עבור לתוכן

פסיכומטרי... אמאל'ה?!

Featured Replies

פורסם

חחחח אהבתי

שומע, הקטע הוא ששמעתי שמי שלא קורע את התחת מקבל ציון נמוך [אני צריך מעל 720 לפחות]

ממש לא נכון. יש כאלה שלא עושים כמעט כלום ומגיעים לציון גבוה ויש כאלה שגם אחרי הבחינה ה-40 לא יגיעו ל-720. זה ממש לא סוף העולם. לא חסר אלטרנטיבות כגון מכללות עם מוניטין מצויין או אוניברסיטה הפתוחה. אתה יכול להתחיל לשכוח מהשטויות ששמעת מהיועצת בתיכון. היא לא יודעת כלום. (ככה היה לפחות בתיכון שלי)

עוד משהו - תגידו, זו טעות לעשו בדצמבר? כי אני יודע שבסוף שנה נגיד יש אלפי יב' ניקים שעושים אחרי שעשו קורס מעפן באיזה שהוא מקום.. ואני יודע שלכולם שם יש תוצאות מסריחות כי הם לא למדו וככה זה בכל הקורסים! התוצאה שלי נקבעת על פי שאר הנבחנים אז אולי בסוף שנה הכי עדיף כי יותר אנשים שלא למדו מספיק יעשו את הבחינה.. לא?!.

זהו שלא. אוקטובר זה מועד של תיכוניסטים. דצמבר זה המועד הקטן ביותר. הציונים מגיעים יותר מהר והממוצע של דצמבר קצת יותר גבוה משאר המועדים.

• תגובות 47
  • צפיות 3.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הית צריך לדעת שלפני שניגשים ללימודי פסיכו פשוט חייבים לתת דוח לאזור תאילנד לכ3 חודשים ;)

פורסם

אוי נו, כולה מבחן מעפן, פשוט תחרוש וזהו. למה אתה צריך ציון כ"כ גבוה? אחרי הכל חבל שתחרוש בטירוף למקצוע לא-פרקטי.

כל החשיבות שנותנים לדבר המלחיץ הזה נראית לי מוגזמת, חוץ מזה שיש מספיק אלטרנטיבות למי שזה קשה\לא מתאים לו. :s07:

פורסם

בשורה התחתונה רק חלק מהתלמידים ייתקבלו, אתה בעצם מתחרה בכל הארץ על ציון טוב.

עדיין לא סוף העולם אם לא תתקבל, לי יש הרגשה שגם אני לא אתקבל אז מקסימום אני אלך לאוניברסיטה הפתוחה וכו'...

פורסם

עשיתי את הקורס של קידום בי"א ונבחנתי במועד אוקטובר. למדי שעה בשבוע בערך את רוב המילים למדתי באוטובוס והוצאתי 674 :) מעניין כמה הייתי מוציא אם הייתי לומד את השלשות הפיטוגוריות וכאלה.

פורסם

דווקא את זה אתה לא זוכר? :silly:

פורסם

אז זה הסוד לקבל 800? 8)

קשה מאוד לשפר יכולות ע"י התכוננות לפי ניסיוני. אם עכשיו, ברגע זה ממש, אם היית ניגש היית מקבל 600, אז אחרי למידה ממש אינטנסיבית של אפילו חצי שנה תגיע מקסימום ל-640.

פורסם

רגע שאני אבין... פסיכומטרי זה פעם אחת בחיים?! אם לא הצלחת אי אפשר לגשת אחר כך שוב?

כולם פה מדברים כאילו זה פעם אחת אם לא הצלחת הלך עליך? :screwy:

פורסם

זה כל הפואנטה שאפשר להיבחן כמה שרוצים , ולמעשה הרוב נבחנים לפחות פעמיים . לכן אין סיבה ללחץ :xyxthumbs:

פורסם

קשה מאוד לשפר יכולות ע"י התכוננות לפי ניסיוני. אם עכשיו, ברגע זה ממש, אם היית ניגש היית מקבל 600, אז אחרי למידה ממש אינטנסיבית של אפילו חצי שנה תגיע מקסימום ל-640.

בהחלט, לכן אני כל כך אוהב את המבחן הזה, הוא באמת מראה[או לפחות קרוב יותר למציאות] מה הבנאדם שווה מאשר הבגרויות והמבחנים הזוועתיים של משרד החינוך 8)

[כן, אני טוב במבחנים כאלה מאשר מבחנים של בתי ספר :P ]

פורסם

נו אז מה אתה לחוץ...

תלמד ותעשה את המבחן, מקסימום לא תצליח... תיגש שוב במועד אחר.

פורסם

מה אני קשור? :silly:

פורסם

במילה אחת: בולשיט. בשתי מילים: בולשיט טהור.

אני יכול להביא עשרות דוגמאות של אנשים ששיפרו מ-450 וסיימו בטווח בין 650 ל-740. אני יכול לתת דוגמא של בחורה שהייתה איתי בקורס. היא שיפרה מ-560 ל-670. אני יכול להביא דוגמא לאדם שהתחיל מ-520 ואחרי הבחינה הרביעית הגיע ל-735. איך זה בדיוק מסתדר עם הטענה המגוחכת שלך וחסרת כל ביסוס?

פסיכומטרי זו טכניקה נטו. טכניקה תמיד ניתן לשפר. לדוגמא: אדם שלא עומד בזמנים יכול לשפר את הציון ב-60 נקודות לפחות אם הוא ילמד לעמוד בזמנים ללא שיפור בידע. בכמותי אחרי תירגול ניתן לשפר משמעותית את הציון. באנגלית אחרי קריאת ספרים והעשרת אוצר מילים ניתן לשפר משמעותית את הציון. הבעיה שרוב האנשים לא מוכנים להתחייב בצורה זאת לפסיכומטרי והרוב אחרי הבחינה הראשונה מרימים ידיים.

בהחלט, לכן אני כל כך אוהב את המבחן הזה, הוא באמת מראה[או לפחות קרוב יותר למציאות] מה הבנאדם שווה מאשר הבגרויות והמבחנים הזוועתיים של משרד החינוך 8)

[כן, אני טוב במבחנים כאלה מאשר מבחנים של בתי ספר :P ]

"מבחנים כאלה". בקושי עשית מבחן אחד כזה.

אני יכול להגיד לך מניסיון שהבחינה הפסיכומטרית ב-90% מהמקרים לא משקפת יכולת של בן אדם. לא יהיה לי מקום לכתוב על דוגמאות של אנשים שקיבלו 560 - 570 וסיימו תארים במתמטיקה או פיזיקה בהצטיינות. אני יכול הביא אינספור דוגמאות על אנשים שהלכו ללמוד באוניברסיטה הפתוחה וסיימו תארים בהצטיינות.

פורסם

מה שמצחיק הוא שאתה קובע שלא עשיתי 'מבחנים כאלה', למרות שאתה בכלל לא מכיר אותי.

יצא לי לעשות מבחנים בסגנון, מבחנים פסיכוטכניים, פסיכומטריים [סימולציות] ועוד.

[עוד לא עשיתי צו ראשון, ולא עשיתי פסיכומטרי, הכל במסגרת משרד החינוך שרואה אותי בתור מחונן]

פורסם

חחחחחחח אתה בלחץ בגלל שיש לך שם של חרשן ואם לא תצליח יהיו לך פדיחות? זאת הסיבה הכי דפוקה ששמעתי אי פעם ללמה להיות בלחץ מהפסיכומטרי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים