עבור לתוכן

איך להעביר חודש בארה"ב, או לחלופין, טיול לפני גיוס

Featured Replies

פורסם

אני מתגייס במרץ, וחשבתי לעשות איזהשהו טיולון בארה"ב, כי אף פעם לא הייתי שם ואני מניח שיש לארץ הזו מה להראות :). מחשבות ראשוניות העלו לי את ניו יורק ואזור שיקאגו, שם יש לי אפשרות לשהות אצל דוד\ידידה לשבוע +-. חוץ מזה, אין לי כל כך מושג מה אני יכול לעשות ולראות, שם ובכלל בכל ארה"ב, במשך חודש. יש מקומות must visit מבחינת נוף(מין דברים כאלו שעד עכשיו יצא לי לראות רק בדסקטופ), אטרקציות מטורפות שאפשר לעשות רק שם וכו'?

לחלופין, אם למישהו יש הצעה למקום אחר- איפהשהו באירופה, לדוגמא(אמא בחיים לא תשלח אותי למזרח או לדרום אמריקה :P), אני אשמח לשמוע.

פורסם

תשמע, זה מאוד תלוי מה אתה מחפש ומה התקציב. עשיתי טיול של קרוב ל4 חודשים בארה"ב וקנדה, מחוף לחוף אז יצא לי לראות לא מעט.

ניו יורק ושיקאגו אלו ערים גדולות, שכמותם אין בישראל כמובן. מה לעשות שם? שיקאגו די משעממת. בניו יורק יש יותר מה לעשות - הצגות בברודווי, סתם להסתובב באיזור הטיימס סקוואר וכו'. בעיקר נחמד להסתובב בעיר אך אין בכך שום דבר מיוחד.

בניו יורק ובכלל בצד המזרחי יש מקומות יפים(אגמי האצבעות, הניאגרה פולס, הרי הקסקייד), אך שתדע שהנופים היפים באמת נמצאים באיזור המערב(Yellowstone בוויומינג בצפון, הרי הרוקיז האמריקאיים באיזור קולרדו, יוסמיטי פארק, הגראנד\ברייס קניון וכדומה בדרום, Highway 1 בקליפורניה וכו'). ועדיין, כל אלה מחווירים בהשוואה לנופים המדהימים באמת של הרי הרוקיז הקנדיים, שנמצאים מעט מעל גבול ארה"ב קנדה, באיזור המערב אך לא ממש בקצה(צפונית למדינת מונטנה). שם תמצא הרים אדירים עם קרחוני עד, אגמים בצבע טורקיז, ופשוט נופים עוצרי נשימה.

מצידו השני של הספקטרום יש את החלקים הכיפיים של ארה"ב. לאס ווגאס היא העיר הכיפית ביותר שנתקלתי בה, ואני לא חושב שצריך להכביר במילים בעניין. מצד שני, בפלורידה יש המון אטרקציות(אורלנדו בעיקר, אך גם מיאמי נהדרת ואיזור פאלמ ביץ' מדהים).

בסופו של דבר הכל תלוי בתקציבך, בדברים שאתה מחפש וכמובן במגבלות שכן אתה בסה"כ בן 18(פאבים,מסיבות וקזינו דורשים שתהיה בן 21 לפחות, וזו מגבלה רצינית, וגם בשביל לטייל בכל האיזורים המדהימים במערב אתה תזדקק לכלי רכב משלך, כי המרחקים עצומים ומדובר באיזורים שוממים מבחינת עיור ותיעוש).

תהנה :)

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאופציה טובה תהיה להיות באזור קנדה-ארה"ב שציינת, גיחה של שבוע וחצי בערך לניו יורק, 4-5 ימים בשיקאגו לידידה ואח"כ פלורידה. מן הסתם יהיו עוד דברים שיעלו בהמשך תכנון הטיול אז צריך להשאיר זמן לאקסטרות שכאלו. הייתי שמח מאוד גם להגיע לקליפורניה, אם יש שם משהו שכדאי לראות.

כמה ימים אני צריך בשביל החלק של גבול קנדה-ארה"ב ופלוריידה, והאם נראה לך ששבוע וחצי יספיקו לניו יורק? המערב נראה לי בעייתי מבחינת רכב(וכנ"ל highway 1). אם אני מארגן מקום להיות בו בסיאטל, זו עוזר במשהו לפחות עבור חלק מהאתרים?

מה התקציב לטיול שכזה? חשבתי בכיוון של 800$ טיסה לצפון אמריקה, משם זה 150-200$ לכל טיסה פנימית, ככה שהגענו בערך ל1500$ טיסות. שהייה נוסיף 1000$, ועוד אלפייה לבזבוזים. אני בכיוון?

פורסם

בקיץ הייתי חודש בארה"ב וקנדה.. יותר ארה"ב קצת קנדה.. הייתי עם המשפחה אמנם, אבל יצא בערך 4000-500 דולר לאחד כל הטיול הזה..

זה לא שישנו במקומות כאלה מפוארים, אבל עדיין המחירים בחלק מהמקומות בשמיים.. במיוחד בניו יורק.

פורסם

לאס ווגאס היא העיר הכיפית ביותר שנתקלתי בה

גם אני.

המקום הכי מדהים שראיתי אי פעם!

פורסם

תשכיר רכב ,והשמיים הם הגבול.

פורסם
  • מחבר

אני בן 18 ככה שעניין הרכב די בעייתי עד כמה שאני הבנתי מרפרוף באינטרנט- הביטוחים לא תקפים למתחת לגיל 21 ומינימום שנה רשיון, שאלו שני דברים שאין לי.

פורסם

גם אני.

המקום הכי מדהים שראיתי אי פעם!

אתם רצינים ?!?!

זאת העיר הכי מסריחה ומשעממת שהייתי בה בחיים שלי !

כל ההייפ הגדול הוא המלונות , ופה זה נגמר ! אין כלום חוץ מזה..פשוט משעמם שם .

פורסם
  • מחבר

אתם רצינים ?!?!

זאת העיר הכי מסריחה ומשעממת שהייתי בה בחיים שלי !

כל ההייפ הגדול הוא המלונות , ופה זה נגמר ! אין כלום חוץ מזה..פשוט משעמם שם .

נראה לי שזה בגלל זה: 02-07-1991.png:)

חשבתי על זה קצת, ונראה לי שזה יהיה טיול די בודד- הרי אני יוצא לבד וקצת קשה לי לחשוב על איך אני אוכל להכיר אנשים במהלך הדרך, כי אין שם אכסניות נוער כמו באירופה, וכל מקומות הבילוי בלילה הם 21+ וכו'. אני סתם חושש או שיש בזה משהו?

פורסם

נראה לי שאופציה טובה תהיה להיות באזור קנדה-ארה"ב שציינת, גיחה של שבוע וחצי בערך לניו יורק, 4-5 ימים בשיקאגו לידידה ואח"כ פלורידה. מן הסתם יהיו עוד דברים שיעלו בהמשך תכנון הטיול אז צריך להשאיר זמן לאקסטרות שכאלו. הייתי שמח מאוד גם להגיע לקליפורניה, אם יש שם משהו שכדאי לראות.

כמה ימים אני צריך בשביל החלק של גבול קנדה-ארה"ב ופלוריידה, והאם נראה לך ששבוע וחצי יספיקו לניו יורק? המערב נראה לי בעייתי מבחינת רכב(וכנ"ל highway 1). אם אני מארגן מקום להיות בו בסיאטל, זו עוזר במשהו לפחות עבור חלק מהאתרים?

מה התקציב לטיול שכזה? חשבתי בכיוון של 800$ טיסה לצפון אמריקה, משם זה 150-200$ לכל טיסה פנימית, ככה שהגענו בערך ל1500$ טיסות. שהייה נוסיף 1000$, ועוד אלפייה לבזבוזים. אני בכיוון?

אתה לא ממש בכיוון. אני נתתי לך נקודות עיקריות וטובות מכל מיני מקומות, אבל עלייך לזכור שארה"ב היא ענקית ויקרה. טיול שכזה לקח לי 4 חודשים כמעט עם רכב, ועדיין 'מיהרתי' בהמון מקומות וחסכתי בכל דבר שיכלתי. אתה כנראה תצטרך להתמקד בעיקר במזרח או במערב, ולהמעיט בנסיעות\טיסות פנימיות ארוכות.

נסיעה לשיקאגו מניו יורק זה יומיים בערך. טיסה גם עולה. לפלורידה נסיעה זה 3-4 ימים, או שאתה יכול לבחור שוב בטיסה פנימית שעולה כסף. מניו יורק לפלורידה זה נראה לי 80$ בערך הלוך חזור. אני כבר לא זוכר. שווה לך לבדוק באתר של Jetblue(חברת התעופה הפנימית הכי טובה).

קנדה היפה באמת היא באיזור הרוקיז וזה באיזור המערב(במזרח יש בעיקר את טורונטו שלא ביקרתי בה ואת הניאגרה פולס. זה לא משתווה למה שהמערב מציע מבחינת נופים). קצת קשה ואולי יקר להשיג לשם טיסות אז אולי תאלץ לוותר הפעם. כמו כן, לקפוץ ממערב למזרח ארה"ב בטיסות מייקר את הסיפור, וגם בלי אוטו זה בעייה.

פתח מפה של ארה"ב וקנדה(צפון אמריקה), אתה תראה בקלות את המרחקים ומה זה דורש.

----------------

sagi_10 - בן כמה אתה, או באיזה גיל היית שם? אם אתה מתחת לגיל 21 אתה לא יכול לעשות שם כלום.

עריכה: אתה ילד. זה מסביר הכל.

פורסם

אני לא ילד..

אמא אומרת שאני כבר ילד גדול !

פורסם

רק אני חושב שלא כדי לו ?

כאילו תחכה חודש (תשמור את הכסף) ... תתגייס תשתחרר --> יהיה לך יותר כסף + איןסוף זמן וסע לאן שאתה רוצה לכמה זמן שאתה רוצה

פורסם

תעשה מה שאני עשיתי לפני גיוס ותסע לתאילנד, תאמןי לי שלא תצטער.(על אף המסחור הגובר משנה לשנה של המדינה הזו)

פורסם
  • מחבר

אין צ'אנס לתאילנד, אני לא משפחה כ"כ שמטיילת בחו"ל ואמא\אבא בחיים לא היו במקום קרוב. אין סיכוי שהם שולחים אותי למזרח אסיה או לדרום אמריקה לפני הגיוס.

בניתי בארה"ב בעיקר להסתמך על טיסות פנימיות, אני אוכל לספוג את העלות לדעתי. השאלה אם יש טעם, ואם אפשר להספיק לעשות מסלול טוב בחודש וקצת.

פורסם

אחי אם אתה לא יודע מה יש לך לראות שם למה דווקא ארצות הברית?

היתי עושה סיבוב בגטאות קווינס הרלם וכו..

חח

איזה טיולים אתה אוהב? אתה מחפש היסטוריה? מבנים? נופים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים