עבור לתוכן

שאלה על תכנון DB?

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי שאלה לגבי תכנון של DB שעלי לתכנן.

הדילמה בגדול היא מה עדיף מבחינת ביצועים הרבה טבלאות גדולות או מעט טבלאות גדולות. (גדולות = הרבה עמודות)

ה DB מיועד לצורכי שימוש כ DECISON SUPPORT קרי לא לשימוש לצורכי ביצעו טרנזקציות אונליין אלא אנליזה של כמויות מאוד גדולות

של מידע אופליין... קרי אני מוכן להתפשר למשל על הכנסות ל DB על חשבון זה ששאילתות יתבצעו יחסית מהר (שאילתות על הרבה מידע).

אשמח לשמוע אילו עוד שיקולים עלי לקחת בחשבון בעת תכנון ה DB הל כגון כמויות של אינדקסים, אינדקסים מרוכבים וכו'...

וכן מה הוא סדר הגודל חומרה הנדרשת לצורכי עיבוד כנ"ל של בערך 250 גיגה של נתונים.

פורסם

כשמתכננים מערכות תומכות החלטה שוברים את המבנה הרלציוני הרגיל של ה-DB

(מה שאתה מכנה "הרבה טבלאות קטנות") .מעבירים את נתונים שבו ל DB אחר ומארגנים אותם מחדש

לדוגמה ע"פ תפיסת OLAP DB (או "קצת טבלאות גדולות"). בגדול אפשר לדמיין שאתה מארגן את המידע מחדש בכמה מימדים.

בסוף יהיו לך שני בסיסי נתונים נפרדים אחת רלציוני רגיל שמשמש לעבודה שוטפת והזנת נתונים והשני מכיל רק את המידע

הרלוונטי שאתה הולך לנתח אותו.לדוגמה אם יש טבלת מכירות שמחזיקה את ת.ז של מי שביצעה את הרכישה כשאני יעביר

את הנתונים ל DB לצורך ניתוח לא יעניין אותי בכלל הנתון הזה כי אני מחפש מגמות כלליות יותר ואני ישמיט אותו לחלוטין .

הנה לינק שמסביר על OLAP על רגל אחת וגם דוגמה איך לממש זאת בעזרת ORACEL

http://perso.orange.fr/bernard.lupin/english/index.htm

אני מקווה שתצליח להרים את מה שאתה מנסה לעשות כי אתה נכנס פה לתחום נרחב מאד של DATAwarehouse ו BI

ויש חברות שלמות שמתעסקות רק בתחום הספציפי הזה.

לגבי אינקסים ,אתה צריך לתכננן אותם ע"פ חישובי הסיבוכיות הרגילים בהינתן הטבלאות שבנית ,הערכה של כמות רשומות בכל טבלה

ואיזה שאילתות אתה עושה בתדירות הגבוה ביותר

פורסם
  • מחבר

כשמתכננים מערכות תומכות החלטה שוברים את המבנה הרלציוני הרגיל של ה-DB

(מה שאתה מכנה "הרבה טבלאות קטנות") .מעבירים את נתונים שבו ל DB אחר ומארגנים אותם מחדש

לדוגמה ע"פ תפיסת OLAP DB (או "קצת טבלאות גדולות"). בגדול אפשר לדמיין שאתה מארגן את המידע מחדש בכמה מימדים.

בסוף יהיו לך שני בסיסי נתונים נפרדים אחת רלציוני רגיל שמשמש לעבודה שוטפת והזנת נתונים והשני מכיל רק את המידע

הרלוונטי שאתה הולך לנתח אותו.לדוגמה אם יש טבלת מכירות שמחזיקה את ת.ז של מי שביצעה את הרכישה כשאני יעביר

את הנתונים ל DB לצורך ניתוח לא יעניין אותי בכלל הנתון הזה כי אני מחפש מגמות כלליות יותר ואני ישמיט אותו לחלוטין .

הנה לינק שמסביר על OLAP על רגל אחת וגם דוגמה איך לממש זאת בעזרת ORACEL

http://perso.orange.fr/bernard.lupin/english/index.htm

אני מקווה שתצליח להרים את מה שאתה מנסה לעשות כי אתה נכנס פה לתחום נרחב מאד של DATAwarehouse ו BI

ויש חברות שלמות שמתעסקות רק בתחום הספציפי הזה.

לגבי אינקסים ,אתה צריך לתכננן אותם ע"פ חישובי הסיבוכיות הרגילים בהינתן הטבלאות שבנית ,הערכה של כמות רשומות בכל טבלה

ואיזה שאילתות אתה עושה בתדירות הגבוה ביותר

תודה רבה על ההסבר והקישור! :yelclap:

פורסם

בבקשה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים