עבור לתוכן

איך לכל הרוחות שותים וויסקי?

Featured Replies

פורסם

אם אתה מתחיל אז תתחיל עם טולמור דיו או בושמילס (הרגיל, בדרך כלל הוא נקרא בושמילס, בושמילס לבן או וויט בוש) שניהם יהיו סבבה בשבילך, העישון שלהם די קל וזה יתרון בשביל מתחילים. משם תמשיך לקצת גלנפידיך 12 ובלאק בוש, שניהם מצויינים ולא יקרים. אני אישית מציע לך לא להתקרב לג'וני ווקר רד לייבל, לדעתי זה הוויסקי הכי גרוע שטעמתי בחיים שלי מבין המותגים המוכרים.

אני ממליץ לך לקרוא קצת בפורום הוויסקי של NRG ובפורום אלכוהול בתפוז:

http://forums.nrg.co.il/index.php?act=forum&do=forum&forum=130

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=104

ואל תפספס את סדרת הכתבות של גיא גיסר בוואלה לגבי אלכוהול מכל הסוגים:

http://food.walla.co.il/?w=/911

אה, עוד משהו קטן - אם אתה מזמין וויסקי אל תשכח לבקש את הקרח בצד ולא בתוך המשקה, בחלק מהמקומות הוויסקי נמצא על הבר כמה דקות טובות עד שהמלצרית תביא אותו אלייך, זה לא כיף שהוויסקי נמהל בהרבה מים.

רד לייבל באמת עלוב, אבל הבלאק וחבריו טובים מאוד 8)

• תגובות 124
  • צפיות 36.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

ממה שאני הספקתי לטעום (וזה לא כל כך הרבה... אולי 5~6 סוים) הויסקי שיורד הכי טוב זה הגלנפידיך 12 ספיישל ריזרב (או ה12 ה"רגיל").

לף זה בירה סבירה וממש לא יותר. אם כבר, אז יש את הבירות הצ'כיות (שלא נמכרות בארץ בפאבים בד"כ, וחבל) שהן טובות יותר, וכמובן שמי שניסה וינשטפן\ הוגרדן (אחחח איזה כוס :D) לא יוכל לחזור לזבל כמו לף :P

אבל באופן כללי- מרפיז שולתתת!!!!!!!!!

פורסם

טוב בתור ברמן לשעבר ואלכוהוליסט חובב(למרות שמאז שעברתי לגור עם החברה אני בקושי שותה...) יש לי כמה הארות:

1.אכן וויסקי טעם נרכש...אם אתה לא אוהב בהתחלה אבל רוצה להבין "על מה מדברים" אני ממליץ להתחיל עם קוקטייל ראסטי נייל שהוא בכל מקרה אחד החביבים עלי.

אם תזמין ראסטי נייל בפאב הרוב לא יצחקו עליך ףחוץ ממש אנשים פלצנים שדעתם לא אמורה לעניין אף אחד.

הראסטי נייל הוא קוקטייל -שילוב של ויסקי כלשהו לבחירה(בדר"כ מהזולים יותר כי את הטובים והיקרים חבל לערבב,אבל גם כדאי שיהיה מיושן 4 שנים לפחות) עם משקה שנקרא דרמבוי, שמורכב בעצמו מוויסקי ודבש.

מכיוון שהדרמבוי מתוק -קל לשתות אותו ,ועדיין מרגישים את הטעם של הוויסקי.

אם ממש קשה לך בהתחלה אפשר לשתות רק דרמבוי,שלדעתי קל לאהוב,ואז לאט לאט בכל פעם להוסיף יותר ויותר וויסקי לשילוב, ולהקטין את כמות הדרמבוי...עד לבסוף תוכל לשתות רק ויסקי.

2.אכן יש כללים לשתיה נכונה כמו:

-לא לשתות על בטן ריקה:יש לאכול משהו מומלץ שומני על מנת להגן על דופן הקיבה-מונע הקאות

- לא להיות מיובש כאשר שותים:לשתות לפני ואף תוך כדי משקאות לא אלכוהוליים ואז יחס האלכוהול בדם יעלה בצורה פחות משמעותית.

- לא לערבב סוגי אלכוהול שונים,ובעיקר תתרחקו מ"טקילות"-המשקה האמיתי הוא יחסית יקר,והתחליף שנותנים לכם בדר"כ הוא תערובת כימית לא מומלצת.

- אם בכל זאת אתה משתכר אכן כדאי לשתות הרבה ולעשות מקלחת פושרת,עדיף לנסות להרדם בישיבה על מנת שהמוח לא יקבל "בעיטה" של אלכוהול.

3. יש עוד המון כללים לשתיה אבל הם רבים,התמצות: שמרו על עצמכם ואל תפריזו ותעשו שטויות,הגבול בין לשתות ו"לתפוס ראש" ואכן להנות לבין להיות גמור ולהתעורר בבוקר בקיא של עצמך,עם כאב וראש ותחושה של"מה לעזזל עשיתי אתמול?!?" הוא דק.

4.שוקו זה גם טעים.

5.על טעם ועל ריח אין להתווכח.

פורסם

מי שמעוניין ,מוזמן אלי לטעום סינגל מאלט גלנמוראנג'י בגימור מדירה... אחח הטעם הטעם

פורסם

טוב בתור ברמן לשעבר ואלכוהוליסט חובב(למרות שמאז שעברתי לגור עם החברה אני בקושי שותה...) יש לי כמה הארות:

1.אכן וויסקי טעם נרכש...אם אתה לא אוהב בהתחלה אבל רוצה להבין "על מה מדברים" אני ממליץ להתחיל עם קוקטייל ראסטי נייל שהוא בכל מקרה אחד החביבים עלי.

אם תזמין ראסטי נייל בפאב הרוב לא יצחקו עליך ףחוץ ממש אנשים פלצנים שדעתם לא אמורה לעניין אף אחד.

הראסטי נייל הוא קוקטייל -שילוב של ויסקי כלשהו לבחירה(בדר"כ מהזולים יותר כי את הטובים והיקרים חבל לערבב,אבל גם כדאי שיהיה מיושן 4 שנים לפחות) עם משקה שנקרא דרמבוי, שמורכב בעצמו מוויסקי ודבש.

מכיוון שהדרמבוי מתוק -קל לשתות אותו ,ועדיין מרגישים את הטעם של הוויסקי.

אם ממש קשה לך בהתחלה אפשר לשתות רק דרמבוי,שלדעתי קל לאהוב,ואז לאט לאט בכל פעם להוסיף יותר ויותר וויסקי לשילוב, ולהקטין את כמות הדרמבוי...עד לבסוף תוכל לשתות רק ויסקי.

2.אכן יש כללים לשתיה נכונה כמו:

-לא לשתות על בטן ריקה:יש לאכול משהו מומלץ שומני על מנת להגן על דופן הקיבה-מונע הקאות

- לא להיות מיובש כאשר שותים:לשתות לפני ואף תוך כדי משקאות לא אלכוהוליים ואז יחס האלכוהול בדם יעלה בצורה פחות משמעותית.

- לא לערבב סוגי אלכוהול שונים,ובעיקר תתרחקו מ"טקילות"-המשקה האמיתי הוא יחסית יקר,והתחליף שנותנים לכם בדר"כ הוא תערובת כימית לא מומלצת.

- אם בכל זאת אתה משתכר אכן כדאי לשתות הרבה ולעשות מקלחת פושרת,עדיף לנסות להרדם בישיבה על מנת שהמוח לא יקבל "בעיטה" של אלכוהול.

3. יש עוד המון כללים לשתיה אבל הם רבים,התמצות: שמרו על עצמכם ואל תפריזו ותעשו שטויות,הגבול בין לשתות ו"לתפוס ראש" ואכן להנות לבין להיות גמור ולהתעורר בבוקר בקיא של עצמך,עם כאב וראש ותחושה של"מה לעזזל עשיתי אתמול?!?" הוא דק.

4.שוקו זה גם טעים.

5.על טעם ועל ריח אין להתווכח.

שלום איש :hi:

לגבי סעיף 1- בד"כ מערבבים לך רק בלנדדים, ולהם אין גיל... הגיל של המרכיבים בד"כ שונה, ויש גם בבלנדדים הזולים די הרבה מרכיבים, ככה שהגיל לא רלוונטי, אלא הסוג- גרנטס, ג'וני שחור, ג'ימסון יהייה בסדר... ג'וני אדום טוב לניקוי חלונות, קרמיקה ואסלות...

פורסם

וויסקי ובירה זה שונה לגמריי, אין מה להשוות.

אני יוצא לפאב בשביל לשתות בירה מהחבית (גינס בעיקר) ונהנה מאוד, בבית אני שותה וויסקי וגם נהנה, אבל זאת הרגשה שונה לגמריי.

כמובן, אבל כשאמרתי בירה זה היה רק דוגמא פשוט כי זה מעלי דיבר על בירות... מן הסתם בפאב הכי כיף לשתות בירה... אני רק לפני שבועיים חזרתי מטיול באירלנד (מקום יפיפה!) השתנתי גינס במשך שבוע....

פורסם

אני לדוגמא יוצא לפאב בשביל לשתות. ולא משנה מה העיקר שיבוא טוב באותו רגע.

ולמען האמת טוב לי יותר עם ויסקי מאשר בירות. כל אחד והטעם שלו.

ואני מאוד אוהב גינס ולף.

פורסם

אני משאר לעצמי שאתה קצת צעיר, גם אני כשהייתי עלם צעיר לא ממש הייתי יכול לשתות וויסקי וקוניאק.. עכשיו אני שותה את זה ומענג את החיך שלי תענוגות שמיימים.. אחח אני עכשיו הולך להרים איזה כוסית של דראמבויי.. וויסקי סקוטי בטעם דבש, לחיים אנשים!!! :beerchug:

רק תזכרו אם שותים לא נוהגים! :biggthumpup:

פורסם

אני לדוגמא יוצא לפאב בשביל לשתות. ולא משנה מה העיקר שיבוא טוב באותו רגע.

ולמען האמת טוב לי יותר עם ויסקי מאשר בירות. כל אחד והטעם שלו.

ואני מאוד אוהב גינס ולף.

אני מסכים שכיף לשתות וויסקי גם בפאב, אבל המחירים של וויסקי בפאבים מטורפים ! במיוחד כשאני שותה וויסקי בגיל +12. במחיר של 4 מנות אפשר כבר לקנות בקבוק שלם.

לעומת זאת אין לי חביות של בירה בבית, אז אני שותה את זה בפאב ובכמות גדולה :beerchug:

פורסם

4.שוקו זה גם טעים.

מסכים בהחלט חח,

לדעתי דראמבויי, זה הכי טוב כי לא מרגישים באמת את הטעם של הוויסקי.

בכל מקרה יש פה מישהו יכול לפרט על סוגי ההויסקי שראיתי שאנשים מזכירים פה כי מבין כל השמות כאן

אני מכיר רק בודדים ואשמח לדעת לאיזה סוג כל וויסקי הולך וכול'

פורסם

לגבי סוגים של וויסקי - אינדיוידואלי לגמריי, צריך למצוא טעם שתוהב.

אני ממליץ להתחיל מ:

JW Black Label

Ballantines Finest

Jameson

אלה וויסקים פופולריים שקל מאוד למצוא בכל פאב.

פורסם

אף פעם לא הבנתי מה אנשים מוצאים בג'וני וואקר בלק לייבל . אני לא אדבר על הred שבכלל צריך להחשב כוויסקי לבישול בלבד, אלא על הblack המהולל , אנשים בכל רחבי העולם משתחווים אליו רק בגלל המותג, לא בגלל איכות הוויסקי.

אותו מקרה כמו של גינס, בירה די עלובה שכל בן אדם שני שותה אותה כי היא מפורסמת מאוד, וכל בן אדם חושב שאם זה מפורסם אז זה חייב להיות טוב.

בכל מקרה- בלק לייבל וויסקי אנמי.

פורסם

הגעתי כבר לרמה שאני שותה וויסקי בכיף עד שעשייתי ניתוח ברגל ואחרי כמויות מסחריות של מורפיום שגורמות לך לבחילה ממים מינרלים פתאום התחלתי הכל מחדש

גם סיגריות אני לא יכול לעשן פתאום... לא שהייתי מעשן הרבה אלה רק בפאבים עם בירה\וויסקי אבל עכשיו גם את זה אני בקושי יכול

אתה צריך להודות למורפיום שגמל אותך מהסמים האלה במקום לנסות להתמכר ("להתרגל") אליהם מחדש בכוח.

פורסם

מי שמעוניין ,מוזמן אלי לטעום סינגל מאלט גלנמוראנג'י בגימור מדירה... אחח הטעם הטעם

נו באמת.

אתה לא יודע שלא מנופפים בהזמנה לוויסקי מול רומני? :smile1:

פורסם

לגבי סעיף 1- בד"כ מערבבים לך רק בלנדדים, ולהם אין גיל... הגיל של המרכיבים בד"כ שונה, ויש גם בבלנדדים הזולים די הרבה מרכיבים, ככה שהגיל לא רלוונטי, אלא הסוג- גרנטס, ג'וני שחור, ג'ימסון יהייה בסדר... ג'וני אדום טוב לניקוי חלונות, קרמיקה ואסלות...

כמעט כל הויסקי הסקוטי הוא מעורבב ויש לו גילאים והם בדר"כ מופיעים על הבקבוק, ועל פי רמת היישון ואחוזי המאלט והגריין, כך נקבעת האיכות וגם המחיר...

אם אני זוכר נכון אזי,הסוגים הנפוצים:

רד לייבל - מעורבב מויסקי בן לפחות 4 שנים.

בלאק לייבל,שיבאס -מעורבב מויסקי בן לפחות 12 שנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים