עבור לתוכן

שאלה על קופסא שחורה במטוס

Featured Replies

פורסם

למה בקופסאות השחורות במטוסים משתמשים בסרט מגנטי להקלטת הנתונים וידוע שהעמידות שלהם נמוכה,

ולא משתמשים בזיכרון פלאש?

פורסם

כי זה טכנולוגיה ישנה יחסית

פורסם
  • מחבר

זה שהקופסא השחורה זה טכנולוגיה ישנה לא אומר שיש צורך להשתמש בה,

אני לא יודע אם אתה רואה שניות מאסון או כל תכנית אחרת רוב הפעמים יש להם בעיה להוציא את המידע כי הסרט ניזוק,

ואף פעם לא הבנתי למה לא שמים איזשהו זיכרון פלאש עמיד במיוחד

פורסם

בטחח יש להם את הסיבות שלהם בעניין הזה

אחרת היו משנים את זה מזמן כי הטכנולוגיה הזאת קיימת והיא לא יקרה!

אבל יכול להיות שזה בגלל שמטוס ניזוק יכול להיות מפל מתח או מתח גבוה מידי לפרק זמן קצר והוא יוכל לשרוף את הזיכרון עם כל המידע שיש עליו

אבל עדין אני לא בטוח כי אפשר לעשות הגנות לזה וגם אפשר להשתמש בדיסק קשיח אבל הוא עדין מידי כדי לספוג זעזועים חזקים כמו התרסקות מטוס

פורסם

זה שהקופסא השחורה זה טכנולוגיה ישנה לא אומר שיש צורך להשתמש בה,

אני לא יודע אם אתה רואה שניות מאסון או כל תכנית אחרת רוב הפעמים יש להם בעיה להוציא את המידע כי הסרט ניזוק,

ואף פעם לא הבנתי למה לא שמים איזשהו זיכרון פלאש עמיד במיוחד

אם תשים לב, רוב התוכניות האלה מתארות התרסקויות מלפני 20 עד 30 שנה...באותם הזמנים לא ידעו מה זה פלאש, בקושי מה זה מחשב, ככה שיכול להיות שכיום טכנולוגיה זאת מושמשת (זוהי השערה בלבד!)

פורסם

אכן בכל המטוסים החדשים מתקינים קופסאות שחורות מבוססות צ'יפים.

בגלל שעלות של כל קופסא כזו נעה סביב ה15 אלף דולר החברות לא ממהרות להחליף את הקופסאות הישנות כל עוד הן עובדות.

פורסם

למה לדעתך סרט מגנטי פחות טוב מזכרון?

תחשוב שאם הסרט נקרע או נשרף בחלקו (במקרה קיצוני) עדיין ניתן לקרוא ממנו חלקי מידע. אם ציפ ניזוק פיזית או נשרף חשמלית המידע כולו אבוד.

פורסם

1. סרט מגנטי נשרף בטמפרטורות נמוכות בהרבה מChip

2. סרט הרבה יותר רגיש להפרעות אלקרומגנטיות.

3. אין חלקים נעים במנגנון של Chip, תחזוקה קלה בהרבה.

4. Chip הרבה יותר קטן ולא מצריך תחזוקה ולכן ניתן לאטום אותו הרמטית בשכבות של חומר חסין אש ומכות.

פורסם
  • מחבר

אני גם חשבתי על היתרונות האלה חוץ מיזה שבגלל הגודל הקטן שלו הסיכוי שלו להירס נמוך,

ואם כבר למה לא עושים קופסא היברדית שמכילה גם צ'יפ וגם סרט מגנטי

פורסם

שיקול של עלות מול תועלת אני משער

פורסם

הידעתם שהקופסא השחורה היא בכלל קופסה בצבע כתום וקוראים לה קופסה שחורה רק מכוון שמוציאים אותה בזמן אסון :smile1:

פורסם

כן...הרי מה יותר קל למצוא בין הריסות בעומק של כמה מאות מטרים מתחת למים - קופסא שחורה או כתומה ? :jump:

פורסם

השאלה צריכה להיות: אם קופסה שחורה תמיד שורדת אחרי התרסקות,

למה לא בונים את כל המטוס עם החומר של הקופסה השחורה ;D

פורסם

כי אז תאונות מטוסים לא היו מתרחשות -> לא היה צורך בקופסאות שחורות (כתומות?)->אז הדיון החשוב הזה בHWZone לא היה מתקיים.

וזה באמת חבל

פורסם

כי מטוס צריך להיות קל ואם היית בונה את כולו מחומר חסין כמו של הקופסא השחורה היה הרבה יותר קשה לגרום לו לעוף.

חוץ מזה נניח שזה היה אפשרי ונניח שגוף המטוס לא היה נפגע מאוד מההתרסקות האנשים עדיין היו נפגעים מעוצמת המכה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים