עבור לתוכן

כבוד לתעשיות הביטחוניות של ישראל

Featured Replies

• תגובות 39
  • צפיות 2.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מחלקים מדליות למקום 33? יפה.

פורסם

מפתיע שהתעשיות הרוסיות רחוקות מאוד מהצמרת.

אולי זה בגלל שהם פרוסות על פני יותר חברות, או שהדיווח הכנסות שלהם קצת שונה.

האמתי זה די מדהים לא? כמה כסף יש בתעשיות הנשק בצד המערבי לעומת הצד המזרחי.

אני מניח שככה זה כשמחזיקים מערכות התראה/מערכות גילוי/מערכות איסוף מודיעין/מערכות אש - כדי להתמודד עם חתיכת צינור שמשוגר לישראל.

עולם א-סימטרי.

פורסם

נכון!

מה שווה להוציא כל כך הרבה כסף על איזה אמסלם משדרות... הרי זה בכלל לא עוזר לפינקלשטיין מת"א.

מה שכן, גם אני לא בעד ההשקעה של כל הכסף הזה במיגון... לפי דעתי היו צריכים להשקיע אותו ביותר טנקים ופצצות, ולהעביר את המלחמה הזו לרחובות עזה ולעשות הכול כדי להפסיק את הירי של הצינורות האלה.

שהעזתים יתמגנו מאיתנו.

פורסם

התגובה שלי לא באה להביע עמדה בעד או נגד אלא רק להציג את המציאות.

פורסם

כשאתה מציג את זה כמערכות מתקדמות ויקרות מול "צינור", אתה מציג עמדה.

ה"צינור" הזה, למרות שזה רק צינור, הורג אנשים. וכשמשהו הורג אנשים לבנאדם נורמאלי שבאמת מבין את המצב לא צריך להיות משנה אם זה פצצת מצרר שהורגת בכל פגיעה או צינור שהורג "רק" באחת מתוך 1000 פגיעות (ובשאר סתם גורם למאות ילדים טראומות...).

פורסם

לא. זה לא עמדה. זה פשוט הקצנה לצורך הצגת האי-סימטריה שבדבר.

בכל מקרה עסקתי בדברים האלה לא מעט. זה פשוט המציאות. וזה לא מציאות שתשתנה. וכן צריך לשפוך עוד כסף לטכנולוגיות יעילות כדי להתמודד עם זה... אבל כרגע זו המציאות ובכל העולם ולאו דווקא רק נגד האיום הזה.

פורסם

עדיין לא הבנת...

אין פה אי סימטרייה.

יש פה מצד אחד נשק שהורג אנשים ומצד שני מדינה שצריכה לעשות הכול כדי למנוע את הרצח. ואני מאוד מקווה שאתה מבין שכשמדובר בחיי אדם אין דבר כזה (או לפחות לא צריך להיות) "יותר מידי כסף"....

פורסם

אתה יודע מה ההגדרה של אי סימטריה?

פורסם

אני דווקא חושב שכן צריך להשקיע באמצעי מיגון, מהסיבה הפשוטה שזה משהו שיש לו ערך מוסף כלכלי אחרי זה, ולרכישת עוד טנקים ופצצות אין...

(הכוונה היא שניתן למכור את המערכות האלה למדינות ידידותיות, חוץ מהעובדה שעצם הפיתוח בישראל של טכנולוגיות מתקדמות כאלה מחנך עוד דור של אנשי היי טק מצויינים).

פורסם

אתה יודע מה ההגדרה של אי סימטריה?

אני מקווה שכן... מה הנקודה שלך?

אני דווקא חושב שכן צריך להשקיע באמצעי מיגון, מהסיבה הפשוטה שזה משהו שיש לו ערך מוסף כלכלי אחרי זה, ולרכישת עוד טנקים ופצצות אין...

(הכוונה היא שניתן למכור את המערכות האלה למדינות ידידותיות, חוץ מהעובדה שעצם הפיתוח בישראל של טכנולוגיות מתקדמות כאלה מחנך עוד דור של אנשי היי טק מצויינים).

מה תמכור למדינות ידותיות?

טונות של קירות בטון? :P

(כמובן שצריך לדאוג למיגון, אבל מיגון זה רק טיפול בסימפטום ולא בבעייה המרכזית... ותרגום למה שהולך אצלנו- זה בא על חשבון טיפול מאסיבי במשגרי הקסאמים ושאר טרוריסטים...)

פורסם

מקום 33#? מה יהיה?

פורסם
  • מחבר

33isnt so bad number better then mig

פורסם

מה שא-סימטרי פה הוא גודל ההשקעה בליזום את האיום מול גודל ההשקעה (לא רק כספי) בלסכל את האיום.

פורסם

OK, אבל זה השוואה לא רלוונטית... לבנות משהו זה תמיד יותר קשה מלהרוס את אותו הדבר==> להגן על החיים זה יותר קשה מלסיים אותם....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים