עבור לתוכן

התלבטות לגבי בגרות במתמטיקה

Featured Replies

פורסם

היי,

אני לומד עכשיו לבגרות במתמטיקה - 3 יח' לימוד. אני לומד עם מורה פרטי פעמיים בשבוע, כל שיעור שעתיים. הספקנו לעשות את היחידה הראשונה והשנייה תוך פחות משלושה חודשים. המטרה שלי מההתחלה הייתה לעשות 5 יח' לימוד עד גיל 18 (אני עוד חודשיים בן 17). העניין הוא, שאם נמשיך בדרך הזאת, דרך 3 יח' ל-4' יח' ואז ל-5' יחידות, סביר להניח שכל הבגרות תקח יותר מהזמן שנותר לי.

אני חושב שזה בזבוז זמן לעבור דרך 3' יחידות ו-4' יחידות עד שאני מגיע ל-5' יח' , אם ניתן ישר לגשת ל-5' יח'.

המורה שלי אומר, שעדיף קודם כל לעשות בגרות ב-3 יח' כדי שקודם כל תהיה לי בגרות, ובמידה וארצה להמשיך ואבין את הנושאים, ללכת ליח' יותר מתקדמות, במקום לגשת מההתחלה ל-5' יחידות ולהיכשל בהן ולבסוף, להישאר ללא בגרות. אני דיי מוכשר במתמטיקה, והחומר ל-3 יח' מאד קל בעבורי - אני בכל זאת חושב שכדאי ללכת ישר ל-5' ולנסות לעשות 5' יחידות.

השאלה המרכזית שלי היא: אילו חומרים אני צריך לדעת מה-3 וה-4 יחידות כדי לגשת ל-5 יחידות? אני חייב לדעת את החומרים שיש ב-3 ו-4 יחידות בשביל לגשת ל-5 יח' בגרות?

האם אתם חושבים שזאת החלטה נכונה לגשת ישר ל-5 יח' ?

אילו דברים אני יוכל לעשות עם 5 יח' שלא אוכל לעשות עם 4 יח'? במידה וארצה בעתיד להתקבל ללימודים ריאלים. יש מקומות מסויימים שמגבילים את הכניסה אליהם רק לבוגרי 5 יח' לימוד מתמטיקה?

:nixweiss:

פורסם

אל תשכח שהמורה הפרטי מקבל כסף עבור השיעורים, ולכן לא כדאי שהוא זה שימליץ לך האם לדלג על שיעורים ולקפוץ ישר ל- 5 יחידות, או לא.

תנסה להתייעץ עם המורה בבית הספר שלך. היא יודעת הרבה יותר טוב מכל אחד מאיתנו כאן מה החומר לשנה הזו. לרוב המורות לא אכפת אפילו שתתקשר אליהן, אז אם אתה ממהר אתה יכול גם לעשות את זה.

בהצלחה בלימודים.

פורסם

לא עדיף שתבדוק את הדרישות לכל מסלול שאולי תרצה להתקבל אליו ולבדוק איזה ציון אתה צריך בכל מספר יחידות שתבחר בשביל להתקבל אליו? ישנם מחשבוני סיכויי קבלה שאולי מישהו כאן יכול להפנות אליהם.

פורסם

עד כמה שאני יודע, בשנים האחרונות מחולקות הבחינות ביחידות השונות לטפסים נפרדים, כאשר יש טופס יחיד מתוך 3 טפסי בחינה המהווה חפיפה בין 4 ל-5 יחידות (זה הידע המצטבר כשמצטרפים לשורות ה"דודות" בעת השגחה על בחינות בגרות...)

בכל אופן לדעתי אם אתה מרגיש שקל לך עם ה-3 יחידות אני חושב שההתלבטות שלך צריכה להיות בין 4 ל-5 ולזנוח לגמרי את המסלול של ה-3 יחידות במיוחד אם כוונותיך הן לכיוון התחום הריאלי בעתיד.

ואם אלו אכן כוונות אמיתיות, אז בכל מקרה תצטרך מתישהו להתמודד עם חומר של 5 יחידות, הן מפני שמוערך יותר בקרב מוסדות אקדמאים (הטכניון למשל נותן לבגרות 5 יחידות בונוס של 30 אחוז עם משקל של 10 מקצועות בגרות - מוסיף המון לממוצע במקרה של ציון טוב), סיבה שנייה להתמודדות עם 5 יחידות היא שתיאלץ מן הסתם להתמודד עם מתמטיקה מתקדמת בהרבה בתחומים הריאליים, ולכן בגרות של 5 יחידות (עד כמה עצוב שזה נשמע) זה המעט שאתה יכול לעשות, בין אם עכשיו, ובין אם תוך כדי השלמה אחרי צבא לקראת הלימודים. גם אם אין זו הגבלה בירוקרטית במוסד אקדמאי (4 או 5 יחידות לימוד) מומלץ מאוד להתמודד עם 5 לפני תחילת הלימודים, גם לבדיקה עצמית שלך אם אכן הנטייה שלך היא ריאלית, וכמו כן כפי שרמזתי קודם, לרכך מעט את ההתאקלמות במוסד בו תבחר לבסוף ללמוד.

בכל אופן, כפי שהציע כאן קודם UnsignedInteger עושה רושם שהמורה הפרטי שלך היא לא הדמות הכי אוביקטיבית להתיעצות בנושא, וגם לא הייתי אומר שמורות ביה"ס מכירות בפוטנציאל האמיתי שיש לך, לדעתי אתה הוא זה שמכיר אותו הכי טוב, ותכיר אותו טוב יותר בעת התמודדות עם חומר קשה יותר.

בכל אופן שיהיה המון בהצלחה בלימודים, ואף פעם אל תחשוש לבחור בדרך שדורשת עבודה רבה יותר, בסופו של דבר היא הדרך המתגמלת יותר.

פורסם
  • מחבר

אל תשכח שהמורה הפרטי מקבל כסף עבור השיעורים, ולכן לא כדאי שהוא זה שימליץ לך האם לדלג על שיעורים ולקפוץ ישר ל- 5 יחידות, או לא.

תנסה להתייעץ עם המורה בבית הספר שלך. היא יודעת הרבה יותר טוב מכל אחד מאיתנו כאן מה החומר לשנה הזו. לרוב המורות לא אכפת אפילו שתתקשר אליהן, אז אם אתה ממהר אתה יכול גם לעשות את זה.

בהצלחה בלימודים.

זה לא מורה פרטי רגיל, אני לומד בתכנית מיוחדת אחרי הצהריים במקום לימודים רגילים. המורה שלי הוא מועסק ע"י משרד החינוך, הוא בכל מקרה מקבל תלמידים, ככה שזה לא משנה לו איך אני אלמד. אני מאד מעריך אותו ומאד סומך עליו. יש משהו בדבריו, זאת הסיבה שאני מתייעץ כאן.

השאלה המרכזית שלי הייתה: צריך לדעת את החומר של 3 ו-4 יח' לצורך בגרות 5 יח'?

בביה"ס רגיל, התלמידים שעושים 5 יח' לימוד, עוברים דרך 3 ו-4 יח' גם או שעושים ישר 5 יח'?

תודה

פורסם

רגע, חמש יחידות מטמטיקה זה לא אומר שמתחילים מ005?

אין שום שיסב בעולם שתעשה את היחדיה הראשונה והשניה של שלוש יחידות, מכיוון שהם 001 ו002, שאלונים שבכלל

לא קשורים לבגרות 5 יחידות (בחמש מתחילים משאלון 005)

פורסם

לדעתי תעשה 4 יח"ל בשביל שתהיה לך בגרות, ואחרי זה לך על 5 יח"ל מה שאומר שתצטרך להשלים את שאלונים 006 007 בלבד.

פורסם

זה לא מורה פרטי רגיל, אני לומד בתכנית מיוחדת אחרי הצהריים במקום לימודים רגילים. המורה שלי הוא מועסק ע"י משרד החינוך, הוא בכל מקרה מקבל תלמידים, ככה שזה לא משנה לו איך אני אלמד. אני מאד מעריך אותו ומאד סומך עליו. יש משהו בדבריו, זאת הסיבה שאני מתייעץ כאן.

בביה"ס רגיל, התלמידים שעושים 5 יח' לימוד, עוברים דרך 3 ו-4 יח' גם או שעושים ישר 5 יח'?

תודה

אתה בהחלט לא חייב לדעת את החומר של 3 ו4 יח' כדי לעשות בגרות של 5 יחידות

בשביל 5 יחידות אתה צריך את 005 006 007

ל4 יחיודת צריך 003 004 005

כמו שאתה רואה ה005 משותךף ככה שמי שהתחיל ללמוד מ4 יחיודת יוכל לעלות ל5 בלי הרבה בעיות ולהפך

ובביצפר רגיל עושים כמה יחידות שרוצים ישר בלי לעבור מ3 ל4 ל5 אתה מתאים ל4 אז אתה עושה ישר 4

פורסם

כמו שאמרו לך אני רק מוסיף

3 זאת לא בעיה 4 זאת רמה יותר מתקדמת ו5 זה יותר קשה מ4

אני לא חושב שצריך ללכת ל3 יחידות ואז לעשות 4 ואז לעשות 5

כי אז תצתרך לעשות 7 מבחנים בשביל מה???

וכל הזמן רק תחשוב מתמטיקה כי אתה לא יכול לעשות את כולם ביום אחד אז תצתרך לעשות גם מועד חורף וגם קיץ של כמה השנים הקרובות פשוט תתאמץ ל5 שזאת גם לא בעיה לא רמה כזאת בגבוה זה סבבה צריך לעשות תרגילים אבל לא סיפור כזה גדול

אני חושב ש90 זה סבבבה ל5 יחידות

לא הייתי ממליץ לאף אחד לעשות את כל המבחנים מהתחלה כדי להגיד שיש ציון בתעודת בגרות

ב03 גם ככה תקבל 100 כי זה קל ויש שם מבחן אחד שאפשר 150 נקודות נראה לי אני לא בטוח וכולם מקבלים במבחן הזה מעל 100 ואז מחשיבים 100

אם אתה חושב שבכל זאת אתה רוצה אז תעשה את המבחנים של 4 יחידות שזה 03 04 05 ואז תצתרך רק 06 ו 07 ל5 יחידות שזאת הבעיה ב5 יחידות חחח

פורסם

א. שב עם המורה שלך 10 דקות ותיבנו תוכנית מה בדיוק חסר לך בשביל 5 יחידות

ב. לך לספריה תשיג תספרים ל-005 ותספרים שיש שם תחומר שחסר לך

ותלמד לבגרות (הספרים ט8ובים מאוד - יש הסברים, כתוב על איזה חומר זה מבוסס בדר"כ למקרה שאתה צריך להשלים)

ותיקח גם ספר עם החוקים של גאומטריה זה יעזור

אם תתקשה: בגוגל: פורם מתמטיקה/אותו הדבר באנגלית

מורה פעם ב.. לתרגילים ממש קשים (לדעתי לא צריך)

וזהו

אף אחד פה לא יודע תחומר לשאלונים ומה צריך להשלים יש את זה אצל המורה שלך למתמטיקה/גוגל

נ.ב

01 ו-02 זה לא קרוב להיות מתמטיקה... תתחיל ללמוד ל005 שזה שאלון לא רציני

תראה אם אתה אוהב את זה

פורסם

אתה הראשון אי פעם ששמעתי שלומד גם 3 יחידות גם ל4 אחרי זה במטרה להגיע ל5 יחידות..

כולם לומדים ישר ל5 יחידות ועושים.. יש כאלה שמתחילים 5 רואים שקשה להם אז יורדים ל4 ואומרים שאולי בעתיד יעשו 5 ושלפחות בטוח שיהיה להם משהו ביד..

אבל מישהו שעושה גם 3 ואחרי זה 4 במטרה להגיע ל5.. ::)

תחליף מורה פרטי.. :-\

פורסם
  • מחבר

מוזר.

תוך כמה זמן לומדים בביה"ס רגיל את היחידות 5 6 ו-7 ל5 יח' לימוד מתמטיקה? אפשר לסיים אותם תוך שנה וחצי בערך? (קצת יותר) במידה ואני קולט את הדברים מהר.

פורסם

מוזר.

תוך כמה זמן לומדים בביה"ס רגיל את היחידות 5 6 ו-7 ל5 יח' לימוד מתמטיקה? אפשר לסיים אותם תוך שנה וחצי בערך? (קצת יותר) במידה ואני קולט את הדברים מהר.

חחחחחחחח אתה צוחק?

שנה וחצי זה הרבה הרבה יותר ממה שצריך בשביל לעשות 5 יחידות

שלושה חודשים גג אם אתה עובד לאט לאט ולומד ל-100

פורסם
  • מחבר

כמה זמן לומדים את היחידות 05 06 ו-07 בביה"ס רגיל? המורה שלי אומר שלומדים את זה במשך 3 שנים. :nixweiss:

פורסם

נכון אבל זה לא אומר שאי אפשר יותר מהר.

005+006 אפשר ללמוד תוך שנה אחת

ועוד חצי שנה או שנה לשאלון 007.

סה"כ - שנתיים.

אופן למידה - רגוע, וממש לא אינטנסיבי.

קצב הלמידה בבתי הספר הוא בדיחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים