עבור לתוכן

הרב אלישיב למשפחת סגל: לא לשבת שבעה

Featured Replies

פורסם

אבל אני לא רואה איך הבנאדם רשע. אתה לא באמת יכול להגיד שהדת לא נכונה עד שאתה מכיר את הדת, לכן לי זה נשמע הגיוני שכל מי שלמד על התורה ובחר להיות חילוני מגיע לו ייחוס אותו דבר אם לא יותר גבוה בגלל שהוא לא סתם השליך את התורה הצידה. הוא למד עליה ואז הגיע להחלטה. הבנאדם לא עשה את כל חייו נגד התורה בדיוק כמו שכשאני אוכל חזיר אני לא נגד התורה.

וההשוואה לפסוק הזאתי לא נכונה, אני מרחם על איש שלא עשה כלום חוץ מלהיות חילוני, למה הוא אכזר? רשע? חוץ מזה מה להתאכזר לרחמנים, לדתיים שיורקים אנשים החוצה רק בגלל שאין להם השקפת עולם זהה? נראה לי שזה די הפוך.

לא דיברתי עליו. דיברתי בכלליות. אבל אין לי כוח כרגע לחפש במה סגל ז'ל בדיוק עסק ועשה. יכול להיות שהוא לא רק נהיה חילוני אלה גם עשה דברים בכוונה. אבל את זה אני לא יודע כי לא ביררתי עליו אבל אני כמעט בטוח שעם מר סגל היה רק חילוני ולא עשה רע לאיש הפסק הלכה היה שונה לכן יוצא שכניראה עשה דברים אבל גם בסוכות לא יושבים שבעה בקיצר אם הרב אולי הסביר מדוע פסק ככה זה יעזור לנו בדיון חחח. גם לפעמיים יש חרידים שחוזרים בשאלה. אבל זה לא דוקא כי התחיל לא להאמין או הדת לא נכונה. אלה זה נובע שהמסגרת קשה לו . אני אישית מכיר חברה שהיו חרידים ועכשיו הם בלי כיפה והם מאמינים וכאלה. פשוט קשה להם ונשברו מהדרך וזה הרוב ככה.

• תגובות 49
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אבל אני לא רואה איך הבנאדם רשע. אתה לא באמת יכול להגיד שהדת לא נכונה עד שאתה מכיר את הדת, לכן לי זה נשמע הגיוני שכל מי שלמד על התורה ובחר להיות חילוני מגיע לו ייחוס אותו דבר אם לא יותר גבוה בגלל שהוא לא סתם השליך את התורה הצידה. הוא למד עליה ואז הגיע להחלטה. הבנאדם לא עשה את כל חייו נגד התורה בדיוק כמו שכשאני אוכל חזיר אני לא נגד התורה.

וההשוואה לפסוק הזאתי לא נכונה, אני מרחם על איש שלא עשה כלום חוץ מלהיות חילוני, למה הוא אכזר? רשע? חוץ מזה מה להתאכזר לרחמנים, לדתיים שיורקים אנשים החוצה רק בגלל שאין להם השקפת עולם זהה? נראה לי שזה די הפוך.

הגדרה של "רשע" לפי הדת, לא לפי מילון אבן-שושן: אדם הפועל בכוונה נגד ה. לא מתוך חוסר אמונה, אלא מתוך שנאה.

"מרחם על אכזרים" - לדוגמה: "לאייכמן הייתה ילדות קשה אז לא כל כך נורא שהוא החליט לרצוח כמה מליוני יהודים, בואו נרחם עליו".

רק להבהיר :smile1:

פורסם

למה נבזי? מדובר באדם שכל אמונותיו וחייו נגדו את הדת לחלוטין, אז למה לשבת שבעה?

בכל מקרה, המשפחה פנתה אליו והוא ענה לפי דעתו, מה אתם מתפוצצים

פורסם

אני מגנה את ההחלטה הזו בלי קשר לדת. זה נבזי ביותר לדעתי, ואותו דבר הייתי מרגיש גם אם זו היתה מסגרת אחרת, חילונית ככל שתהיה.

כל מסגרת, שהבכירים בה מחליטים לנדות, להשפיל ולמחוק את זכרו של מי שהחליט לצאת ממנה (ולגדוע את הקשר שלו עם אהוביו וקרוביו בכוח), צריכה לבחון מחדש את העומדים בראשה.

כל החלטה של רב היא נכונה זה לא כי הוא רוצה וזהו , הוא הולך לפי הלכה , והוא גם לא נותן בטח תשובה באותו שנייה שהם שואלים אותו אני מאמין , לוקח איזה יום יומיים להתייעץ עם רבנים אחרים...

לכל החלטה של רב כזה גדול וקדוש יש המון סיבות תאמין לי.

פורסם

אם היית קורא את שאר הפוסטים שלי היית רואה שאני יותר ממודע לעובדה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים