עבור לתוכן

חשמלתי את המחשב שלי

Featured Replies

פורסם

מעבד טוב היום פולט חום של 70 או 80 וואט והמעבדים האלה אובדים במטח של 1.7V אז תחשוב והחום הוא חלק ממה שהמעבד צורך אצ עם נזניח את השאר יוצה 80W/1.7V=47A הספק לא נותן זרם, הוא נותן הספק (וואט) אז הרבע ספקים יחולים לתת זרם של 33A אבל המטח צריך ליהיות נמוך.

עם הספק שלך הוא 400W וכל זה הולך ל12V (שזה לא אבל לצורך הדגמה) אז 400/12=33A

זאת לא שאלה של זרם או מטח, זו שאלה של זרם כפול מטח=הספק.

עם תקנס להום סנטר ובבקש ליראת שנאי אז אתה רואה איזה שנאי טוב של 500W ו12V והחוטים של 12V הם פי 3 יותר עבים משל 220V ויש אליהם בידוד מיוחד שלא נישרף.

• תגובות 32
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא בטוח, תקנו אותי אם אני טועה..

אבל אני חושב שהבחור מעליי טועה. ספק מחשב יכול לספק עד 350W (נגיד...), אבל זה לא אומר שהוא מספק כל הזמן 350W.

הזרם הוא גורם תלוי במתח ובהתנגדות (ע"פ חוק אוהם: V=I*R. המתח וההתנגדות קבועים, לכן הגורם התלוי הוא הזרם) ולכן אם המתח הוא במימדים נמוכים (1.7V) וההתנגדות במימדים גבוהים (אני לא יודע כמה), אז הזרם יהיה נמוך (בסביבות מיליאמפרים).

ואם הזרם נמוך, וגם המתח, גם ההספק יהיה נמוך. לכן, ספק 350W לא מספק כל הזמן 350W, אלא יכול להגיע עד 350W.

לא ככה?...

פורסם

כל דבר מיתחבר לספק באופן מגבילי וככל שמוסים היתנגדות באופן מגבילי, ההיתנגדות הכללית יורדת והזרם אולה (כי במגביל אל כל היתנגדות צריך ליהיות אותו המטח) אבל כאשר הוא מקצר בין החוטים הוא יוצר היתנגדות 0 וכל הזרם אובר בקצר כי יותר כל לעבור בהיתנגדות 0 מאשר 0.00001 אפילו, אז כל שאר המעגל לא מקבל זרם בכלל וכל הזרם זורם בקצר.

הזרם צריך ליהיות אין סופי כי V=I*R

V=מטח

I=זרם

R=היתנגדות

והמטח קבוע אז 12V/I=0, אז I=אין סוף אבל הספק לא יחול לתת אין סוף אז הוא נותן את המקס שהוא יחול 350/12=29A וזה הרבע.

ד"א

עם אתם רוצים תנו לי לינק למקום שבו אני יחול לאלות תמונות ואני יאלה מעגלים ונוסחאות כדי להסביר יותר טוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים