עבור לתוכן

קבלת תעודת בגרות? איך ומתי? הכוונה לתעודה עצמה.

Featured Replies

פורסם

שלום יש לי שאלה, נניח וברצוני לקבלת את תעודת הבגרות שלי (את התעודה עצמה לא רק ציונים, אלה את הדף עצמו) לפי מה שהבנתי אני יכול לבקש מבית הספר אותו סיימתי העתק ואז לצלם אותו, אני צודק?

כמו כן מתי אוכל לקבל תעודת בגרות? אני מתכוון לתאריכים (לפחות חודש), כאלו אחרי איזה חודש כבר 100% אפשר לבוא לבית הספר ולקלבל את התעודה עצמה?

מקווה שהבנתם אותי :S

פורסם

אחות של חבר שלי למשל, סיימה לפני שני מחזורים ועדיין לא קיבלה את תעודת הבגרות :-\

בעיקרון, לפי הנוהל, מקסימום חודשיים לאחר הgraduetion אתה אמור לקבל את התעודת בגרות [כלומר שזה יחכה לך בבית הספר].

מצד שני אני יודע שניתן לשלם למשרד הפנים 100 שקל והם ינפיקו לך תעודה חדשה.

פורסם

אחותי קיבלה את שלה יותר מחצי שנה אחרי ..

אני רק סיימתי י"ב כך שאין לי שמץ ..

בכלל תעודת הבגרות של הבצפר שלי זה הדבר הכי לא מושקע שיש .... זה נייר טואלט שמודפס עליו אותיות ומספרים במדפסת סיכות :-\

אה וגם כתוב על זה בכחול אורט ע"ש יגאל אלון

פורסם
  • מחבר

יש דרך כלשהיא לקבל אותה מקסימום חודש/חודשיים אחרי סיום הבגרות האחרונה? והאם ניתן לקבל אותה בצורה יותר אסטטית ולא כמו ש Fatal Error

ציין: "זה נייר טואלט שמודפס עליו אותיות ומספרים במדפסת סיכות".

פניה למשרד החינוך/אגף בחינות בגרות יכולה לעזור?

פורסם

לנו קראו לכנס מחזור בערך חצי שנה אחרי סוף י'ב וכולם באו וחילקו תעודות בגרות בטקס

היה מצחיק לראות את כל השכבה עוד פעם בתקופת הצבא חלק אפילו באו עם מדים

פורסם

ואו אני כבר שנתיים אחרי ושכחתי מזה בכלל. לא נראה לי שמישהו אצלנו קיבל את זה(רק אישור סיום לימודים וציוני הבגרויות, לא מסמך שנושא את הכותרת "תעודת בגרות").

פורסם

לך לתמזכירות ותבקש........

המזכירה תדע מה לעשות....

פורסם

שאלה: סיימתי תיכון לפני שלוש שנים. במהלך הלימודים אף פעם לא שילמתי שכר לימוד כי מדובר בגבייה לא חוקית. (עפ"י החוק אני חוייב לשלם רק 25 שקלים דמי ביטוח. שאר התשלומים לא חוקיים כי הם נוגדים את חוק חינוך חינם) דרשתי לקבל את תעודת הבגרות והתיכון מסרב בטענה שאני חייב לשלם את החוב. אני לא מוכן להיכנע לסחטנות של תיכון המסריח שלי. לפני שאני נוקט צעדים קיצוניים כמו פנייה לעורך דין האם ניתן להירשם לאוניברסיטה/מכללה עם תדפיס הציונים בלבד שקיבלתי בדואר?

פורסם

אתה גם לא צריך את התדפיס, ב5-6 שנים האחרונונות האוניברסיטאות מקבלות את הציונים שלך אוטומטית למחשב ממשרד החינוך.

פורסם

אתם מדברים כאילו זה דבר בובסטי שאתם אומרים לקבל. זה סה"כ נייר עלוב אפילו יותר מנייר טאולט שאיזה פקיד חתם עליו...

אצלינו זה לקח משהו כמו שנה עד שזה הגיע.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שאני חייב את הנייר הזה ועדיף בצורה מסודרת ואסטטית.

אז אתם אומרים זה יכול לקחת מחודשיים עד לאין סוף זמן?

ושוב אני שואל הפנייה לגופים כמו משרד החינוך/אגף בחינות בגרות (לא יודע אם זה ממש קשור לא הכי מבין בזה) יכולה לעזור יותר?

שוב תודה רבה.

פורסם

חחח גם אתה רוצה ללכת ללמוד בחו"ל במקום להתגייס?

בהצלחה בכל מיקרה

:)

אצלנו רק הבוגרים שסיימו לפני 2 מחזורים הולכים עכשיו לקבל את התעודות שלהם

פורסם
  • מחבר

חחח גם אתה רוצה ללכת ללמוד בחו"ל במקום להתגייס?

בהצלחה בכל מיקרה

:)

אצלנו רק הבוגרים שסיימו לפני 2 מחזורים הולכים עכשיו לקבל את התעודות שלהם

לא אמרתי שאני לא הולך להתגייס :\

פורסם

בתור אחד שהיו לו הרבא בעיות בנושא אני יכול להסביר לך בדיוק איך זה עובד...

באיזור חודש מרץ של יב אמורים לבוא לכיתה ולשאול מי באמת באמת חייב את הבגרות שלו ישר בסוף יב

(כאלה שיודעים שיש להם 21 ולא מתגייסים או מכל סיבה אחרת...)

את הרשימה הזאת של ילדים הם מעבירים למשרד החינוך והילדים האלה מקבלים בגרות ישר בסוף התיכון, הכי מהר שאפשר...

זה נקרא "מזורזים".

בגלל שאנחנו בישראל וברור שחצי שכבה תרשם לדבר כזה "סתם שיהיה", מעטים עד לא קיימים הבית ספר שבאמת נכנסים לכיתה ומעבירים רשימה כזאת למשרד החינוך... או שהמחנכים לוקחים על עצמם להכין רשימה של התלמידים שהם יודעים עלייהם, ומי שהם לא יודעים עליו, באסה לו...

כשנאי אמרתי למשרד החינוך שלא אמרו לנו שום דבר על זה ושאני חייב להרשם לאוניברסיטה אמרו לי בצורה יפה ללכת להזדיין כי אין מה לעשות עכשיו, אני צריך לחכות בערך שנה עד שאני אקבל את הבגרות כמו כל הבוגרים מהשכבה שלי...

אבל שוב זה ישראל אז תעשה מספיק רעש ובלאגן גם במשרד החינוך וגם בבית הספר שלך כי הפאשלה פה היא *שלהם* כי הם לא אמרו לך שיש כזה דבר שנקרא מזורזים ובסוף ידפיסו לך תבגרות...

בהצלחה עם זה...

(הכי טוב להתחיל את כל הבלאגן הזה הוא ללכת למזכירות של התיכון שלך ולראות מה הם אומרים..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים