עבור לתוכן

הרב אלישיב למשפחת סגל: לא לשבת שבעה

Featured Replies

• תגובות 49
  • צפיות 3.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא מפתיע אותי, הזבלים האלה אין להם אלוהים.

פורסם

בעיה שלהם. אם הם מוכנים לוותר על כל חופש הבחירה, המחשבה והרצון שלהם לטובת גמחותיו של איזשהוא רב אז מה שנותר זה רק לרחם עליהם. משפחת סגל לא צריכה להתרגש מזה יותר מדי.

פורסם

למה נותנים במה לזקנים הזוים? לא, ברצינות, למה לא בוחרים סבא מבית אבות שלוקח תרופות כל היום? זה יהיה יותר משעשע, אני מניח.

פורסם

למה נותנים במה לזקנים הזוים? לא, ברצינות, למה לא בוחרים סבא מבית אבות שלוקח תרופות כל היום? זה יהיה יותר משעשע, אני מניח.

אתה משווה את הרב לאחד סבא בבית אבות? ה' ירחם עליך. הראש של הרב יותר צלול משלך תאמין לי. אין דבר כזה להמציא דברים.

פורסם

נתחיל בזה שאני לא מצליח להבין אנשים פה לפעמים, כאילו מלפשים תירוצים לצלוב את המגזר הדתי

בכל הזדמנות אנשים משחילים פה כתבות ומאמרים שנועדו להלהיט את הרוחות כנגד המגזר הדתי,

בעבר נמנעתי מלהגיב אבל זה כבר ממש מוגזם, יש פה ממש "המון זועם" לכל מה שקשור לדתיים, מאיפה באה כל השנאה הזו לעזאזל???!!!

דבר זה הינו עניין אישי של המשפחה

זו הייתה בחירה שלהם לפנות אל הרב, ובחירה שלהם לקבל את החלטה זו, זה לגיטימי לגמרי כמו שכל אדם הולך לקבל עצה מאדם שהוא מעריך.

הרב לא הגיע על דעת עצמו ואמר שאסור

הרב פשוט הביע את עמדת הדת בנושא

ואם כבר מדברים

הרי שישראל סגל חזר מהדת אז בין כה וכה

הוא היה מעדיף שלא יישבו עליו שבעה

מבחינתי כתבה זו ות'רד זה נועדו אך ורק להלהטת הרוחות בין המגזר הדתי לחילוני!!!

מיותר לגמרי!!!

פורסם

נתחיל בזה שאני לא מצליח להבין אנשים פה לפעמים, כאילו מלפשים תירוצים לצלוב את המגזר הדתי

בכל הזדמנות אנשים משחילים פה כתבות ומאמרים שנועדו להלהיט את הרוחות כנגד המגזר הדתי,

בעבר נמנעתי מלהגיב אבל זה כבר ממש מוגזם, יש פה ממש "המון זועם" לכל מה שקשור לדתיים, מאיפה באה כל השנאה הזו לעזאזל???!!!

דבר זה הינו עניין אישי של המשפחה

זו הייתה בחירה שלהם לפנות אל הרב, ובחירה שלהם לקבל את החלטה זו, זה לגיטימי לגמרי כמו שכל אדם הולך לקבל עצה מאדם שהוא מעריך.

הרב לא הגיע על דעת עצמו ואמר שאסור

הרב פשוט הביע את עמדת הדת בנושא

ואם כבר מדברים

הרי שישראל סגל חזר מהדת אז בין כה וכה

הוא היה מעדיף שלא יישבו עליו שבעה

מבחינתי כתבה זו ות'רד זה נועדו אך ורק להלהטת הרוחות בין המגזר הדתי לחילוני!!!

מיותר לגמרי!!!

אתה יודע מה מצחיק גם למשל רב אומר משהו. אז הרבה אנשים אומרים תתביישו חרדים וכו.. .אז זה כמו לומר ש אחד מהכנסת יאנוס מישהי והחרדים יגידו תתביישו חילונים . עושים את החרדים כגוף אחד .

פורסם

אתה בכלל יודע מי זה?

הרב הזה הוא המנהיג של אחוז מאוד גדול מהחרדים בארץ, הציבור החרדי אשכנזי\ליטאי.

פורסם

אתה בכלל יודע מי זה?

הרב הזה הוא המנהיג של אחוז מאוד גדול מהחרדים בארץ, הציבור החרדי אשכנזי\ליטאי.

אתה מדבר אלי? ברור שיודע הוא חמיו של הרב חיים קנייבסקי . שהרב חיים קנייבסקי בין הרבנים הגדולים בעולם . אתה חושב שזה אנשים שאיכפת להם פוליטקה וכאלה? הם בכלל מנותקים מחיי העולם הזה . כל הראש שלהם בתורה. תאמין לי שאם היו מסברים לך למה הרב פסק ככה אני מאמין שהיית מבין.

ואני בכלל ספרדי ואני מאמין שגם הרב עובדיה היה פוסק ככה.

פורסם

אני מגנה את ההחלטה הזו בלי קשר לדת. זה נבזי ביותר לדעתי, ואותו דבר הייתי מרגיש גם אם זו היתה מסגרת אחרת, חילונית ככל שתהיה.

כל מסגרת, שהבכירים בה מחליטים לנדות, להשפיל ולמחוק את זכרו של מי שהחליט לצאת ממנה (ולגדוע את הקשר שלו עם אהוביו וקרוביו בכוח), צריכה לבחון מחדש את העומדים בראשה.

פורסם

אתה מדבר אלי? ברור שיודע הוא חמיו של הרב חיים קנייבסקי . שהרב חיים קנייבסקי בין הרבנים הגדולים בעולם. אתה חושב שזה אנשים שאיכפת להם פוליטקה וכאלה? הם בכלל מנותקים מחיי העולם הזה . כל הראש שלהם בתורה. תאמין לי שאם היו מסברים לך למה הרב פסק ככה אני מאמין שהיית מבין.

ואני בכלל ספרדי ואני מאמין שגם הרב עובדיה היה פוסק ככה.

מה הייתי מבין?

לשבת שבעה = מנהג האבלות היהודי, מנהג שמסמל את הכאב והצער של המשפחה על אובדן הנפטר.

לא לשבת שבעה = לא להצטער על מותו, מה יותר פשוט מזה?

רב שנותן הנחייה למשפחה לא להצטער על מותו של בן המשפחה מכל סיבה שהיא , הוא בפירוש רשע.

פורסם

אני מגנה את ההחלטה הזו בלי קשר לדת. זה נבזי ביותר לדעתי, ואותו דבר הייתי מרגיש גם אם זו היתה מסגרת אחרת, חילונית ככל שתהיה.

כל מסגרת, שהבכירים בה מחליטים לנדות, להשפיל ולמחוק את זכרו של מי שהחליט לצאת ממנה (ולגדוע את הקשר שלו עם אהוביו וקרוביו בכוח), צריכה לבחון מחדש את העומדים בראשה.

אבל מתי מתי מתי מתי תבינו שהרבנים יש להם מקורות מאיפה הם מבאים את הפסק הלכה. ואתם מה יש לכם? סתם מהראש .אם לא בא לכם על הפסק הזה אז אתם מקללים וכו..

פורסם
האח דן סגל, המבוגר מישראל סגל ז"ל בשש שנים, נחשב לאחד הרבנים החשובים בציבור החרדי וזוכה בקרב הציבור החרדי לתואר "אבי המוסר". בין השניים שרר נתק ארוך שנים בעקבות פרישתו של ישראל מאורח החיים החרדי.

אבל מתי מתי מתי מתי תבינו שהרבנים יש להם מקורות מאיפה הם מבאים את הפסק הלכה. ואתם מה יש לכם? סתם מהראש .אם לא בא לכם על הפסק הזה אז אתם מקללים וכו..

326px-Bible_DVD.jpg
פורסם

rroonnii

-

מה הקשר שיש מקורות לדבר? SerpentMage צודק לחלוטין - בלי שום קשר אם הרב מתבסס על משהו שנכתב לפני מאות/אלפי שנים או לא.

קלריק

-

הקטע הוא, שהמשפחה בכלל לא "מצטערת" או "אבלה" על מותו של סגל - אחרת היו יושבים שבעה, העניין הוא שהם פנו לרב על מנת לשאול אם הם חייבים לשבת שבעה - וזה מה שמגעיל בעיני - העניין שאם הרב אלישיב היה אומר שצריך לשבת הם היו יושבים - מתוך רצון "לא להפר מצווה" ולא מתוך הצטערות.

פורסם

אבל מתי מתי מתי מתי תבין שאנחנו בזים למקורות. שאנחנו מטילים ספק בנכונות ובאמיתות המקורות. שאם המקורות לא נכונים אז כל פסקי ההלכה לא שווים כלום. ושרב מנצל את הכוח שלו לצרכי דיכוי, שלילת זכויות האדם, ניצול וכו' חשוב לבקר את זה. כמו פה, שהוא מתוקף כוחו כרב מונע מהמשפחה להתאבל על ישראל סגל לפי המסורת היהודית, שישראל סגל היה יהודי, גם אם לא חרדי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים