עבור לתוכן

האם צריך שגם המסך יתמוך בסרטי HD בכדי לנגן אותם?

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני מתכנן בעוד חצי שנה לרכוש מחשב בתקציב של בערך 3.5

והבנתי שכדי לצפות בסרטי HD צריך כרטיס מסך מתאים, אני מקווה שעד אז המחירים ירדו ויהיה כרטיס בתקציב שלי...

בכל מקרה, האם גם המסך צריך לתמוך? האם כל המסכים תומכים?

אני מתכנן בקרוב (חנוכה בערך) לרכוש את המסך המדובר 2007WFP, האם הוא תומך בHD? אפשר להפיק ממנו את המקסימום בסרטים/משחקים ע"י כרטיס מסך בתקציב שציינתי?

ושאלה די לא קשורה.

שמעתי שעכשיו המציאו טכנלוגיה חדשה שעומדת להחליף את מסכי הLCD, משהו עם לייזר...

אז השאלה שלי היא האם כדאי לי לחכות, ואז אוכל לרכוש מסך LCD גדול (משהו בסביבות ה30" שישמש גם כטלוויזיה) במחיר של ה2007?

• תגובות 32
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הרזולוציה של full HD היא 1920x1200 ורק מסכים רחבים בגודל של לפחות 24" תומכים ברזולוציה כזאת. יש גם סוגים אחרים של HD ויכול להיות שה-2007FP תומך בהם אבל אני לא ממש מכיר את הנושא.

פורסם

ה DELL 2007 תומך ב HD אבל לא ב FHD.

כאמור רזולוציה של 1920X1080 היא רזולוצית FHD ומכיוון שכך המסך הנ"ל שיש לו רזולוציה של 1680X1050 יתן לך HD ברמה של 720P כלומר 720 שורות.

לגבי השאלה השניה תמיד אפשר לחכות כי כל הזמן יש טכנולוגיה חדשה אבל השאלה היא כמה זמן אתה מוכן לחכות לזה?

אם התקציב מאפשר לך לקחת מסך FHD אז תקנה אבל ההבדל הוא לא בשמיים בין 720P ל 1080P

פורסם
  • מחבר

HD מספיק לי, הדאגה שלי האם הכרטיס מסך שאני אקנה יתמוך בזה.

אם כיום אני אקנה מחשב בתקציב של 3.5K, הכרטיס מסך יריץ טוב HD? מה לגבי FHD?

פורסם

לגבי כרטיס המסך כמעט כל כרטיס חדיש יריץ לך HD אבל יש כרטיסים שטובים ב HD ופחות במשחקים וההיפך.

בכל מקרה זה תלוי בתקציב לכרטיס המסך.

פורסם

ה DELL 2007 תומך ב HD אבל לא ב FHD.

כאמור רזולוציה של 1920X1080 היא רזולוצית FHD ומכיוון שכך המסך הנ"ל שיש לו רזולוציה של 1680X1050 יתן לך HD ברמה של 720P כלומר 720 שורות.

אם התקציב מאפשר לך לקחת מסך FHD אז תקנה אבל ההבדל הוא לא בשמיים בין 720P ל 1080P

מה זה בעצם 720P ו-1080P ?...מה מייצג ה-P ? אם רזולוציה של 1920x1200 היא FHD אז למה קוראים לזה 1080P ? ..וסרט די.וי.די רגיל -מה הרזולוציה שלו? האם הוא 720P ? ...וסרטי DIVX שהיו במקור DVD - (די.וי.די-ריפ) ,מה איתם?... מבלבל כל העניין הזה...

פורסם

ושאלה די לא קשורה.

שמעתי שעכשיו המציאו טכנלוגיה חדשה שעומדת להחליף את מסכי הLCD, משהו עם לייזר...

אז השאלה שלי היא האם כדאי לי לחכות, ואז אוכל לרכוש מסך LCD גדול (משהו בסביבות ה30" שישמש גם כטלוויזיה) במחיר של ה2007?

אחי שעובד בהייטק סיפר לי על הדבר הזה, אבל לא בדיוק הבנתי אם זה כבר עבר את שלבי הפיתוח, ומה בכלל קורה עם זה..

מה שאני כן הבנתי זה שהאיכות שלו תהיה הרבה יותר טובה משל הLCD (זה לפחות לפי מה ששמעתי, תקנו אותי אם אני טועה..), ככה שברגע שזה ייצא לשוק מחירי הLCD צריכים לצנוח למחירים דיי מצחיקים..

פורסם

תודה על הקישור.קראתי.... נראה לי שהבנתי את הרוב. בכל-אופן, לא כתוב שם מה הרזולוציה של סרט די.וי.די רגיל,למשל, ובמה היא שונה מרזולוציה שמתקבלת מצפיה בממיר כבלים או לויין. בכל אופן אם 720P הוא HD , אז סרט די.וי.די רגיל, (שאיכותו עולה בהרבה על שידורי כבלים ולויין ),הוא לא HD ,ובכל זאת ,רואים מצויין (אם איכות השידור של הכבלים/לויין היתה באיכות של סרט די.וי.די אני הייתי די מרוצה...). אז מה הרזולוציה של סרט כזה?

עריכה:קראתי כאן : http://he.wikipedia.org/wiki/DVD שהרזולוציה של סרטי DVD היא 720X576 פיקסלים.אבל זהו יחס של 5:4 ורוב סרטי ה-DVD הם בפורמט רחב.....

פורסם

תודה על הקישור.קראתי.... נראה לי שהבנתי את הרוב. בכל-אופן, לא כתוב שם מה הרזולוציה של סרט די.וי.די רגיל,למשל, ובמה היא שונה מרזולוציה שמתקבלת מצפיה בממיר כבלים או לויין. בכל אופן אם 720P הוא HD , אז סרט די.וי.די רגיל, (שאיכותו עולה בהרבה על שידורי כבלים ולויין ),הוא לא HD ,ובכל זאת ,רואים מצויין (אם איכות השידור של הכבלים/לויין היתה באיכות של סרט די.וי.די אני הייתי די מרוצה...). אז מה הרזולוציה של סרט כזה?

לרוב מה שמשודר ב YES או HOT מגיע מ DVD אבל האיכות יורדת כתוצאה מכיווץ רב שנעשה בדרך עד שזה מגיע אליך לבית.

לכן סרט DVD נראה יותר טוב משידורי טלוויזיה.

כפי שקראת סרט DVD יכול להגיע עד ל 768X576 תלוי אם זה PAL או NTSC.

לסיכום כשרואים סרט HD קשה מאוד לחזור לראות סרט DVD וזה אכן מה שקרה לי כשהתחלתי לראות סרטי HD.

למרות שיש לי DVD איכותי מאוד אין מה להשוות בין הפורמטים.

פורסם

אני בסה"כ צחקתי. :-[

לא באמת רציתי לתקן אותך.

פורסם

בשביל תוכן מוגן בHDCP אתה צריך כונן תומך, כרטיס קול תומך(אם הוא משולב אז לוח תומך) וכרטיס מסך תומך בHDCP - כלומר יש להם שבב פענוח והצפנה.

בשביל לנגן תוכן HD רגיל ההגבלה היחידה היא הרזולוציה, כל מסך שתומך ב1280x1024 תומך ב720p, בשביל 1080p צריך מסך ברזולוציה של 1920x1080 ומעלה.

פורסם

אני בסה"כ צחקתי. :-[

גמני....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים