עבור לתוכן

הסורים מודים - לישראל עליונות צבאית

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין מאיפה רכשת גישה תבוסתנית ופסימית למצב של צה"ל..

ב-2006 חיזבאללה תקף עמוק לתוך ריבונות ישראל עם אמל"ח סורי תקני ולא ציצנו כנגדם.

אתה חושב שאם בתרחיש מסויים סוריה תצייד את חיזבאללה במערכות פנצ'יר (מה שאולי יעבור בשתיקה ברוסיה של פוטין) בטענה של הגנה על הריבונות הלבנונית (שישראל מפרה בניגוד להחלטות או"ם) אז ישראל באמת תגיב במעשים כוחניים נגד סוריה? אני לא חושב.

• תגובות 41
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מזכיר גם הצלחות מדהימות, לא רק כישלונות כמו שישראלים כל כך אוהבים לזכור.

מלחמת יום כיפור היא הצלחה הרבה יותר מהדהימה ממלחמת ששת הימים.

פורסם

אין לי מה להוסיף לדיון חוץ מלאמר לכל האזרחים המודאגים - באמת אין לכם מה לחשוש. צה"ל מוכן ברמה שאין לכם מושג בכלל כמעט לכל תרחיש אפשרי, ומצד שני הסורים חייבים להיות ממש מטומטמים בשביל לתקוף אותנו.

אמנם ממשלת הבובות בסוריה לא בדיוק קובעת דברים, אבל אני באמת לא חושב שלנשיא אירן, שהוא ורק הוא באמת קובע מה הולך בזירה שלנו יש איזשהו רצון לגרום למחיקת סוריה מהמפה.

פורסם

אני חושב שמחיקת סוריה מהמפה שווה איכשהו גם למחיקת איראן מהמפה והוא יודע טוב מאוד שאין לצבא שלו מענה ליכולת המשותפת של ישראל+ארה"ב וכל הקואליציה של המדינות היותר נורמליות בעולם[אני מדבר על מדינות אירופאיות כמו צרפת ובריטניה, שלפי ההיסטוריה יצאו די טמבליות במצבים של מלחמה].

בכל מקרה, אם תחל פה מלחמה, לך תדע אם צה"ל ישתתף בכלל.

פורסם

מחיקת סוריה מהמפה בהחלט לא שווה למחיקת איראן מהמפה - ההפך הוא הנכון.

סוריה היא השלוחה של איראן על הגבול הצפוני של מדינת ישראל. ממשלת סוריה היא ממשלת בובות שנשלטת ע"י המשטר האיראני והנשק הסורים הוא ברובו נשק איראני.

פורסם
  • מחבר

ב-2006 חיזבאללה תקף עמוק לתוך ריבונות ישראל עם אמל"ח סורי תקני ולא ציצנו כנגדם.

אתה חושב שאם בתרחיש מסויים סוריה תצייד את חיזבאללה במערכות פנצ'יר (מה שאולי יעבור בשתיקה ברוסיה של פוטין) בטענה של הגנה על הריבונות הלבנונית (שישראל מפרה בניגוד להחלטות או"ם) אז ישראל באמת תגיב במעשים כוחניים נגד סוריה? אני לא חושב.

על פי ההגיון הזה אנחנו צריכים לתקוף את צפון קוריאה בגלל העברת נשק, ידע וטכנולוגיה לסוריה. (לפי מה שפורסם בתקשורת)

ישראל לא יכולה להגיב להעברה של נשק מפר איזון מהסיבה שזה יחשוף מקורות מודעיניים וזה סתם יפתח בעימות (כמו כן יש סיכון מבצעי).

ושוב - אם זו התגובה הסורית אז ניחא.

כל עוד התגובה נשמרת ברמת האיום הטקטית/מיקרו-טקטית, ישראל הרוויחה.

פורסם

אשכנזי: סבבה רגע(...מתקשר לאפסנאות)

אשכנז: שואפי תגיד, כמה נושאות מטוסים נשארו לנו במחסן?

שואפי: נושאות מטוסים? הםםם תן לי לבדוק... וואלה לא.. הכל נגמר אחשלי, אבל יש קפה נמס ועוגת בית לקרוא לסנג'ר לעלות לך קצת?

אשכנזי: מממ... צק.. צק... באסה, לא לא תודה תודה מותק יש לי קפה עדיין מסוף חודש שעבר.

"וואלה כנראה שאת צפון קוריאה בכל זאת לא נתקוף..."

פורסם

השם של האפסנאי הוא לא שואפי. גם הוא התפטר אחרי מלחמת לבנון 2. החליף אותו מורדוך.

:P

פורסם

השם של האפסנאי הוא לא שואפי. גם הוא התפטר אחרי מלחמת לבנון 2. החליף אותו מורדוך.

איזה אפסנאי?

פורסם

ניסיתי להתלוצץ :-X

עזוב, החג משפיע עלי לרעה

פורסם

על פי ההגיון הזה אנחנו צריכים לתקוף את צפון קוריאה בגלל העברת נשק, ידע וטכנולוגיה לסוריה. (לפי מה שפורסם בתקשורת)

אני לא חושב שחיזבאללה שילם לסוריה על האמל"ח הזה. ::) זה ההבדל.

סחר באמל"ח וטכנולוגיות זה דבר שונה לגמרי ממדיניות של חימוש והפעלת אירגון טרור (או כל ארגון) למטרותך.

פורסם
  • מחבר

נכון, אבל אל תשכח שארגון חזבאללה הוא בכלל ארגון שיעי, שגדל בעזרתו הנדיבה של משה"מ.

ואם היינו צריכים לתקוף את הסורים על מדיניות הפעלת ארגוני טרור, היינו צריכים לעשות את זה מזמן.

(והאמת, עשינו את זה. תקיפת עין צ'אחב ב2003, תקיפת מחנה אימונים של אחד מארגוני הטרור וכו')

ושוב - אתה לא יכול לתקוף כי זה יחשוף מקורות מודעיניים, והטריגר לתקיפה לא מספיק חזק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים