עבור לתוכן

צו ראשון

Featured Replies

פורסם

היי

קיבלתי צו ראשון אתמול. האם מישהו כאן התנסה בצו ראשון ויוכל לומר לי מה הוא מהלך העניינים שם?

הבנתי שיערכו לי בחינה פסיכוטכנית, על מנת להתאים אותי לתפקידים ע"פ היכולת שלי, השאלה היא - האם כל הנושאים בבחינה הפסיכומטרית לא מצריכים ידע מקודם או שהם בוחנים בנושאים כמו אנגלית ושאלות מסויימות אחרות שמצריכות ידע (אם כן, אשמח אם תפרטו אלו) .

עד כמה תהיה חשיבות לציון של בפסיכוטכני לגבי קביעת השירות שלי?

אם אני אקבל ציון גבוה, הסיכויים שישבצו אותי בקרבי יהיו גבוהים יותר? (ז"א, האם זה כמו פרופיל, ככל שהוא יותר גבוה כך הסיכוי ללכת לקרבי גבוה יותר*)

באופן כללי, יש עוד דברים שאני צריך לדעת לגבי מה מצפה לי שם?

תודה :D

פורסם

תעשה חיפוש. אני אישית מכיר כמה וכמה דיונים כאלה

פורסם

קודם כל תטרח לקרוא את החוברת שקיבלת יחד עם הצו

היא לא שם בשביל הקישוט/בשביל שתזרוק אותה

שנית כל באתר שבוז יש כמה מאמרים בנוגע לצו ראשון

שלישית כל אתה יכול לחפש בגוגל עוד מאמרים בנוגע לצו ראשון

רביעית יש לך את פורום מתגייסים וסדירים בפרש

ויש לך חיפוש בפורום הזה

חמישית תשאל חברים או ילדים מהכיתה/שכבה שלך.

ד"א יש ספר הכנה לבחינות הפסיכוטכניות -תשאל בספרייה העירונית

פורסם

מצפה לך שם יום ארוך במיוחד והרבה רגעי שעמום

יחכה לך שם בהתחלה אימות נתונים וכל מיני שאלות מפחידות עם בוחן קצר וחופר בהבנת הנקרא.

אח"כ מתן שתן ותקבל איזה כריך קפוא ממלחמת ששת הימים עם שלל בחירת משקאות קלים שבסוף תקבל רק פפסי(אתה יכול להביא כסף מהבית ולקנות אם אתה רוצה אבל עדיף להתרגל לזה כבר p: ) יש לך שם גם בדיקות רפואיות(בדיקת עיניים\גובה\משקל\כף רגל ואז יש את בדיקת המישוש וקבלת פרופיל.

ואז מבחן פסיכוטכני ,רוב השאלות ללא ידע מוקדם ויש שם כמה שאלות באחוזים וממוצע אם אני לא טועה אבל מספר די קטן של שאלות.

ולבסוף אחרי שאתה אומר עם בירוקרטיה כזאת עדיף להשתמט מגיע לך ראיון קצר אישי במיוחד,ואז לבסוף אחרי 7-8 שעות אתה מתקשר לאבא ואומר לו בוא קח אותי מפה ואז הוא שואל מה עשו לך שם ואתה מספר את אותו הסיפור p:

פורסם

יש לי שאלה קטנה ואני מצטער פותח הנושא..

מספר קטן בעיניים מוריד פרופיל? סתומרת אני יודע שאני לא רואה כבר 6\6 אבל גם לא צריך משקפיים כרגע ואני מסתדר טוב מאוד בלי...

יוריד לי פרופיל?

תודה.

פורסם

זה תלוי מאדם לאדם.

רק הרופאים בצו הראשון ידעו לענות לך על זה. אם המספר נמוך סביר להניח שתקבל רק סעיף ראייה.

פורסם

לא יורידו לך פרופיל על על ראייה שהיא לא יורדת מ-4/5 (אם איני טועה).

לכל אלה שמ-5/4 מורידים...

רק יירשמו לך סעיף ראייה.

פורסם

אני גם בלי משקפיים אבל ראיה חרא ולא הורידו.

קרבי- לא צריך ציונים גבוהים בפסיכוטכני, אבל עדיף גבוהים לקצונה או תפקידים מיוחדים (לא צריך להתכונן מראש או משו)

פורסם

אני גם בלי משקפיים אבל ראיה חרא ולא הורידו.

קרבי- לא צריך ציונים גבוהים בפסיכוטכני, אבל עדיף גבוהים לקצונה או תפקידים מיוחדים (לא צריך להתכונן מראש או משו)

אבל אפשר להתכונן.

כמו שלפסיכומטרי אפשר א להתכנון אבל הרוב מתכוננים פה אותו דבר אם זה חשוב לך.

פורסם

כמו שלפסיכומטרי אפשר א להתכנון אבל הרוב מתכוננים פה אותו דבר אם זה חשוב לך.

אממ... לא.

פורסם

לא מה?

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת.

חברים שלי שכבר נכחו בצו ראשון סיפרו לי כי המבחנים הפסיכוטכנים נערכים דרך המחשב, ז"א לא בדפים מסודרים שניתן להכין חישובים מסויימים במידת הצורך.

השאלה שלי היא: ישנה אפשרות לבקש לקבל את המבחן על גבי דפים מסודרים? קשה לי להתרכז כאשר אני מתבקש לשבת ליד מסך מחשב ולענות בצורה הזאת.

במידה ואי אפשר לקבל את המבחנים על דפים באופן מסודר, הם לפחות מאפשרים להיכנס עם דפים ועפרונות כדי לערוך חישובים מסויימים או שכל החישובים נערכים בראש?

פורסם

אתה מקבל דף אחד שבו אתה יכול לרשום מ2 הצדדים(אל תתיחס למסגרת אתה יכול גם לחרוג ממנה)

ועפרון.

זהו.

פורסם
  • מחבר

חדר מבודד לגמרי מהרעשים בחוץ, או שחלק מהעניין הוא לסבול את הרעשים הסביבתיים?

במהלך הבחינה יושבים לידי יושבים עוד נבחנים או בוחן?

פורסם

חדר מבודד לגמרי מהרעשים בחוץ, או שחלק מהעניין הוא לסבול את הרעשים הסביבתיים?

במהלך הבחינה יושבים לידי יושבים עוד נבחנים או בוחן?

אין רעש כלל מבחוץ, גם ככה לא עושים רעש.

ויש נבחנים שיושבים לידך כשאתה לא רואה אותם כאשר בינכם מפריד חתיכת בלוק.

תכין את התחת שלך כי אתה הולך לשבת שם שעתיים וחצי מול המחשב, זה קצת מתיש אבל בסוף היום מחלקים בקבלה סנדוויץ' ושתייה... תהנה! 8)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים