עבור לתוכן

באיזה גיל פצעי בגרות נעלמים?

Featured Replies

פורסם

מה קשור השיער? :x

• תגובות 33
  • צפיות 11.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה קשור השיער? :x

הוא שמנוני ומסתיר מהשמש ואז הם לא מתייבשים.

תאמין לי תוריד אותו וישתפר מאוד.

גם אני אמרתי ככה פעם ואז נתנו לי הסבר והיסתפרתי ועזר מאוד.

ואגב לא לגעת עם הידיים!!!!

בכלל!!!

שמנוני מאוד ורק גורם לעוד חצ'קונים.

פורסם

גם לי נמאס כבר מהחצ'קונים.. אני רואה פה שהרוב אומרים או אלכוהול או לימון.. אז מה עדיף?

הראתי לאמא שלי הרגע ת'דיון היא אמרה שעדיף מיץ לימון כי זה טבעי.. אחרי כמה זמן זה עוזר.. מאלה שיש להם ניסיון עם זה פה..? ומתי לשים.?

פורסם

את האמת שיפור משמעותי תוך זמן קצר רואים אחרי שמקיימים יחסי מין.... (אני חושב שהזכירו מערכת יחסים פה אבל לא סקס...) בכל מקרה זה מאזן את ההומונים בגוף וככה יש ירידה רצינית בכמות הפצעים....

דרך אגב זה נכון שבמערכת יחסים עם בנות (או בנים... אני ליברלי....) כשמתחילים יותר להתנשק ודברים כאלה זה גם עוזר.....

פורסם
  • מחבר

אתריי פורנו לא עוזרים?

פורסם

שים ליכטמול - זה עוזר מאוד. ולי אישית אף רופא עור לא עזר, תמיד נתנו לי איזו תרופה שקראו לה משהו עם מיצין בסוף (כתורים כתומים כאלה) וזה לא עזר..

הלכתי לקוסמטיקאית ואחרי 3-4 טיפולים היו לי הרבהה פחות (אבל זה גם עם חומרים ומשחות וזה...)

בקיצור עכשיו שבקושי יש לי אני הולך אליה פען ב-3 שבועות בערך, וגם כל יומיים-שלושה ליכטמול וזה מאוד עוזר (אה כן, ושוטף את הפנים 3-4 פעמים ביום עם סבון מיוחד לעור אקנתי...).

פורסם

שוב... בפורום בריאות תוכלו לקבל תשובות יותר ענייניות אבל בכל זאת...

פצעי בגרות יכולים להופיע עד גיל 50 (גיל בלות) ורובם נוצרים בגלל שהגוף שלכם מתחיל בגיל הזה לייצר הורמונים ולוקח לו כמה זמן להתרגל אליהם. מה שקורה זה שבלוטות החלב, אשר בזקיק השיערה, עובדות שעות נוספות ופולטות יותר מדיי שומן אשר לעיתים סותם את הנקבובית, לפעמים אפילו "מפוצץ" את התעלה הקטנה שדרכה הוא והשיערה יוצאים (אז הם גם נורא נפוחים וכואבים). בתוך החלב הזה שלא יוצא החוצה מתרבים מלא חיידקים (שחיים בעור שלנו בצורה טבעית ובד"כ בלתי מזיקים, עד שבלוטת החלב משתוללת) ואז בעצם נוצר פצעון נפוח וכואב עם ראש לבן לפעמים.

ה"שחורים" (חטטים) נוצרים בצורה דומה אך בד"כ כי הסתימה של הנקבובית היא מבחוץ עם לכלוך. יש פחות חיידקים אבל יש פקק כזה של חלב ולכלוך שמתייבש שם.

פעם בחודש ללכת לקוסמטיקאית ולפתוח את הנקבוביות זה מומלץ. אבל לא ללכת לכל אחת!! אחרי זה, יש להוועץ עם רופא עור באם מתאים לכם שימוש בראקוטן. באם לא, המשחות המסורתיות (אוקסי למיניהם) זה גם בסדר. חשוב מאד לשמור על העור נקי, לרחוץ עם אל-סבון ג'ל מיוחד (ללא שומנים, לא סבון) ולא לשפשף כל היום את הפרצוף עם סבון ומים כי זה רק יעשה יובש שיוביל לסדקים ולסדקים יכנסו עוד חיידקים ואז יהיה יותר גרוע. אפשר לקנות ערכה קוסמטית (לא להתבייש) של מי פנים לחיטוי לחטא לפני השינה, ג'ל רחצה לעור מתבגר, ג'ל לחות, וחומר מייבש (יש לבן כזה עם גופרית, הוא מצויין).

להשתדל לא לחטט. אם נורא בא לכם, אז עם ידיים נקיות, על עור מחוטא ולהיעזר בחתיכת בד כותנה על הציפורניים כדי לא להשאיר צלקות (ככה קוסמטיקאיות עושות את זה בעצם).

תזונה: אני מכירה אנשים שעברו לאורגני ונפטרו להם המון בעיות, גם פצעים, אבל לא כל אחד יכול להרשות לעצמו. חשוב לא לאכול זבל מעובד כמו ביסלי וג'יפלי ולא להגזים באוכל שמנוני. חשוב לאכול הרבה ירקות, במיוחד כאלו עם מלא ויטמינים, נוגדי חימצון ומנקי רעלים (סלק, כרוב, בטטה, אצות, פטריות). להתרחק מצבעי מאכל כמו מאש ולאכול הרבה מוצרי חלב "רזים" (עד 10%, כמו קוטג', גבינה לבנה, טבורוג, וכו').

תרופות סבתא: לכתוש כמה שיני שום ומלפפון (ממש, לעיסה) ולערבב עם יוגורט. לשים על הפנים לרבע שעה עד 20 ד'. השום מחטא, המלפפון מרגיע והיוגורט מזין ומרכח.

כדי לכווץ נקבוביות פתוחות (אחרי שעשיתם "שחורים") אפשר לשים על העור מעט חלמון ביצה או מי סוכר בריכוז גבוהה של סוכר (במי סוכר היו משתמשים גם ביפן בשביל לעשות את השיער מבריק וכדי לקווץ נקבוביות אבל לא מומלץ לשיער, ירדוף אחריכם נחיל של צרעות).

פורסם

רק להוסיף על מה שויטניר אמרה, אני נמנעתי(ועדיין נמנע) ממוצרי חלב פרה\שוקולד רוב הזמן(חלב עיזים\כבשים זה בסדר). החלב גורם לי להחרפה של המצב, וכנראה שזה רק בארץ, כי בארה"ב הייתי שבועיים על מוצרי חלב ולא היתה שום החרפה(לאלו שרוצים ללכת על חבל דק, אתם יכולים לאכול בן אנד ג'ריס :))

פורסם

כשאני אגיע לגיל שהם נעלמים סופית אני אודיע לך...

בכל מקרה לי מה שהכי עוזר זה להתגלח ולשים אפטר שייב, הגילוח מוריד שכבה קטנה של עור ואז אתה שם אלכוהול שמחטא את זה.

פורסם

קראתי שגם יש טיפול אנטיביוטי כדי להרוג את החיידק הסטפילקוק אאורה (אם אני זוכרת את שמו נכון). זה חיידק גרם חיובי ויש אנשים שאצלם הוא אגרסיבי במיוחד והפצעים לא עוזבים אותם. אצלי יש בעיה שבפנים אין בכלל, אבל לפעמים מופיעים על הגוף. יש רופאים שיגידו לכם ש"אין מה לעשות" או ידחפו ראקוטן, אבל קראתי בפורום רופאים שיש טיפול אנטיביוטי שנועד להדביר את החיידק שגורם לרוב ההתפרצויות הדלקתיות על עור האדם וגם בפה (כיבים).

פורסם

תמשיכו ככה אני רוצה לדעת איך לטפל בשלי

יש לי 300 מישחות באף אחת אני לא מתמיד כי זה לא עוזר

יודעים מה?

אני ישים עכשיו אקנה מיצין .. :yelclap:

פורסם

פשוט עשיתי ככה... אכלתי נכון ולא התעסקתי בהם וזה נפסק.

ללא תרופות וללא כלום... רק במקלחת סיבנתי את הפנים ובבוקר.

פורסם

כמ ו שאמרתי ואני אמשיך להגיד, אלכוהול, צריך לזכור למרוח את זה פעם ביום, במשך חצי דקה, איפה שיש חצוקון גדול

ללחוץ עם הצמרגפן, הסיבה היא לכך שבעצם החצקונים הם פצעים שמורש מהם שומן, האלכוהול פשוט מנקה את השומן

ומחטא את הפצה מה שגורם לו להראות יבש (הוא באמת יבש) ולא מנופח...

אגב מיץ לימון תדאו שורף ברמות מה שהוא עושה זה פשוט ממיס את השומנים זה הכל...

פורסם

אלכוהול רק מחטא את פני העור, אבל החצ'קון מקורו בתוך הנקבובית, בבלוטת שומן וזקיק השיער, מתחת לפני העור, ולא נראה לי שלהזריק לשם אלכוהול זאת דרך יעילה לטיפול בפצעים.

פורסם

אני זוכר שמהרגע שבו הפסקתי לאכול מוצרי חלב ודגנים לחלוטין, הפסיקו לצמוח לי פצעי בגרות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים