עבור לתוכן

משקפת לראית לילה...

Featured Replies

פורסם

איפה אפשר לקנות בזול ? אני יותר חושב על להזמין מחו"ל מכיוון שבארץ המחיר מטורף ומבירור קטן משקפת שבארץ מחנות תקנה ב1500-2500 שקל תוכל להביא מחו"ל ב100-150 דולר, שזה ממש גנבה.

מישהו מבין בזה כאן ? אם כן שיעזרו לי, בקשר לחניות מומלצות, חנויות ששולחות לישראל אולי EBAY, חברות, דגמים טובים וכו'...

תודה.

• תגובות 32
  • צפיות 6.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם אותי זה מעניין

תרשום איך כותבים את זה באנגלית, נעשה מחקר קטן, ונירשום מסקנות..

עריכה:

אתה יודע איך מחשבים כמה זה יעלה אחרי מיסים וכו..?

פורסם

מתוך סקרנות, למה זה טוב לכם? לטיולים?

פורסם

לפרוץ לשכנים בלילה

ולראות מבלי להשתמש בפנס!

קוראים לזה NIGHTVISION לא?

פורסם
  • מחבר

ממה שאני יודע יש 3 סוגים של משקפות לראית לילה.

Night Vision Binoculars - זה המשקפות הרגילות רק עם ראית לילה.

Night Vision Goggles - זה המשקפות כמו שיש לטייסים, שזה ל2 עיינים וזה מתישב בדיוק לראש, זה הסוג היקר יותר.

Night Vision Monoculars - זה הסוג של המשקפות רק לעין אחת, זה הסוג הזול יותר וגם זה הסוג היחיד שנמכר בארץ ואפשרי ליבוא ולהכניס לארץ.

ממה שאני הבנתי 2 הסוגים הראשונים, במיוחד את השני מאוד קשה להביא לארץ בגלל המכס, אם אתם לא יודעים הצבא שלנו מתאמי ביטחון אינו מאשר להכניס את הסוג הזה, אני לא הכי בטוח בזה ויש מצב שאני טועה.

בכל מיקרה אני מחפש רק את המשקפות עם עינית אחת. (Night Vision Monoculars)

למה אני מחפש, כי זה דיי נחמד כזה, שהייתי בקנדה עוד שניה אחת קניתי משקפת אחת אבל בסוף בחנות התברר לי שאת מה שאני מחפש יש להם רק דגם מתצוגה (שזה לא כדאי לקנות כי העדשה הייתה שם כבר חצי מתה כמו שהבנתי) ואם אני רוצה להזמין זה יגיע עוד שבועים ולא נשארו לי שבועים שם אז דיי התבאסתי.

וכל העסק הזה דיי מעניין אותי.

פורסם

א' כל, קוראים לזה אמר"ל, לא משקפת לראיית לילה.

דבר שני, השוק היום התחיל להתפתח בצורה די רצינית עם האמר"לים...

הדגמים הזולים יותר מכילים רק עינית אחת, דגמים יותר יקרים מכילים שתי עיניות...אבל בדגמים הנ"ל יש בעיה מרכזית אחת - הראייה עצמה היא דו-מימדית, והצבע ירוק....

בדגמים חדשים-חדשים יש כבר ראייה תלת מימדית+ צבעים...וזה אחד הדברים היותר TRIPPING להשתמש באמר"ל צבעוני...זה פשוט...מטורף :silly:

פורסם

שעשיתי שמירות היו נותנים לנו אמר"לים

זה אחד הדברי החזקים.

עם יש חושך מוחלט אתה רואה ממש טוב וגם יחסית לרחוק.

פורסם
  • מחבר

הדגמים הזולים יותר מכילים רק עינית אחת, דגמים יותר יקרים מכילים שתי עיניות...אבל בדגמים הנ"ל יש בעיה מרכזית אחת - הראייה עצמה היא דו-מימדית, והצבע ירוק....

בדגמים חדשים-חדשים יש כבר ראייה תלת מימדית+ צבעים...וזה אחד הדברים היותר TRIPPING להשתמש באמר"ל צבעוני...זה פשוט...מטורף :silly:

לך בעצמך יש אמר"ל ? יש לך מקום שאתה ממליץ לקנות ? אולי דגם מסויים ? ותודה על העזרה.

פורסם

אפשר לקרוא לזה גם משקפת לראיית לילה, אתה מכיר את זה בתור אמר"ל כי הצבא אוהב לדחוף קיצורים על כל דבר (אמצעי ראיית לילה)

תלמד חוק- אמר"ל עם שפורפרת אחת תמיד יתן לך תמונה דו מימדית (עוצמית אחת), 2 שפורפרות יתנו לך ראייה תלת מימדית (2 עוצמיות).

בצבא באמר"ל מא"כ (מגביר אור כוכבים) תמיד יהיה ירוק, או כל צבע מונוטוני אחד, בדרך כלל הצבע יהיה ירוק כי הוא הצבע שהכי נוח לעיניים.

בקשר לצבעים- אין כזה דבר באמר"ל. אולי באמצעי flir (עושה שימוש באינפרא אדום) תוכל לראות צבעים שממחישים את ההבדלים בטמפרטורות של החום של האובייקט שאתה מסתכל עליו, אבל צבעים לא (עזוב שזה גם יקר בטירוף ועלות מכשיר כזה עומדת במקרה הטוב על כמה מאות אלפי שקלים).

לבחור שראה משקפת כזאת בחו"ל העדשה לא נגמרת, אבל השפורפרת שלמעשה אחראית לכל העניין של הפיכת הלילה ליום פשוט נחלשת ואז צריך להחליף אותה

פורסם
  • מחבר

אפשר לקרוא לזה גם משקפת לראיית לילה, אתה מכיר את זה בתור אמר"ל כי הצבא אוהב לדחוף קיצורים על כל דבר (אמצעי ראיית לילה)

תלמד חוק- אמר"ל עם שפורפרת אחת תמיד יתן לך תמונה דו מימדית (עוצמית אחת), 2 שפורפרות יתנו לך ראייה תלת מימדית (2 עוצמיות).

בצבא באמר"ל מא"כ (מגביר אור כוכבים) תמיד יהיה ירוק, או כל צבע מונוטוני אחד, בדרך כלל הצבע יהיה ירוק כי הוא הצבע שהכי נוח לעיניים.

בקשר לצבעים- אין כזה דבר באמר"ל. אולי באמצעי flir (עושה שימוש באינפרא אדום) תוכל לראות צבעים שממחישים את ההבדלים בטמפרטורות של החום של האובייקט שאתה מסתכל עליו, אבל צבעים לא (עזוב שזה גם יקר בטירוף ועלות מכשיר כזה עומדת במקרה הטוב על כמה מאות אלפי שקלים).

לבחור שראה משקפת כזאת בחו"ל העדשה לא נגמרת, אבל השפורפרת שלמעשה אחראית לכל העניין של הפיכת הלילה ליום פשוט נחלשת ואז צריך להחליף אותה

ואיי תודה רבה, שאלה יש לך תמונה שממחישה את הבדל בין דו לתלת מימדי ? תודה.

פורסם

ואגב לשאלה שלך- לא, אין לי אמר"ל בבית, אבל במסגרת הצבא השתמשתי ועדיין משתמש באמר"לים [במסגרת מבצעית כמובן]

פורסם

הערה קטנה סתם שתדעו.. שאם תהיו בחושך מוחלט המשקפת וכל הסוגים של הדברים האלה לא יעבדו..

אלא אם כן זו משקפת שעובדת על סונר ומדמה את מה שהגלים קולטים מה שאני סבור שלא יהיה לכם בחיים

פורסם

אמר"ל אינפרה אדום "יראה" גם בחושך מוחלט

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכוון להשתמש בזה בחושך מוחלט, אני רוצה להשתמש בזה בשטח פתוח, במיוחד בניווטים וטיולים וכו'...

פורסם

הקטע של תלת מימד הוא מאד פשוט, התלת מימד (אני מדבר עכשיו בלי קשר לאמר"ל) נוצר בעין בגלל המרווח בין העישונים והעובדה שיש לך 2 עיניים. אותו דבר לגבי אמר"לים 2 עוצמיות יתנו לך תמונה תלת מימדית, התלת מימד משמש אותך לכבל תחושה של עומק, אם תלך בשדה עם אמר"ל תלת מימדי תוכל לראות שורה של עצים, למשל, ולהבחין שהם לא באמת באותה שורה אלא במרחקים שונים. למשל בצבא מותר לנהוג בלילה רק עם אמר"ל עם שתי עוצמיות, מה שמקנה ראייה מרחבית בעצם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים