עבור לתוכן

הקסדה הצילה אותי.

Featured Replies

פורסם

היום רכבתי על האופניים שלי (במהירות מטורפת יש לציין) באיזה סיבוב קטן האופניים שלי התרוממו באוויר ולא הצלחתי לפנות, נכנסתי לתוך איזה תעלה ובאמצע פגשתי קיר, :s07: נכנסתי בו עם הראש כלכך חזק שאני לא זוכר איך נפלתי בכלל, למזלי לבשתי קסדה. אחרי אומדן הנזק לי ולאופניים ראיתי את הקסדה שלי שכמעט התנפצה, אחרכך הבנתי שהקסדה ממש הצילה אותי. עכשיו אני אחרי ביקור בבית חולים אחרי צילומים , חשדו ששברתי את האצבעות וצלעות למרבה המזל אני בסדר.

אני בטוח שסיפורים כאלה כבר שמעתם ...

באופן אירוני זה קורה בתקופה שהחוק הקסדה נכנס לתוקף... רציתי לדעת מה אתם חושבים עליו אתם חובשים קסדה כן\לא מה דעתכם על החוק? חוק או לא חוק אני יחבוש קסדה עכשיו תמיד.

• תגובות 39
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קודם כל שתהיה בריא...

בנוגע לחוק , כמובן שהחוק נועד למנוע פגיעות ראש העיניין הוא שאפשר להשוואת את זה להגבלת המהירות ברכב ל 50 קמ"ש , כמובן שזה ימנע מלא תאונות

אבל באיזה מחיר של נוחות זה יהיה ?

אופניים נתפסות ככלי תחבורה פשוט יעיל וזול למרחקים קצרים שהסיכוי להיפצע בצורה חמורה יחיסית נמוך אם אתה לא מנסה לשחק אותו ניל ארמסטרונג או טוני-הוק וחבריו... ולכן חיוב לבישת קסדה לסתם אנשים שרוצים לנסוע נסיעה רגועה מ A-B יהיה דיי מעיק

פורסם

אישית אני לובש קסדה תמיד, ורוכב המון על אופניים, עוד לא קרה לי מקרה שבו נפלתי על הראש והקסדה הצילה אותי, אבל למקרה שיקרה, יש קסדה על הראש.

פורסם

היום רכבתי על האופניים שלי (במהירות מטורפת יש לציין) באיזה סיבוב קטן האופניים שלי התרוממו באוויר ולא הצלחתי לפנות, נכנסתי לתוך איזה תעלה ובאמצע פגשתי קיר, :s07: נכנסתי בו עם הראש כלכך חזק שאני לא זוכר איך נפלתי בכלל, למזלי לבשתי קסדה. אחרי אומדן הנזק לי ולאופניים ראיתי את הקסדה שלי שכמעט התנפצה, אחרכך הבנתי שהקסדה ממש הצילה אותי. עכשיו אני אחרי ביקור בבית חולים אחרי צילומים , חשדו ששברתי את האצבעות וצלעות למרבה המזל אני בסדר.

אני בטוח שסיפורים כאלה כבר שמעתם ...

באופן אירוני זה קורה בתקופה שהחוק הקסדה נכנס לתוקף... רציתי לדעת מה אתם חושבים עליו אתם חובשים קסדה כן\לא מה דעתכם על החוק? חוק או לא חוק אני יחבוש קסדה עכשיו תמיד.

א. רפואה שלמה.

ב. בקשר למה שהדגשתי - מן הסתם למקרים שכאלו זה פשוט חובה קסדה ובלי קשר לחוק, אבל כמו שהעוקץ כבר אמר,

אם זה סתם נסיעה מפה לשם, או סתם נסיעה של אימון [לא אימון מהירות],

אזי הקסדה מיותרת היות ואתה נוסע על כ30 קמ"ש פחות או יותר, לעיתים אף פחות וזה מיותר לחלוטין כי האופניים עדיין בשליטה מוחלטת של הרוכב.

פורסם

ומה לגבי שאר הרוכבים? אם מכונית נכנסת בך מאחורה, אתה תעוף, ואם לא תספיק לבלום את הנפילה עם הידיים (וגם אם כן, אתה תשבור אותן)\ הראש והצוואר עלולים להשבר, אני ממש לא פאראנואיד, אבל אני תמיד לובש קסדה.

פורסם
  • מחבר

אני וחבר שלי רוכבים XC דיי אגרסיבי לכן אני חושב שחובה לחבוש קסדה , אבל המקרה הזה הייה פשוט טיפשי ,70 קמש ולצאת על הרגליים זה מזל. לא עושה את זה עוד פעם בחיים.

אבל גם בכביש לך תדע אם איזה מטומטם יבוא לך...

רוכבי אופניים נהרגו גם בנסיעה "שקטה" בצידי הכביש. נכון שהקסדה קצת מציקה "לא אופנתית" אבל תכלס זה כדאי לחבוש(מניסיון)

אני חושב שהקסדה אמורה להפוך למשהוא רגיל כמו לחגור חגורה ( גם זה מציק אבל מציל חיים)

פורסם

קודם כל שתהיה בריא...

בנוגע לחוק , כמובן שהחוק נועד למנוע פגיעות ראש העיניין הוא שאפשר להשוואת את זה להגבלת המהירות ברכב ל 50 קמ"ש , כמובן שזה ימנע מלא תאונות

אופניים נתפסות ככלי תחבורה פשוט יעיל וזול למרחקים קצרים שהסיכוי להיפצע בצורה חמורה יחיסית נמוך אם אתה לא מנסה לשחק אותו ניל ארמסטרונג או טוני-הוק וחבריו... ולכן חיוב לבישת קסדה לסתם אנשים שרוצים לנסוע נסיעה רגועה מ A-B יהיה דיי מעיק

ROFLLLLLLLLLLLLL

אתה בטח מתכוון ללאנס ארמסטרונג...

פורסם

ומה לגבי שאר הרוכבים? אם מכונית נכנסת בך מאחורה, אתה תעוף, ואם לא תספיק לבלום את הנפילה עם הידיים (וגם אם כן, אתה תשבור אותן)\ הראש והצוואר עלולים להשבר, אני ממש לא פאראנואיד, אבל אני תמיד לובש קסדה.

אני לא חושב שאם מכונית תיכנס בך הקסדה תעזור לך הרבה

פורסם

החלמה מהירה

בכל אופן, זה מה שקורה לאנשים שלא יודעים פיזיקה ;)

פורסם

קודם כל שתהיה בריא...

השאלה היא למה המדינה מחייבת אותנו להגן על עצמנו ולשים קסדה/לחגור חגורה? לא רוצה לא צריך אחרי הכל זה רק לטובתך (ותעשו טובה אל תגידו "הזכות לחיים וביטחון" )

פורסם

כי פעם המכוניות היו בלי חגורות ככה מכרו אותם והיו תאונות רק קטלניות אז עשו מחקר ומצאו שחסר במכוניות חגורת בטיחות :smile1:

ודעתי שיש הבדל ענק בין חגורת חובה ובין קסדת חובה

פורסם

- שייחיבו את יצרנית המכונית להתקין חגורה בכל הרכבים ( לא מאמין שיש חברה שגם ככה לא עושה את זה)

- לא רואה שום הבדל בין קסדה לחגורה - אולי תחלוק אותו?

פורסם

- שייחיבו את יצרנית המכונית להתקין חגורה בכל הרכבים ( לא מאמין שיש חברה שגם ככה לא עושה את זה)

- לא רואה שום הבדל בין קסדה לחגורה - אולי תחלוק אותו?

מחייבים כבר לא מעט שנים,

באירופה המכוניות שנמכרות עוברות מבחני ריסוק לפני שמוכרים ויש 2 מכוניות סיניות שלא מוכרים בגל שהן קיבלו פחות מכוכב בטיחות אחד

פורסם

השאלה היא למה המדינה מחייבת לחגור/לחבוש קסדה?

פורסם

כי כשאתה לא חגור אתה יכול לפגוע בנוסע שישב מלפנים עשאתה עף מהמושב האחורי וע"H חיוב של חגירה היא גם מונעת הרוגים (את מי מאשימים בכל תאונה קשה?) וגם מונעת פגיעה באלה שכן שומרים על עצמם וחוגרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים