עבור לתוכן

התחדשתי ב2407 שאלות לגבי כיול

Featured Replies

פורסם

היום קיבלתי את ה2407 שלי גרסת REV04 צ'כיה אחרי שהתעקשתי ואמרתי שאני מבטל את ההזמנה כי רצו להביא לי את ה HC

על האריזה היה כתוב REV04 צ'כיה.

יש דרך לבדוק איזה פאנל זה? והאם זה באמת REV04?

המסך מדהים ואני ממש מרוצה רק יש לי בעיה עם הכיול

אני רוצה שיהיה לי יותר קונטרסט ושהשחור יהיה יותר שחור כי הוא נראה אפור עכשיו.

איך אני מגדיר את זה לתוצאות אופטימליות במשחקים וסרטים?

תודה רבה לכל העוזרים!

פורסם

קודם כל תתחדש. הרוויזיה A04 היא האחרונה של הדגם נטול ה-HC. הדרך פשוטה לוודא שלא קיבלת HCהיא - במידה ואתה מחבר את המסך דרך DVI - בדיקה בתפריט ה-Brightness אם מופיע שם רק מחוון Brightness זה הדגם הוותיק. דגמי 2407WFP מצויידים רק בפנל S-PVA (גם ב-HC הפנל הוא S-PVA של סמסונג) בכל אופן השימוש בתפריט של המפעל יגלה לך את גירסת הפנל ע"י שימוש צעדים הבאים:

1. כיבוי המסך.

2. לחיצה על כפתור תפריט וכפתור [פלוס] באותו זמן.

3. כאשר עדיין לוחצים על שני הכפתורים בו זמנית מדליקים את המסך.

4. בעת שהמסך נדלק מפסיקים ללחוץ על כל המקשים ולוחצים על מקש [מינוס].

בראש התפריט יופיע לך קוד הפנל כולל גירסת הקושחה V1B29 HN208L6.

כדאי לך להשאיר את הבהירות על 50 ולא לגעת בה כלל. את ההפחתה בבהירות ניתן לבצע דרך בחירה ב-PC custom והפחתה שווה של ה-RGB לערכים נמוכים עד אשר תשיג בהירות נוחה יותר.

בקשר לקונטרסט, למרבה הצער, בשונה מ- Dell 2707WFP ומגוון מסכי ה-24" של EIZO למשל, יחס הניגודיות נופל (גם ב-HC ) בעת ההפחתה בבהירות. רק בבהירות של 50 עם PC Mode (או בהירות 50 יחד עם מצב PC Custom כשכל ה-RGB על 100) מושגת ניגודיות גבוהה. אבל מצבים אלה מסנוורים את העיניים לעבודות טקסט ומתאימים רק לסרטים. למשחקים אתה יכול לבחור מצבי RGB גבוהים עד לרמה שלא תסנוור אותך יתר על המידה. התוכנה SoftMCCS תאפשר לך שינוי נוח יותר של ה-RGB דרך העכבר/מקלדת ואף שיחזור לכיול הקודם לאחר סגירתה.

פורסם
  • מחבר

האם יש דרך ליצור פרופילים?

האם מומלץ להשתמש בכיול דרך הכרטיס מסך?

תודה!

פורסם

אם הכוונה שלך ליצירת ושמירת יותר מפרופיל RGB אחד דרך SoftMCCS זה לא אפשרי. ניתן לשחזר עם התוכנה, כפי שכתבתי קודם לכן, את כיווני ה-RGB שנשמרו קודם להפעלת התוכנה. ניתן להפעיל את התוכנה, לשנות את ה-RGB ולהשאיר את התוכנה ברקע. כשאתה מחליט לחזור לפרופיל הקודם, פשוט סוגרים את התוכנה והיא שואלת אותך האם אתה מעוניין לשחזר את ההגדרות הראשוניות ולבטל את השינויים שעשית. בכך היא חוסכת זמן במהלכים חוזרים ומייגעים של הכיול בדיוק כפי שהוא היה קיים לפני הכיול.

אני לא נוהג לשנות שום פרמטר או לאמץ פרופיל ICC מקבצי ICM דרך ההגדרות של כרטיס המסך מכיוון שמקבלים פרופילי צבע מעוותים שאינם מתאימים לשימושי בידור או עבודה שוטפת. מומלץ לשנות ערכי RGB רק דרך הממשק של המסך או התוכנה הנ"ל.

כיול דרך הכרטיס מסך נעשה בצורה מוצלחת אם אתה רוכש מכייל מקצועי. המכייל יוצר לכרטיס פרופיל מדוייק לשימושי תוכנות לעיבוד גרפי. לנגנים ומשחקים לא ניתן לנצל פרופיל שנוצר ע"י מכייל ללא שימוש ב-VMR. מכל הניסיון הסובייקטיבי שעברתי עם ה-S1931 בהשוואה לדל, מסכי 24" כגון של EIZO עם S-PVA שמוצאים מהקופסה מכויילים בצורה טובה, נותנים בסרטים גוונים טבעיים, קונטרסטיים מאוד ונפלאים אבל הם יקרים. בכל זאת, המסך של דל מספק שביעות רצון טובה בהגדרות ברירת המחדל לשימושי HD, בהתחשב במחיר האטרקטיבי שלו עם פנל S-PVA.

פורסם
  • מחבר

ההגדרות שלי הם בהירות 50

וכל הRGB על 100

משום מה השחור בסרטים ובמשחקים הוא לא ממש שחור הוא די בהיר סגלגל, למשל כשרואים סרט ויש את שתי הפסים למטה ולמעלה השחור ממש לא שחור

יש דרך לכוון את הCONTRAST?

בהגדרות מסך אני לא יכול לשנות את הASPECT RETIO 1:1 לדברים אחרים כמו FILL.

זה מאוד מטריד אותו כי המשחקים והסרטים לא נראים כל כך טוב, אין בעיות של גוסטינג רק טיפה טירינג.

פורסם

אתה יכול להגביר את הניגודיות (וגם לשפר במידת מה את הגוונים) של תכני הוידאו עצמם דרך בקרי הצבעים בנגני המדיה. המוצלחים ביניהם בכיוונים הללו הם BSplayer ו-VLC. גם nStant של nVidia שמותקנת יחד עם PureVideo מאפשרת גמישות רבה בכיוון ניגודיות ורווית צבע בתכנים עצמם, אבל השוליים העליון והתחתון בה בהירים יותר מאשר בנגנים האחרים.

אני חושב שאני מבין את הבעיה שלך עם הניגודיות בסרטים. בברירת המחדל של בהירות ו-RGB של המסך עצמו בתנאי תאורה חיצונית חשוכה לחלוטין הבהירות החזקה של המנורות פולשת מבעד לגבישי הקריסטל. נסה לצפות עם תאורה ברמה חלשה ולא בחושך מוחלט.

האם אתה מנסה לשנות את ה-wide mode גם אחרי שאתה מוריד רזולוציה וזה לא מצליח לך? או שאתה מנסה למעשה לשנותו כשאתה עדיין נמצא ברזולוציה הטבעית?

טירינג במסכים גדולים הוא תופעה בולטת יותר מאשר ב-19" במשחקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים