עבור לתוכן

הסורים מודים - לישראל עליונות צבאית

Featured Replies

פורסם

סתאםם סוריה נראה לי מפחדת מאיתנו

היא מחכה שאירן תהיה מוכנה למלחמה ואז היא תצא, כי אם לא אז מזמן היא הייתה יוצאת.

זה כמו הילדים הפלצפנים האלה ששעה הם ב"בוא מכות בוא, בוא אני אכסח תכוס של האמא שלך בוא" ולא מתקרבים אליך

• תגובות 41
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

נו באמת כולנו יודעים מה יקרה בתראד הזה...

מישהו יבוא ויגיד

"מה פתאום אין להם עליונות עלינו"

ואז יבוא החכם הגדול ויספר בדיוק על איזה מתקנים סודיים הוא חושב שהוא שמע בצבא ומה היכולות שהוא חושב שיש לישראל...

למזלנו האנשים שאומרים את זה פשוט לא באמת יודעים הרבה... אחרת היינו בהמון המון צרות....

:screwy:

פורסם

אם לאמריקאים יש יחידת סנאים מובחרת שפועלת ברחבי איראן, אז לנו יש את.. סיירת גח"מ! (גרבילי חבלה מיוחמים)

תא גרבילים חשאי שפועל בעומק שטחה של סוריה ומוכן לחבל במתקנים רגישים.

לא מאמינים? זו עובדה! אני יודע! יש לי גישה למידע מסווג! הייתי במודיעין ב..יחידת.. שקר כלשהו

פורסם
Forum17641M11342I1.jpg
פורסם

אם לאמריקאים יש יחידת סנאים מובחרת שפועלת ברחבי איראן, אז לנו יש את.. סיירת גח"מ! (גרבילי חבלה מיוחמים)

תא גרבילים חשאי שפועל בעומק שטחה של סוריה ומוכן לחבל במתקנים רגישים.

לא מאמינים? זו עובדה! אני יודע! יש לי גישה למידע מסווג! הייתי במודיעין ב..יחידת.. שקר כלשהו

הייתי מוסיף גם ציטוט של התמונה אבל חרם...

חזק!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

פורסם

לוחמה פסיכולוגית.

אסור להרגיש קצת יותר כבוד, מישהו שכח את מלחמת יום הכיפורים? או שעלי להזכיר לו?

עלי להזכיר את מלחמת ששת הימים? עלי להזכיר שמדובר באחד הניצחונות המדהימים של המאה ה-20? עלי להזכיר שמחקנו צבא של שלוש מדינות בשישה ימים? עלי להזכיר שנאצר הפך לרוח רפאים אחרי השפלת מלחמת ששת הימים?

אבל לאאאאאאאא... זה לא תופס.

ישראלים רואים רק שחורות. תן קצת אמון במדינה שלך, לשם שינוי. לא סתם גנרלים מכל העולם מגיעים לארץ כדי ללמוד.

פורסם

Hoping for the best but expecting the worst

פורסם

Hoping for the best but expecting the worst

זה בעצם מסכם את הכל.

עלי להזכיר את מלחמת ששת הימים? עלי להזכיר שמדובר באחד הניצחונות המדהימים של המאה ה-20? עלי להזכיר שמחקנו צבא של שלוש מדינות בשישה ימים? עלי להזכיר שנאצר הפך לרוח רפאים אחרי השפלת מלחמת ששת הימים?

אבל לאאאאאאאא... זה לא תופס.

ישראלים רואים רק שחורות. תן קצת אמון במדינה שלך, לשם שינוי. לא סתם גנרלים מכל העולם מגיעים לארץ כדי ללמוד.

תמשיך לחיות באופוריה, עדיף להיות עירני וזהיר מאשר לחשוב שאתה הכי חזק והכי טוב בעולם ואז לקבל הכל בחזרה כמו בומרנג, כיפור מישהו?

בנוסף, אתה באמת חושב שהם תקועים בעבר? לא התקדמו מאז?

פורסם
  • מחבר

סוריה יכולה לעשות את זה - ולא רק זה - אלא אנחנו לא נגיב עם יהיה מדובר באירוע שנוכל להכיל.

כי לסוריה יש הרתעה מולנו (וגם הפתעות אני בטוח) והיא ביססה אותה מאוד בשנה האחרונה - ואנו לא רוצים במלחמה בהם בטווח הזמן המידי.

עם כל הכבוד לעליונות הצבאית שלנו זה לא ממש עזר לנו בלבנון לנחול מפלה (גם אם לא מבחינה צבאית נטו).

ואני יודע טוב מאוד שזה לא אותו מגרש. אבל המגרש לא מוטה רק לכיווננו פה...

אתה לא יכול לדעת מה הם יכולים לשלוף לך, וזה גם לא המקום להרחיב על ההפתעות או על יכולות המודיעין.

כשאתה אומר אירוע שישראל תוכל להכיל אתה למעשה שואל את עצמך - כמה רחוק אתה תלך וישראל תבליג על כך?

הרי ברור שלצורך העניין אם כ"מ יחדרו לשטח ישראל ויתקו את דגל סוריה במרחק 2 ק"מ מהגבול (תרחיש שזרקתי באקראי לחלוטין),

אז ישראל לא תגיב אבל מצד שני אם זו התגובה הסורית, מדובר בבדיחת השנה.

אתה מדבר על גיחת מטוסי קרב ועליונות אווירית ומודיעינית, לעומת חתך בגדר ותקיעת דגל?

אולי בתודעה אתה תחשוב שמדובר בפעולה מתגמלת, אך למעשה תזכור שהנעלם שלך הוא הפעולה הישראלית.

אני מאמין שכל פגיעה בחיילים או אזרחים לא תעבור בשקט. גם ניסיון להשתמש במערך האש ארוך-הטווח (מעל 100 ק"מ) לשטח ריק יגרור תגובה ישראלית.

חיזבאללה וסוריה ו-2006 לעומת 2007 הם מצבים שונים לגמרי. וכן, המצב לאחר ה6/9/07 לא דומה למה שהיה לפניו. מדובר ביום גדול והיסטורי.

פורסם

אתה משווה את מלחמת ששת היום, להישג הצבאי האדיר של מלחמת יום כיפור? ::) .

פורסם

אתה לא יכול לדעת מה הם יכולים לשלוף לך, וזה גם לא המקום להרחיב על ההפתעות או על יכולות המודיעין.

כשאתה אומר אירוע שישראל תוכל להכיל אתה למעשה שואל את עצמך - כמה רחוק אתה תלך וישראל תבליג על כך?

הרי ברור שלצורך העניין אם כ"מ יחדרו לשטח ישראל ויתקו את דגל סוריה במרחק 2 ק"מ מהגבול (תרחיש שזרקתי באקראי לחלוטין),

אז ישראל לא תגיב אבל מצד שני אם זו התגובה הסורית, מדובר בבדיחת השנה.

אתה מדבר על גיחת מטוסי קרב ועליונות אווירית ומודיעינית, לעומת חתך בגדר ותקיעת דגל?

אולי בתודעה אתה תחשוב שמדובר בפעולה מתגמלת, אך למעשה תזכור שהנעלם שלך הוא הפעולה הישראלית.

אני מאמין שכל פגיעה בחיילים או אזרחים לא תעבור בשקט. גם ניסיון להשתמש במערך האש ארוך-הטווח (מעל 100 ק"מ) לשטח ריק יגרור תגובה ישראלית.

אני חושב שגם פגיעה בנפש במגבלות כאלה ואחרות תעבור בשקט.

סתם תרחיש בדיוני...

אם ינסו להוריד לנו גח"צ בלבנון איך שהוא (תאורטית - נגיד מארב טק"א סטיל משבר הטילים של 82) אז לישראל לא יהיה כ"כ הרבה מה להגיד בנושא לדעתי.

או ישגרו על איזה מטוס איסוף אלינט...

גם אם הם לא יורידו - זה יצור סטטוס קוו חדש בנוגע לאיסוף שמפעילה ישראל...

ואני לא בטוח שישראל תגיב.

חיזבאללה וסוריה ו-2006 לעומת 2007 הם מצבים שונים לגמרי. וכן, המצב לאחר ה6/9/07 לא דומה למה שהיה לפניו. מדובר ביום גדול והיסטורי.

על אם הוא היסטורי או לא זה תלוי אם הוא יזכר בהיסטוריה...

ואין טעם לדבר על זה...

פורסם

אתה משווה את מלחמת ששת היום, להישג הצבאי האדיר של מלחמת יום כיפור? ::) .

אני מזכיר גם הצלחות מדהימות, לא רק כישלונות כמו שישראלים כל כך אוהבים לזכור.

פורסם

אני מזכיר גם הצלחות מדהימות, לא רק כישלונות כמו שישראלים כל כך אוהבים לזכור.

גם הוא עושה את אותו הדבר.

במלחמת יום כיפור תפסו אותנו עם המכנסיים למטה, אבל בכל זאת הצלחנו לעצור את האויב ולהשיב מלחמה עד שהאויב נכנע.

אז גם שם מדובר בהישג צבאי אדיר, אבל במחינה מדינית המצב בדיוק הפוך.

נ.ב

זה מה שקורה שנותנים לאישה להיות ראש ממשלה.

:lol:

פורסם
  • מחבר

אני חושב שגם פגיעה בנפש במגבלות כאלה ואחרות תעבור בשקט.

סתם תרחיש בדיוני...

אם ינסו להוריד לנו גח"צ בלבנון איך שהוא (תאורטית - נגיד מארב טק"א סטיל משבר הטילים של 82) אז לישראל לא יהיה כ"כ הרבה מה להגיד בנושא לדעתי.

או ישגרו על איזה מטוס איסוף אלינט...

גם אם הם לא יורידו - זה יצור סטטוס קוו חדש בנוגע לאיסוף שמפעילה ישראל...

ואני לא בטוח שישראל תגיב.

לישראל יש את העקיצות שלה.. זאת לא לחימה מול ארגון טרור אלא מול מדינה של ממש. יש לך הרבה יותר כלים לעקוץ אותם.

להוריד גיח"צ? קודם כל שינסו (למד"ניק), ואם הם ינסו או חו"ח יצליחו, הם יקבלו תגובה מאוד מאוד לא נעימה.

שישגרו מטוס אלינט.. אם הוא יתקרב לגבול נוריד אותו מהר מאוד.

אם הם יצרו סטטוס קוו חדש למערך האיסוף הישראלי, אנחנו ניצור להם גם מצב חדש, ונעים הרבה פחות.

הקו שאשכנזי וברק נוקטים הוא בלתי מתפשר. כוח ההרתעה מתבסס ונבנה על חוסר התפשרות ואף תעוזה.

אני לא מבין מאיפה רכשת גישה תבוסתנית ופסימית למצב של צה"ל..

פורסם

נ.ב

זה מה שקורה שנותנים לאישה להיות ראש ממשלה.

:lol:

אני רק לא מבין איך הגעת למסקנה שאתה אף פעם לא מכליל ;D

ד"א כמובן בהומור , אני רחוק מלהיות צדיק .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים