עבור לתוכן

כמה מרוויחים עלינו כשאנו קונים משהו?

Featured Replies

פורסם

סיפור ארוך שקיצרתי

המנחה שלי קיבל תקציב של 5000$ לקניית GPS

מה שהוא מצא ורצה עלה 5600$ .

לאחר שבועות של התלבטויות הוא חזר לחברה ואמר להם דוגרי מה התקציב שלו ושאל מה אפשר לעשות (הוא חשב שאולי ימכרו לו בלי התוכנה, או בלי המדריך הצמוד בשטח למשך יומיים...).

בסופו של דבר, הסכימו למכור לו את אותה חבילה ב 4800$

פורסם

המחיר יצור הוא בטח 2000$

פורסם

5000$ לGPS?

פורסם

בטח GPS שמכין קפה, עושה מסאז' ונוהג במקומך.

פורסם

5000$ GPS??

למה כל כך יקר?

לא יודע כמה מרוויחים אבל נראה לי קורעים אותו

סתכל לדעתי הדברים האלה די דומים לפלאפון, אין שם זהב, אין חומרים יקרים, לוקח כלום זמן לייצר וזה הרוב פלסטיק

מה יכול להיות שווה תכסף? התיכנון? מייצרים מיליונים זה לא משמעותי מחיר התיכנון

אתה משלם הרבה כסף בגלל כל התכנות שעובר המוצר, פירסום ושיווק שזה מאוד משמעותי (בכל זאת בדר"כ קונים פלאפון חדש בשביל הפוזה) וגם נשמע הגיוני שהייצרן/הספק

פורסם
  • מחבר

יש גם יותר יקרים, והמחיר גם לא כולל ציוד נילווה כמו אנטנה

הכל תלוי ברמת הדיוק של המכשיר! באמינות שלו, בתוכנות המצורפות, בשרות שהחברה נותנת...

סתם תכונה של המכשיר- יכול לעבוד בעומק 2 מטר מתחת למים! לא שהוא צריך את זה, אבל זה אחד המאפינים של המוצר שמתאים לו

אבל עזבו את מה שמסביב,

תחשבו שהם עדיין מרוויחים אחרי שהורידו 3200 ש"ח

פורסם

נגיד במכירת כרטיסי מסך, מרוויחים עלינו 250 ש"ח שהכרטיס "באופנה" ו150 ש"ח כשהכרטיס ב"מכירת חיסול"

פורסם

תלוי בהמון משתנים כמו כמה ידיים עובר המוצר. בהנחה והחנות היא גם היבואן אזי 2 ידיים מרוויחות יצרן ויבואן בהנחה וזה מוצר רגיל אז 3 ידיים יצרן יבואן וחנות רווח ממוצע על מוצר נע בין 15 ל 50 % תלוי בסוג המוצר

פורסם
  • מחבר

למה הם צריכים להרויח ב%?

להרויח 1000 ש"ח לא מספיק טוב?

עכשיו ברור למה מחירי המכוניות כל כך גבוהים בארץ, ואל תגידו לי שזה מיסים

כתבה מלפני 3 שנים

פורסם

נו אז מה?

יש גם אנשים שבאים אליך הבייתה להקים רשת אלחוטית...

המכשירים עולים בערך 1000-2000 שקל ולוקחים לך 20000 שקל...

ברור לך שזה בגלל שיש אנשים עשירים שמשלמים את זה... <אני עבדתי בזה..>

פורסם

כמה מרוויחים? תלוי אם אתה מדבר על הפרש בין עלות המוצר לבין המחיר שלו, או הרווח הנקי של החברה..

דוגמא:

שוט של אלכוהול משובח (ווסיקי, ליקרים וכד') עולה נניח 25 שקלים בעוד שכמות המשקה שנמזגה עולה לפאב 5 שקלים.

יש לך פה 400% רווח "מלוכלך", או 20 שקלים רווח לפני הוצאות וכד'.

אם תוריד הוצאות שונות (עובדים, חשמל, מוזיקה, שכירות, פרסום וכד') תראה שהרווח מצטמק ועומד על בערך 100%.

זה מאוד תלוי בפאב והמון גורמים אחרים, אבל אתה רואה שבפאב הרווחיות היא גבוהה.

אבל קח למשל את חברת הוט. ע"פ נתונים שמתפרסמים בדה-מרקר, הכנסות הוט ברבעון השני (כלומר 3 חודשים - מאפריל ועד יוני כולל) הן: 650 מיליוני שקלים.

שים לב לנתון המדהים הבא: הרווח הנקי (כלומר מה שהחברה מרוויחה אחרי תשלומי כל ההוצאות שלה) הוא רק 12 מיליוני שקלים.

כלומר רק בערך 1.85% מהכנסות הוט הן רווח נקי. זה אומר שהרווחיות בתחום הזה היא מאוד מאוד קטנה, אבל כשאתה מוכר במסות (או להמונים) אז הסכום בשקלים יהיה גבוה (תראה לי את הבנאדם שיושב בבית ומרוויח 4 מיליון שקל בחודש)

פורסם

מוצרי מחנאות למינהם - 100% ללא מע"מ (אם חנות מקבלת משהו ב100 ש"ח לפני מע"מ היא תמכור ב200 כולל

מע"מ) חוץ מרשת חנויות מסוימת שמתחילה בר' ונמרת בט' שמתחילים מ250% ומשם נוסקים למעלה.

פורסם

לא מרוויחים עליכם כלום, תפסיקו תמיד להסתכל מנקודת המבט הזו, תמיד מחפשים להיות ה"פראייר". ::)

ברגע שאתם מסכימים לעיסקה > האחריות נופלת עליכם!

לא מרוצים? אל תקנו.

קניתם? תפסיקו להתבכיין.

מן הסתם ירוויחו עליכם משהו, כי המוכר צריך להתפרס איכשהו ::)

פורסם

ברוב המקרים היצרן עושה רווח של

90-97%

יבואן עושה

60%

ובכר כל החנויות מפיצים זה משהו אחר

פורסם

איזה הכללה.

אני רוצה לראות את היבואן של חלקי מחשב שמרוויח 60-70%.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים