עבור לתוכן

ניהול ליבות במעבדים רבי-ליבות - האם אפשר להגדיר בוויסטה להשאיר ליבה 0 פנויה?

Featured Replies

פורסם

כמשתמש ב-Q6600 (קירור אוויר) תמיד ליבה 0 מגיעה לטמפ' מקסימלית ולכן גם משפיעה על האחרות מין הסתם. האם יש דרך להגדיר בוויסטה להשאיר את ליבה 0 לעצמה בלבד? זה יכול להיות מועיל ומוסיף לאמינות של המחשב וגם אם יש למע' ההפעלה סדרי עדיפות לגבי תהליכים, עדיין נראה לי יעיל להשאיר ליבה פנויה במיוחד כשהיא רגישה לעומסים. מה דעתכם?

פורסם

לא וזה גם לא נותן לך כלום, בעקרון זה גם לא משפיע ישירות על המעבד מדובר בנים לוגי בלבד, מנהל המשימות של המעבד כבר מקצה נימים לליבות.

מערכת ההפעלה יודעת שהI/O manager שלה יכול לעבוד עם 2 נימים במקביל, לא ממש מעניין אותה מה המעבד עושה עם זה מעבר לכך, וגם היא לא יכולה להשפיע עליו בדרך כלשהי.

פורסם
  • מחבר

מאחר והמעבד אינו סימטרי מבחינת פיזור החום, אני רוצה לקזז בעומס על הליבה הבעייתית. קיזוז כזה יאפשר לי להעלות את התדר של המעבד ללא חשש מהתחממות יתר.

התשובה שלך לא ברורה לי, מצד אחד אתה כותב שמנהל המשימות של המעבד מקצה נימים לליבות ואח"כ אתה מדבר על I/O MANAGER וכו' וממש לא מובן איך זה קשור.

מה שמענין אותי זה יכולת קונפיגורציה של מנהל המשימות כך שלא יקצה נימים לליבה 0.

פורסם

מה לא ברור אני באמת לא מבין.

למערכת ההפעלה יש מנהל משימות משלה(ואני לא מתכוון לtask manager) כאשר היא מזהה מעבד עם מספר נימים, היא יודעת שהיא יכולה לעבוד עם X נימים במקביל.

מנהל המשימות במעבד כבר מקצה את הפקודות לליבה, זה לא סטטי כלומר זה לא אומר שcore1\thread1 כפי שאתה רואה במערכת ההפעלה מייצג באמת ליבה פיסית במעבד. גם אם תבטל את אחת הליבות במערכת ההפעלה המעבד יקצה בצורה שרירותית את הפעולות שלו לשתי הליבות שיש לו.

פורסם
  • מחבר

אתה אומר ש-CORE0 עבור מנהל המשימות הוא לא CORE0 של תוכנה כמו CORETEMP או UGURU? אני חושב שכן מדובר באותה ליבה לאורך כל הדרך ובעבור כל תוכנה ומערכת ההפעלה. אם יש לך קישור לאינטל או מיקרוסופט שמסביר את זה, אשמח לקרוא.

פורסם

אתה יכול להגדיר affinity על process שאתה רוצה שיעבדו עם הליבה הספציפית אבל זה הרבה עבודה

פורסם
  • מחבר

אני יודע, בגלל זה חשבתי שאולי יש מערכת חוקים שאפשר להגדיר להפניות לליבות.

פורסם

חיפשת במאגרי מידע של מיקרוסופט?

אני בפירוש ראיתי שהם משתמשים בזה בתור אפשרות לפתרון בעיות Performance

בכל מני מצבים אולי יש מאמרים בעניין .

פורסם
  • מחבר

אני צריך להתאמן על גוגל יותר, חיפשתי ולא מצאתי - באמת לינק פנטסטי :xyxthumbs: תודה רבה (לא מצאתי את הסמיילי שמתחווה...).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים