עבור לתוכן

חתיכה מהשן שלי הרגע נפלה :D

Featured Replies

פורסם

אכלתי לתומי סנדוויץ' עם חמאת בוטנים כשפתאום הרגשתי משהו קשה..

חשבתי שזאת בטח חתיכת בוטן או משהו אבל כשהוצאתי את זה מהפה הבנתי שזה קשה מדי ואחרי בדיקה הבנתי שזאת חתיכת שן.

התחלתי לחפש עם הלשון מאיפה זה בא ואז הרגשתי חור בשן הרביעית מצד שמאל בשורה התחתונה, הצד האחורי. כבר הרבה זמן החניכיים שלי מאוד רגישות וכמעט כל פעם שאני מצחצח החניכיים מדממות קצת. רק עכשיו שמתי לב במראה שיש לי גם די הרבה אבנית בצד האחורי של השיניים התחתונות.

השן לא כואבת או משהו, אבל זה די מגעיל ומעצבן. כן אני יודע "לך לרופא!!!!!!!111" וזה בדיוק מה שאני יעשה.. מחר על הבוקר.

רציתי לדעת איך מטפלים בכלל בכזה דבר, והאם יש סיכוי להציל את השן מכריתה :'(

• תגובות 34
  • צפיות 18.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אוכלים אותה

פורסם

אם זו סתם חתיכת שן, יש מן סתימה מיוחדת ששמים אם שן נופלת במקום לשים כתר, אבל מחדשים את זה כל שנה.

אבל אם זה קשור לשורש, אז כתר :S

בהצלחה;)

פורסם

יהיה בסדר זה קורה כמעט לכולם

פורסם

היה לי את זה, ולא הלכתי לרופא שיניים

אחרי כמה שנים שהלכתי אמרו לי שהלך עלי, אני צריך לעשות טיפול שורש מסובך ולהוציא כל מיני חרטא, קיצר החרא הזה עלה לי 1400 שקל.

מסקנה - לך לרופא שיניים, וכמה שיותר מהר

פורסם

"ציסטה" במקרה? ::)

פורסם
  • מחבר

וממתי בדיוק יש ציסטה בחניכיים? ???

פורסם

פירור קטן מהשן?

לי היתה בעיה של "נטיפי אמייל". כמו שיניים קטנות על השיניים עצמן ואלו היו נשברות מעצמן לפעמים. מה שצרייך לעשות זה "לסייד" את החלק בו נשבה השן עם אמייל מלאכותי (או לעשות כתר, תלוי מה הנזק) כדי שהיא לא תירקב. אבל 1400שקל? עבדו עליך.

פורסם

וממתי בדיוק יש ציסטה בחניכיים? ???

זה היה מכוון ל JOn1.

פורסם
  • מחבר

פירור קטן מהשן?

לי היתה בעיה של "נטיפי אמייל". כמו שיניים קטנות על השיניים עצמן ואלו היו נשברות מעצמן לפעמים. מה שצרייך לעשות זה "לסייד" את החלק בו נשבה השן עם אמייל מלאכותי (או לעשות כתר, תלוי מה הנזק) כדי שהיא לא תירקב. אבל 1400שקל? עבדו עליך.

לא פירור, אני ממש מרגיש חור עם הלשון וזה גם צמוד לחניכיים ככה שאני לא יכול לראות את זה ממש.. וכן גם לי יש 'נטיף' כזה באחת השיניים העליונות. אף פעם לא הבנתי מה זה :P

פורסם

אז זה חור. אולי יש לך אבן שן? זה יכול לגרום לדברים כאלו. לך לרופא, יקדח, יסתום, יסייד ויעשה פוליש. תוריד גם אבן שן, בהזדמנות.

פורסם

פירור קטן מהשן?

מה הקשר?

פשוט השן שלי מתה ונראה לי התחילה להרקב

אז עשו לי טיפול שורש והרגו לי את השן

פורסם

אבל 1400 שקל?! גם לי מתה שן (על כך תודה לרופא הגרוזיני מבה"ד 600) אבל לא לקחו ממני 1400 שקל. 600 לכל היותר ועוד אצל רופאה פרטית ולא כאב כלום.

פורסם

לא יודע.. זה מה שזה עלה

וזה עוד היה בכללית ויש לי פלטיניום...

זה היה לפני שנה

פורסם

אויש מסכן, גם אתה בכללית? אנחנו צריכים איזו קבוצת תמיכה. חרא של קופה, חרא של רופאים.

כשבאתי לרופא שיניים ב"כללית" עם השן המתה (הצבע כבר היה קצת יותר כהה) הוא אמר לי לעשות צילום פנוראמי (200 שקל בערך) כי הוא חושד שזאת בכלל "שן בינה כלואה". עשיתי צילום ולא ראו כלום. בסוף הוא אומר לי זה שומדבר והכל בראש שלי. שבוע הסתובבתי עם כאבי תופת ובלעתי משכחי כאבים כמו סוכריות גומי, עד שאלו הפסיקו לפעול ואז הגעתי בלי תור, טיפול נמרץ ממש, לרופאת שיניים פרטית, והיא ניקתה לי הכל ושמה אותי על אנטיביוטיקה כי כבר התחיל לי זיהום בדם מהנמק של העצב המת בתוך השן. היא אמרה שיכולתי להיות מתה תוך כמה ימים מהזיהום. רופאה ממש טובה, וגם יותר זולה מקופ"ח.

טפו כללית, יוב טביו מאט. צרייך לפרק אותם לכל הרוחות. ההתנהלות שם ממש פושעת והרופאים - קצבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים