עבור לתוכן

צריך עזרה בפיסיקה,רמה של כיתה ט'

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

קשה לי לאבחן באיזה רמה אתה צריך את זה אבל בכלליות אם הגוף לא זז אז MG תמיד למטה ונורמל תמיד ניצב למשטח, (אם זה משטח ישר אז MG שווה לנורמל, אם זה בשיפוע תגיד לי ואני יגיד לך מה עושים גם אם זה) השקול שלהם תמיד שווה 0.

אם זה שני גופים אחד על השני אז MG של שניהם שווה לנורמל של שניהם וכך הלאה...

אם הגוף בתנועה, אז אני משאר שזאת תנועת שוות מהירות (מהירות לא משתנה) ואז הדרך שווה למהירות כפול הזמן.

אם למדתם חיכוך תגיד לי ואני יענה לך מה עושים עם זה אבל אני משאר שהשאלות יהיו על משטח חלק.

בין גופים נוגעים תמיד יש כך נורמל אחד על השני אבל זה לא משפיע על המערכת הכללית.

אם אתה צריך עוד משהו תשאל....

????

פורסם

שיפוע עם שפיץ לשמאל: N=MG*cos (alpha

וה- MG*sin (alpha) יהיה רכיב הכח שגורם לגוף בעצם לרדת בשיפוע.

בשיפוע עם שפיץ לימין:N=MG*sin (alpha)

וה- MG*cos (alpha) יהיה רכיב הכח שגורם לגוף לרדת במדרון.

N= נורמל

M= מסה של הגוף

G= תאוצת שנגרמת ע"י כח המשיכה של כדור הארץ = 10 בגסות

MG= זה בעצם כח הכובד ובשפה היומיומית, משקל.

פורסם

mg - זה המשקל.

g- כח הכובד.

m - מסה.

אל תטעה.

פורסם

לא מטעה, אתה טועה. ואני בטוח בזה. לפני שני סימסטרים היה לי מבחן גדול מאד על כל המכניקה ואני זוכר ת'כל כאילו זה אחד ועוד אחד

פורסם

g - התאוצה אשר פועלת על הגוף על ידי כדור הארץ [אכן אני טעיתי פה].

---

לא ייאמן ששכחתי מינוחים שכאלה :silly:

טוב לפחות לפתור עדיין לא שכחתי, אני מקווה.

פורסם
  • מחבר

אנשים אתם מדברים איתי ערבית טהורה

אפשר אפשר אפשר

בבקשה בבקשה בבקשה

בלי בלי בלי

נוסחאות מסובכות?

פורסם

יותר בסיסי מזה כמעט ואין.

יש קו אופקי שמסמל משטח.

על הקו יש ריבוע שמסמל גוף מסויים.

לכל גוך יש מסה. (המסה סתם לידע כללי נקבעת לפי סוג החומר שהגוף עשוי)

חץ ממרכז הריבוע לכיוון תחתית הדף מסמל את כח הכובד, כח זה מכדור הארץ והוא קיים תמיד על כדור הארץ (על הירח למשל הוא קטן יותר זה למה שם חצי מרחפים, בחלל הוא לא קיים בכלל).

חץ מהמשטח לכיוון העליון של הדף מסמל את כח הנורמל שנוצר מעצם המגע של הגוף עם המשטח והוא תמיד ניצב (90 מעלות) למשטח.

שקול הכוחות זה בעצם סכום כל הכחות הפועלים על הגוף.

את שקול הכוחות מפרקים תמיד לשניים, שקול הכוחות על הציר האופקי(ציר X) ועל הציר האנכי (ציר Y).

בו ניקח דוגמא:

יש גוף על משטח ישר כמו שתארתי למעלה.

נניח שהמסה שלו שווה 3.

אז כח הכובד שלו שווה 30 ניוטון (ניוטון זה השם של יחידות הכח כמו שליטר זה לנפח).(30 בגלל שהמסה שווה 3 ותאוצת כדור הארץ שווה בגסות 10 והמכפלה בניהם שווה לכח הכובד או בקיצור MG).

הכח הנורמל שלו שווה גם כן 30 ניוטון. (כי המשטח מפעיל על הגוף כח מעצם המגע בניהם, זהו כח הנורמל).

בגלל שכח הכובד הוא כלפי מטה וכח הנורמל הוא כלפי מעלה (כיוונים מנוגדים) אז שקול הכוחות על הגוף בציר האנכי (Y) שווה לאפס. (לכן הגוף לא עולה למעלה ולא יורד למטה, הוא לא זז על הציר הזה).

בציר האופקי (X) לא פועל שום כח ולכן גם לא מציירים שום חץ ולכן גם כאן שקול הכוחות שווה אפס וגם כאן בגלל זה הוא לא זז.

עם הגוף לא זז לא בציר האופקי ולא באנכי אז הוא פשוט לא זז.

(כאשר שקול הכוחות שווה 0 המצב שהגוף נמצא בו נקרא מצב שיווי משקל, אומרים שהגוף נמצא בשיווי משקל).

פורסם
  • מחבר

עזוב עדיין לא הבנתי אבל תודה על ההסברר :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs: :xyxthumbs:

[ :s07: ]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים