עבור לתוכן

יום הכיפורים/ כפיה דתית?

Featured Replies

פורסם

מה גם שאין לאן לנסוע ביום כיפור בכל מקרה..

לדעתי יש חשיבות ביום מיוחד בשנה כיום סליחות. קודם כל, היום הזה הוא השיא שמגיע אחרי תקופת ה"ימים הנוראים", בה כל אחד אמור לעשות חשבון נפש אישי ורציני, ממש מדיטציה - פשוטו כמשמעו. כלומר, לא מדובר כאן רק ביום של סליחות, אלא בתקופה רצופה של התחדשות עצמית ושיפור עצמי (מעין "פירמוט" של כל הזבל שצברנו במהלך השנה) שמגיעה לשיאה ביום כיפור.

דבר שני, לא פחות חשוב, הוא שהיום הזה מוקדש לא רק לכל אדם, אלא גם לכל האומה בבת אחת. גם העם היהודי כולו, בעצם כגוף אחד, צריך לעשות את ההטהרות השנתית הזו. לכן זה מגיע בצורה אחידה לכולם בתור מועד מיוחד. אם נחשוב על זה במונחים חילוניים, תחשוב שזה אמור להיות יום מאחד שבו כולם צריכים לשים את המחלוקות והיריבויות בצד ולומר "טוב, בוא נכשיר את הקרקע לבחון את הבעיות שלנו מנקודת מבט מפוייסת, שתאפשר שיקול דעת טוב יותר".

פורסם

לירן

ה' אלוהים - איך שלא תיקרא לו אינו קיים באמת אלה רק במוחם של אותם שטופי מח.אני לא צריך את הסליחה שלו ובטח לא את הדת שלו.

שיתפתי את הפורום במבט מהחיים אישית כדי להראות עד כמה הדת חודרנית לחיים ומיותרת...ובוא נאמר שאני אדם ישר.אני לא אוהב להציק לרמות וכן הלאה....

למה לי לענות את עצמי אם אני אדם ישר???

הרי יש פתגם שאומר "צדיק ורע לו רשע וטוב לו" זה בהחלט מראה עד כמה הדת מיותרת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים