עבור לתוכן

איך להעביר חודש בארה"ב, או לחלופין, טיול לפני גיוס

Featured Replies

פורסם

אם אתה עומד בעלות של ארה"ב ואין סיכוי להגיע לדרום מזרח אסיה\דרום אמריקה אז נראה לי שתעמוד בעלות של טיול של חודש לאוסטרליה ניו זילנד.

בנוגע לנופים יש שם יותר מה לראות מארה"ב, נראה לי העלות תצא יותר זולה(חוץ מהכרטיס טיסה כמובן), מקום מתורבת ומערבי שלא ירתיע את ההורים שלך, למרות שלא שמעתי על אנשים לפני צבא שעשו שם טיול אולי כדאי לך לשקול את זה.

פורסם

יש לך פחות מחודש ואתה מתכנן לעשות טיול כזה לחו"ל?

רד מזה.. חו"ל לא עושים בחווע ולא עושים מהר.

אם ממש חשקה נפשך - טוס לשבועיים-שלושה לאירופה, תגיע למקומות מעניינים (וגם אז - צריך לטוס עם חברים, לבד זה לא תמיד כיף).

המלצתי לך היא - לך תטייל בארץ. יש מקומות מדהימים. אתה צריך לחכות לקצת גשם (עניין של שבוע) ואז תטייל בנופים ירוקים.

אם אתה מחפש אטרקציות ולא טיולים, אז יש בשפע..

לך תעשה טיול טרקטורונים, טיול ג'יפים, קורס דאייה במצנח, קורס קייט-סרפינג (הגלשנים עם המצנחים הקטנים), תעשה קורס שייט על סירה, תעשה קורס צלילה...

באמת שלא חסרות אטרקציות בישראל שאפשר לעשות ולהשתמש בהן אחר כך בחו"ל

(מי אמר לצנוח בנופים מרהיבים של דרום אמריקה? או לקחת סירה באיי פוקט? או לעשות טרק ג'יפים עצבני בתורכיה?)

ואגב, טיפ שלי:

לפני שאתה מבזבז כל כך מהר כסף, תלמד איך עושים כסף. אולי ככה תעריך יותר את הכסף שלך, ובמקרה יותר טוב, תדע איך לעשות כסף גם כשאתה בצבא.

פורסם
  • מחבר

יש לי יותר מחודש, יש לי בעצם את כל ינואר-פברואר ותחילת מרץ. אני מתחיל את שביל ישראל עוד כמה שבועות ביחד עם חברים, ותכננתי את זה לאחרי השביל. ולהרוויח כסף אני יודע- הטיול הזה מבוסס על 20K+- שעשיתי במהלך השנה שחלפה. לא הבנתי למה הנימה השלילית :).

אני בטוח שבארה"ב יש מה לראות, מבחינת נופים ודברים שאין אפשרות לעשות בארץ, אני פשוט לא כ"כ בטוח איפה ומה. בשביל זה ניגשתי לפה.

את אוסטרליה\ניו זילנד נראה לי שאני מעדיף לשמור לאחרי הצבא, והבנתי שאירופה בעייתי בתקופת ינואר-פברואר כיוון שהמון אתרים סגורים שם עד לקיץ הבא.

פורסם

תתחיל את שביל ישראל מהדרום לצפון. הפריחה מתחילה קודם בדרום ואז עוברת צפונה..

אבל זה בהנחה שאתם יוצאים בזמן הקרוב.

אחר כך, עדיף להתחיל מהצפון, כדי שלא תסיימו את השביל בצפון ואז יהיה קר מידי.

אין נימה שלילית. זה מצוין שהרווחת 20+ אבל אל תשכח שכסף זה דבר נזיל, וכסף הולך הרבה יותר מהר מאיך שהוא בא.

יש לך זמן עד הגיוס, תנסה לחשוב איך אתה יכול להפוך את ה20 האלה להרבה יותר.

אין לך מושג כמה תזדקק לכסף בצבא, וכדאי שתתכנן את ה"תקציב" שלך לטווח ארוך.

פורסם

אני מתגייס במרץ, וחשבתי לעשות איזהשהו טיולון בארה"ב, כי אף פעם לא הייתי שם ואני מניח שיש לארץ הזו מה להראות :). מחשבות ראשוניות העלו לי את ניו יורק ואזור שיקאגו, שם יש לי אפשרות לשהות אצל דוד\ידידה לשבוע +-. חוץ מזה, אין לי כל כך מושג מה אני יכול לעשות ולראות, שם ובכלל בכל ארה"ב, במשך חודש. יש מקומות must visit מבחינת נוף(מין דברים כאלו שעד עכשיו יצא לי לראות רק בדסקטופ), אטרקציות מטורפות שאפשר לעשות רק שם וכו'?

לחלופין, אם למישהו יש הצעה למקום אחר- איפהשהו באירופה, לדוגמא(אמא בחיים לא תשלח אותי למזרח או לדרום אמריקה :P), אני אשמח לשמוע.

אם יש לך רשיון אופנוע תשכיר שם אופנוע או משו בסגנון ותעשה טיול

אותו דבר לגבי רכב :):xyxthumbs:

פורסם

בונא, איזה קטע מוזר, זכור לי שהגבתי בדיון הזה. אני אפילו בטוח שלחצתי על שלח וראיתי את ההודעה.

בהודעה דיברתי על זה שאתה לא צריך לנסוע לבד למדינה זרה (וממש גדולה), כי זה יכול להיות מבאס, מדכא, ולפעמים גם מפחיד.

זה אף פעם לא כיף להיות לבד, ובמיוחד לא במדינה זרה.

ולמרות שקרובים שלך גרים שם, לפי מה שאמרת אתה תטייל רוב הזמן לבד.

שיט, כתבתי עוד דברים בהודעה שלא נשלחה, אבל אני לא זוכר מה...ארגגג...

אז אתה מתכנן לנסוע לבד?

פורסם
  • מחבר

כרגע התכנון הוא לנסוע לבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים