עבור לתוכן

הסופר רוברט ג'ורדן הלך לעולמו

Featured Replies

פורסם

יהי זכרו ברוך.

כבר מהספר התשיעי אמרתי שהוא צריך למהר עם הסדרה ולא להשאיר את המעריצים אם סדרה לא שלמה.

אני נקרע בין האכזבה על כך שהסדרה לא תושלם בצורה הנכונה (אף על פי שהוא הכין רשימות שאמורות לאפשר לאחר לסיים את הסדרה),

לבין הצער שאדם נפטר.

מי עוד היה ממעריצי הסופר המעולה הזה?

מחבר סדרת ספרי הפנטזיה המצליחה, "כישור הזמן", הלך לעולמו בגיל 58, בעת שכתב את הספר ה-12 בסדרה

סוכנויות הידיעות

פורסם: 17.09.07, 20:28

הסופר רוברט ג'ורדן, מחבר סדרת הספרים "מחזור כישור הזמן", מת אתמול בגיל 58 ממחלת דם נדירה שהביאה לקריסת ליבו. הסופר, ששמו האמיתי ג'יימס אוליבר ריגני ג'וניור, הלך לעולמו בדרום קרוליינה, כך מסרה העוזרת האישית שלו, מריה סימונס.

מודעה

בתחילת שנות ה-80 פירסם ג'ורדן טרילוגיית רומנים היסטוריים תחת שם העט "רייגן א'וניל". ב-1990 פנה לתחום ספרות הפנטזייה ופרסם תחת שם העט רוברט ג'ורדן את הספר "עין העולם", הראשון בסדרת "מחזור כישור הזמן".

עלילת הסדרה מספרת את סיפורו של רנד אלת'ור שעתיד להפוך לאדם שיילחם מול כוחות הרשע במרחביה של ארץ מיתולוגית. בעברית ראו הספרים אור בהוצאת "אופוס". הספר ה-11 בסדרה, "סכין החלומות", יצא לאור ב-2005. ספרים נוספים בסדרה: "החיפוש הגדול", "אדון הכאוס" ו"נתיב הפגיונות". לדבריה של סימונס, ג'ורדן עבד על כתיבת הספר ה-12 בסדרה כשהלך לעולמו.

פורסם

זכרונו לברכה.

נכנסתי להלם רגעי ברגע שקראתי את הידיעה בYNET.

עצוב ומצער לשמוע דברים כאלה, עוד לא הגיע ל60 וכבר הלך לעולמו.

וסדרת הספרים שלו(מחזור כישור הזמן) עד היום הסדרה היחידה שדבקתי בה באדיקות, וקראת כל ספר מספר פעמים(הראשונים בעיקר), מי יתן ומישהו ראוי יסיים אותה!

חבל רק שהיא לא אחידה ברמתה.

פורסם

יהי זכרו ברוך. מהפרטים המעטים שאני זוכר לגביו, הוא גם היה אדם דגול מעבר להיותו סופר מוכשר מאוד. בין היתר לוחם עטור אותות כבוד מוייטנאם, ומדען פיזיקה גרעינית. למרות שאני אוהב מאוד את סדרת הספרים הזו ושציפיתי לספר האחרון, האובדן של האדם הזה כואב לי הרבה יותר מהעובדה שאני לא אזכה לראות את הספר האחרון כתוב במלואו במו ידיו. אי אפשר להתעלם מההרגשה שספרות הפנטזיה איבדה משהו יקר.

האם זה רק נדמה לי, או שתמיד נגזר על אנשים רבי פעלים שנותנים כ"כ הרבה, לסיים את חייהם במאבק ובסבל בשלב מוקדם כל כך?

ונכון, הסדרה The Wheel of Time לא אחידה ברמתה ויש לה ירידות, אבל מדובר באחד מסיפורי הפנטזיה העשירים והמפורטים ביותר שאי פעם קראתי.

פורסם

Death is lighter than a feather...

כן.. הייתי קורא בבלוג שלו בשנה האחרונה, היום בבוקר נכנסתי ו..איזה שוק. בדיוק ווילסון כתב שהוא בסדר והשמועות בנוגע

לאיזו הידרדרות הינן רק בגדר שמועות. מסתבר שלא כך היה הדבר... כ"כ חבל, הוא נתן את כל מה שיש לו אבל לפעמים גם זה לא מספיק.

סדרה מעולה, איש מקסים.. כ"כ חבל :-\

פורסם

כרגע אני מסתכל על כרך 20 של מחזור כישור הזמן שנמצא על השולחן מולי...

הסדרה עצמה הייתה לפחות עד כרך 22 עוד כשהייתי תלמיד בתיכון..לפני 9 שנים..

חילקו את הספרים לכרכים או מה? :s05: סילחו לי על הבורות

r.i.p רוברט ג'ורדן

פורסם

באנגלית יש 11 ספרים + Prequel (שזה מן חצי ספר בתקופה שלפני לEye of the World). בעברית חילקו כל ספר ל2, אז יצא 22 ספרים.

(אני לא יודע אם תרגמו את את הPrequel).

robertjordanlgbc5.jpg

R.I.P

פורסם

אני יותר מרחם על אותם מיליוני מעריצים שעקבו אחרי הסדרה במשך שני עשורים ולא זכו לקרוא את הסוף.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים