עבור לתוכן

כמה שאלות לגבי קנייה מEBAY/AMAZON

Featured Replies

פורסם

אוקיי אז ככה

קודם כל אם מישהו קונה שמה קבוע ויכול להביא לי המלצות על מה יש לשם לב - זה יתקבל בברכה

חוץ מזה כשאני קונה מוצר ומביא אותו לארץ האם אני משלם עליו במכס? אני מדבר על מוצר יחיד לא על יבוא מסיבי!

ואם יש איזה דף שמה שמסביר את כל הסמלים והדברים זה מאוד יעזור לי

תודה מראש

פורסם

בתור בוגר קורס איביי אני יכול להגיד לך שגם אחרי קורס אתה לא תותח (בייחוד בגלל העובדה הפשוטה שעברתי קורס סוחרים ולא קורס קונים)

הרשה לי להפנות אותך לפורום של אלי שמעוני ב-YNET שמסביר בחינם לכל דורש פרטים על זירת המסחר הגדולה בעולם

אני מניח שהוא מפרסם שם גם מדריכים לשימוש

אני לא עברתי את הקורס שלו אך לא שמעתי אחד שמתווכח עם העבודה שהוא מספר 1 בארץ

לפורום שלו ב-YNET גש לכתובת:

http://test.ynet.co.il/home/0,7340,L-883-18131-1-3,00.html

בברכה,

--- ירון

פורסם

אין חכם כבעל ניסיון... ברור שלא עוזר ללכת לקורס אם לא מתנסים בזה לפני ואחרי.

אני קונה הרבה ב eBay ומרוצה מאד. עשיתי שם יותר מ- 100 עיסקאות קניה בשנתיים האחרונות.

אתה יכול להסתכל על הפרופיל שלי אם מעניין אותך

http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=le_yaniv&ftab=AllFeedback&myworld=true&seeallfeedback=See%20All%20Feedback

הדבר שהכי חשוב לדעת בקשר ל eBay, זה שאולי רוב המוכרים שם הם אנשים טובים, אבל בינהם יש גם הרבה שרוצים לעבוד עליך.

בין אם מדובר באנשים שמוכרים מוצרים מזוייפים ובין אם מדובר בחשבונות פיקטיביים שלוקחים את הכסף ובורחים.

שים לב, קיבלתי מוצרים מזוייפים (בעיקר כרטיסי זכרון) גם מאנשים שיש להם מעל 99 אחוז פידבקים טובים!

לכן, הכי חשוב לשלם רק באמצעות PayPal ולקנות מוצרים שחל עליהם ביטוח שמכסה את כל סכום הקניה.

גובה הביטוח רשום מצד ימין של עמוד המכירה, תחת Buy safely.

בנוגע למכס, לפי החוק בישראל כל חבילה שמחיר תכולתה (כולל המשלוח) הוא מתחת ל-50 דולר - פטורה מתשלם מכס או מעמ.

המוכר ששולח אליך את המוצר מדביק על המעטפה טופס קטן שמפרט את תכולת החבילה ומחירה.

אבל יש דרכים גם להסתדר עם זה:

מבחינה חוקית, המוכר רשאי לרשום על הטופס את ערך המוצר בסיטונאות ולא את מחירו, אם הוא מסמן על המעטפה שמדובר במתנה.

בצורה כזו, אפשר לייבא גם מוצרים שעולים 200 דולר ויותר, הכל תלוי מה המוכר ירשום על החבילה.

אתה יכול להיות בטוח שרוב המוכרים יעשו את המאמץ כדי שהחבילות שהם שולחים לא יתעכבו במכס.

אבל אם המכס חושד שמנסים לעבוד עליו (אם המחיר שהמוכר רשם לא הגיוני) יש לו זכות לפתוח כל חבילה ולבחון את התכולה.

זה נדיר, אבל המכס יכול להחליט לגבות ממך מכס בהתאם למחירונים שנמצאים אצלו ולא לפי הצהרת המוכר, וזה יכול קצת מבאס.

המכס הוא גם עצלן מאד לפעמים, והוא לא מתאמץ בכלל לפתוח מעטפות קטנות, כך שמוצרי אלקטרוניקה בדרך כלל חומקים דרכו בקלות בלי קשר לערכם.

פורסם

התנסיתי קצת לפני הקורס וקצת אחרי אני פשוט לא מוצא בזה את הפוטנציאל הכלכלי האדיר

דוברי אנגלית בישראל יש כמו זבל, רק מי שיודע שפה אירופאית זרה יכול לדפוק קופות יפות על האיביי בשפות האירופאיות...

עוד הערה קטנה בקשר על מכס

אני לא משוכנע בזה ב-100% וכל אחד אומר לי דברים מעט שונים אבל אני די משוכנע שעל מוצרי מיחשוב או מחשבים אין מכס כלל

אם מישהו מכיר חוק אחר הוא מוזמן לתקן אותי...

פורסם

מכס יכול להיות שאין, אבל צריך לשלם מע"מ על כל חבילה מעל 50 דולר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות

עוד שתי שאלות

1. איך אני יודע אם המוצר שמפורסם שם הוא מאדם פרטי או מחנויות/רשתות? האם רשתות מוכרות שם בכלל?

2. אני מתכנן לקנות מסך LCD 24 שעולה נגיד 500 דולר כמה מכס אם בכלל אני ישלם עליו והאם יהיו לי הוצאות נוספות עליו כגון מעמ??

פורסם

תגיד, אתה בסדר? קיבלת מכה בראש? למה לעזאזל לקנות טלוויזיה דרך eBay? אתה בכלל קולט שלא תהיה אחריות? זה לא איזה XBOX שזורקים לקרטון קטן ושולחים בחזרה אם הוא מתקלקל, מדובר בפאקינג טלוויזיה. וכמה כבר תחסוך אחרי משלוח, מכס ומע"מ? 500 שקלים? 1000? זה עדיין לא משתלם.

פורסם

לגבי זה שאמר שמי שיודע שפות אירופאיות יכול לטחון קופה... איך בדיוק??? כי אני במקרה יודע ומעניין אותי לדעת איך אני יכול לעשות מזה כסף...

פורסם

לגבי הלדפוק קופה משפות זרות מאנגלית אתה לא באמת מצפה שאני אגלה לך כאן הכל כי אז אתה כבר לא תדפוק קופה כי כולם יעשו את זה

מה שאני כן יכול להגיד לך זה שאם אתה מתמצא מספיק בכלים שקשורים באיביי כל כלי ניתוח המוצרים וכדומה, אתה תוכל למצוא מוצר שמשווק יפה בפלטפורמות האירופאיות ויש אותו די בזול בארץ...

לרב אלו דברים שקשורים בלבוש...

תנסה למצוא פריט אחד שאפשר לקנות אות מתחת לבית לשים בדואר ולעשות עליו למעלה מ50 שקל פר מוצר...

תאמין לי שכדי להגיע לזה זה לא עבודה קלה, תעשה את המחקר שלך, תצבור ניסיון על ידי מעקב מתמיד אחרי הזירות הזרות ותראה מה הולך שם טוב

אני מוכן להבטיח לך שבאי ביי הודו יש דברים שנראים לנו טריוויאלים לחלוטין מבחינת מחיר אבל אצלהם זה נורא יקר (דוגמאת הנייר טואלט)

מכיוון שהודו מחולקת להמון שפות אני יודע לפחות על שתי שפות זרות לחלוטין בין הצפון לדרום גם בצורת הכתב, נהוג להשתמש בזירה שלהם באנגלית (שלטון בריטי, רובם שולטים מצויין בשפה האנגלית)

בהצלחה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים