לא המוגלובין.

מציע לך לחזור טיפה אחורה בת'רד ולראות בידיוק על מה דיברתי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים