עבור לתוכן

חשמלתי את המחשב שלי

Featured Replies

פורסם

אחרי יום מעייף ומיגע שבו ניסיתי להרכיב את הזכרונות שלי ללא הצלחה, הגיע הזמן לספר לכם.

אז כמו שכבר אמרתי היום החלטתי לפתוח את המארז כדי לסדר כמה דברים במחשב.

בהתחלה פתחתי את הספק כי המאוורר שם מרעיש בצורה מעצבנת, אבל לא הצלחתי להבין ממה זה נובע בדיוק והוא נשאר כמו שהוא לבינתיים (אני מקווה :P)

אחרי זה החלטתי שהגיע הזמן להרכיב את הזכרונות החדישים ישנים (חדשים כי הם יושבים במגירה, ישנים כי הם שמה כבר איזה חצי שנה..)

אז התחלתי לנסות כל מיני פירוקים והרכבות ובלאגנים וכל מיני והיו מלא בעיות באמצע וכל מיני בעיות שרק אם המחשב היה יכול לדבר הייתי יכול להבין למה זה ככה :bash:

בקיצור באמצע כל הפיקורים וההרכבות של הזיכרונות החלטתי לחבר גם מאוורר ישן שיש לי במגירה בשביל הכיף.

הוצאתי אותו, ועשיתי כל מיני קומבינות עם חיבור של החוטים ובסוף חיברתי את המאוורר לחיבור המולקוס (ככה קוראים לו?!) עכשיו גיליתי שזה גם תלוי לאיזה חיבור (מתוך 4 החיבורים) מחברים את כל חוט (מתוך שני החוטים) בקיצור בסוף מצאתי את הדרך וחיברתי אותו להנאתי שיקרר אותי בזמן שאני מחליף את הזכרונות...

וכל פעם שהחלפתי זיכרון הייתי צריך לפרק את החוטים והוצאתי גם את החיבור המאולתר של המאוורר. באחת מן הפעמים שחיברתי את המאוורר החוט שלו נגע בטעות בשני חיבורים (הכוונה לשתי כניסות בחיבור מולקוס בן 4 הכניסות) והופ, התכבה המחשב פתאום.

ניסיתי להדליק, לא פועל, הוצאתי מהחשמל הדלקתי ונדלק! :D

נידלקתי על הרעיון הזה שאפשר לכבות את המחשב עם החוטים ואימצתי אותו.

אחרי כמה פעמים החלטתי להתקדם למשהו יותר רציני וחיברתי שני חוטים לשני החיבורי מולקוס הצמודים (שאם הם נוגעים אחד בשני המחשב נכבה) לקצוות של החוטים שמתי שני פסי בדיל (כי הקצוות של החוטים היו כניסות פינים כאלה) ולקחתי עוד חתיכת בדיל ביד כדי לקשר בינהם ונהיו כל מיני זרמי חשמל קטנים והחוט התחיל להתחמם. ניסיתי להוציא את החתיכות בדיל שהיו מחוברות לחוט והם היו דבוקות...

בקיצור לא הלך, המחשב לא נכסה בעת סגירת המעגל (ע"י הבדיל)

אז החלטתי לנסות את זה על עצמי ;D שאני יובל את הזרת ואסגור את המעגל, אז שוב חיברתי לכל חיבור מולקוס חוט חשמל ותפסתי את קצוות שני החוטים בידי כדי לסגור מעגל. אבל זה כואףףףףףף, הרגשתי חםםם- החוט עשה לי כוויה לא יודע מאיפה הגיע החום?! זה היה אמור להיות חשמל...

בקיצור גם עכשיו לא הלך... :P

אז ניסיתי משהו יותר מעניין ::) {אם לא ממש הבנתם את שני הנסיות שלי עד עכשיו, אז לא משנה, זה העיקר}

לקחתי שני חוטים עם קצוות חשופים. קצה כל חוט חיברתי לחיבור המולקוס הצמודים (שאמורים מכבות את המחשב כשעובר בינהם זרם)

ואת שי הקצוות החשופים האחרים, הצמדתי אחד לשני.

נחשו מה קרה? עבר בינהם איזה זרם או משהו התחשמלו ונהיו אדומים כזה באותו זמן שהם נגעו אחד בשני.

המחשב השמיע קול כזה כאילו הרגע הפעלתי אותו, אבל למעשה הוא היה דלוק כל הזמן.

עשיתי לו ריסט אבל הוא לא הגיע למסך הראשון שמראה כמה זיכרון ומעבד יש... (הבנתם איזה חלון)

בקיצור אחרי עוד איזה חצי שעה שאני מרכיב מפרק מכבה הצלחתי איך שהוא לגרום לו לפעול והוא עלה לונדוס :jump:

ואחרי שחישמלתי את המחשב (טוב כם הוא עשה לי כוויה :P) הגעתי לפה והתחלית לספר לכם את הסיפור המרתק שלי.

אבל מה שאני בעצם רוצה לדעת זה מה אתם חושבים על מה שעשיתי? נראה לכם ששרפתי איזה משהו בלוח/זיכרון/מעבד או כל דבר אחר?

ואני מצטער על הניסוח הא ברור ובטח יהיה נורא קשה להבין בדוק מה עשיתי ואיך אבל אני סומך עליכם ;) ומקווה שתהנו מהסיפור אחרי הכל..

• תגובות 32
  • צפיות 2.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה משוגע! אני לא חושב שלכבות את המחשב ע"י קצר זה בריא לספק. אני ממליץ לך להפסיק את המשחקים המסוכנים האלו.

פורסם

מי שמשחק באש נכווה בסוף :nono:

מה שאתה עשית זה כמו שתקח חוט חשמל ותחבר בבית בשקע החשמל, זו עוד דרך לכבות את האור בבית לא ?

עשית קצר במחשב ש"שהקפיץ את המפסק של הספק" כמו שיש לך בבית הארון חשמל.

אתה צריך לומר תודה שהמחשב עוד עובד :)

פורסם

יש סיבה לזה שיש כפתור מיוחר לכיבוי המחשב, אים היתה מצליח והיתה מכבה ככה את המחשב הוא היה הת לך תוח שבוע ואני מתקון מת כמו: הלך הלוח,מעבד,זיכרון,כ.מסך,HD וכל מה שאתה יחול לחשוב אליו אז תלמד מזה ואל תיתאסק עם מערכת החשמל של המחשב!

פורסם

בנאדם אתה צריך טיפול דחוף!!!

אני בחיים לא יבין למה לכל הרוחות מישהו ינסה לעשות דבר מטופש שכזה. ???

בכל אופן אם בכל עובד תקין אז לא שרפתה כלום אבל מעניין לגשעת למה עשיתה את זה.

פורסם

לפי דעתי אם יש לך מחשב מאוד ישן כמו פנטיום 2 או דומה

זה כיף לנסות שטויות אתה יכול גם ללמוד ובאותה הזדמנות להיפטר ממנו :AR15:

פורסם

רוב הסיכויים שלא עשית נזק לכלום

כשאתה מחבר 2 פינים מהמולקס אתה מקצר את הספק וההגנה שלו מכבה אותו לפני שנגרם נזק

כשחיברת אותו לעצמך אלוהים יודע למה נשרפת כי דרך הבדיל עבר זרם מאד גבוה אז הוא התחמם ואולי אפילו הותך

תקווה שלא עשית נזק לספק

משועמם

פעם הבאה תתחבר ל-220V וזהו

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח :lol: :lol: :lol: :lol:

אני שמח שאני מאושר שיש לי כזה מזל שלא קרה למחשב כלום ;D

פשוט אני לא מבין בחשמל כלום ולא חשבתי שיכול לקרות משהו עד כדי כך רציני (הבנתי את זה רק אחרי שהחוטים הותכו ( ;D)

וגם לא חשבתי שאני יכול להתחשמל מחוט כל כך דקיק שיוצא מחיבור "משני" (אם אפשר לקרוא לו כך)

בכל אופן, לכל אלה שבטוחים שאני חולה נפש, מצטער לאכזב אותכם ;D אני בריא לגמרי ;)

ואם הבנתי נכון, נכוותי בגלל שעבר בחוט הדקיק זרם גבוהה ממה שהוא יכול להעביר, וה"שאריות" של הזרם הפכו לחום? ???

וגם למה הייתי צריך לנתק את הכבל של החשמל בכל פעם שכיביתי את המחשב בשיטה המופלאה שלי :D

אבל עכשיו אם הכל פועל, אז שום דבר לא ניזוק אני מקווה :P

פורסם

כל כבל שעובר דרכו זרם מתחמם

אם הזרם גדול יותר הוא מתחמם יותר

במקרה שנגעת בזה כנראה שעבר זרם גדול והחוט התחמם

יכול להיות שחלק מהחוטים המיסו את הבידוד שלהם ככה שכדאי לך לבדוק שלא נהרסו הבידודים של החוטים מהספק

הקטע ששמעת את המחשב נדלק מחדש זה כנראה היה הרעש של ההרדיסק שנידלק מחדש אחרי שהוא נכבה כי הוא לא קיבל זרם

דרך אגב החיבור ה"משני" הזה שלך יכול לתת 400W די בקלות

אתה צריך לנתק כל פעם את הכבל חשמל כי ככה בנויה ההגנה של הספק מפני קצרים

פורסם

אני לומד בבילוגיה על כל הח*א הזה עכשיו (103 במבחן ;))

ככל שהחוט יותר דק הוא מתחמם מהר יותר ומתלהט מהר יותר

כך שבאפן עקרוני במקומות שהזרם גבוה החוט (כבל) צריך להיות עבה וההפך.. (משהו כזה) ;D

פורסם

בן אדם, אתה שרוט!

מה קרה לך?! אתה לא מבין שום דבר בחשמל ואתה עושה מה שעשית? אני לא יודע איך לתאר את זה, But something has gone wrong. תן לי להביר שאם אתה היית עושה את הניסויים שלך על מתח יותר גבוה היית מגיע לבית חולים. יש לך מזל שזה "רק" 12V.

אל תעז לעשות את זה עוד פעם. אתה תפחם את עצמך!

אני לא מבין למה אדם שפוי ירצה לחשמל את עצמו. אתה רוצה להגיע לJackass?

אין לי מילים בשבילך יותר. אתה ממש דפוק.

פורסם
:bash: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:
פורסם

ערמדיות לשמה.

פורסם

Tzion אפשר לסכם את מה שעשית במילה אחת: טיפשות.

ואתה צריך להגיד תודה על זה שהנזק היחידי שנגרם לך היה למחשב בלבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים