עבור לתוכן

שאלות בקשר לdell2407 - איכות HD ומפרט שיסחוב..

Featured Replies

פורסם

אוקיי אני מתכנן לקנות dell 24 בקרוב.. ויש לי כמה שאלות בנוגע אליו:

מישהו שקנה את המסך אמר לי שאיכות סרטי HD 1080 שרואים בו לא משהו, אשמח לדעת אם זה נכון ויש לו בעיות עם זה וביחס למה.

ועוד משהו... המפרט שלי הוא כזה:

AMD ATHLON 64 3000+

כרטיס מסך: Redeon 9800 pro

2 ג'יגה ראם

(אם צריך עוד רכיבים תגיבו)

המחשב במצב הנוכחי יריץ לי HD על המסך?

כי כרגע אפילו על המסך crt שיש לי על HD 1080 הוא מקרטע..

אז רציתי לדעת איזה רכיבים אני צריך להחליף, ובקשר לכרטיס מסך הבנתי שיש כרטיסים לסרטים בלבד ואני לא משחק במשחקים ככה שזה יכול להיות אחלה אפשרות.

מה שכן שהכרטיס יאפשר גם אינטרנט ותוכנות בסיסיות אבל גם עריכת וידאו..

תודה לעוזרים

פורסם

בגירסה האחרונה של הגירסה הישנה (ללא HC) הייתה בעיה של Tearing בעת הצגת תוכן 1080 ללא מתיחה.

בגירסה החדשה (HC) הבעיה הנ"ל תוקנה אם כי היא לא זמינה באופן "רשמי" בארץ.

הרכיב הכי חשוב לניגון של HD באופן חלק המחשב הוא המעבד (בעתיד רוב העבודה תעשה ע"י הכרטיס מסך אך כיום הנושא בעייתי).

בכל מקרה אל תשכח להתקין CoreAVC.

פורסם
:xyxthumbs:
פורסם

אני באמת מתקשה להבין במה הדברים הללו קשורים לשאלה של amitur91.

פתח לך דיון משלך ואל תנסה לגנוב דיונים של אחרים. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

בגירסה האחרונה של הגירסה הישנה (ללא HC) הייתה בעיה של Tearing בעת הצגת תוכן 1080 ללא מתיחה.

הרכיב הכי חשוב לניגון של HD באופן חלק המחשב הוא המעבד (בעתיד רוב העבודה תעשה ע"י הכרטיס מסך אך כיום הנושא בעייתי).

תודה על התשובה, אז כנראה שאני צריך מעבד חדש ^^

אבל אם אני קונה מעבד, תיהיה בעיית תאימות עם הלוח אם והזכרונות או משהו?

כי גם הם נקנו לפני בערך 3 וחצי שנים..

הנה הלוח אם:

gygabyte k8nspro s-754, gbl, f/fire

וזיכרונות יש לי 2 ג'יגה (2 של 1) ddr2 400

אגב שאלה שלא קשורה לנושא ואני לא ממש בטוח, הf/fire זה בעצם firewire מובנה למצלמות וזה או שאין קשר ואני מבולבל?

פורסם

אין מעבדים "טובים" (לפחות בסטנדרטים של היום) לסוקט 754 של AMD. ובכל מקרה קשה מאוד למצוא היום מעבדים לסוקט הזה באופן כללי.

הכי טוב שתמצא כנראה יהיה 3800+ (לא כפול ליבה) לסוקט 754, שלא תראה בו הבדל משמעותי (בטח שלא בהרצת סרטים בהבחנה גבוהה) ביחס למעבד הנוכחי שלך - ובמחיר שבו תמצא אותו אם בכלל, כבר עדיף לקנות מחשב חדש.

שום לוח חדש לא יעבוד עם DDR1 ו/או AGP. כך ששדרוג של רק לוח+מעבד לא בא בחשבון.

במשפט אחד:

המחשב הנוכחי שלך לא בנוי להריץ סרטי HD בשום מצב, ואין דרך 'לשדרג' אותו כך שיצליח. עבר זמנו.

פורסם
  • מחבר

אין מעבדים "טובים" (לפחות בסטנדרטים של היום) לסוקט 754 של AMD. ובכל מקרה קשה מאוד למצוא היום מעבדים לסוקט הזה באופן כללי.

הכי טוב שתמצא כנראה יהיה 3800+ (לא כפול ליבה) לסוקט 754, שלא תראה בו הבדל משמעותי (בטח שלא בהרצת סרטים בהבחנה גבוהה) ביחס למעבד הנוכחי שלך - ובמחיר שבו תמצא אותו אם בכלל, כבר עדיף לקנות מחשב חדש.

שום לוח חדש לא יעבוד עם DDR1 ו/או AGP. כך ששדרוג של רק לוח+מעבד לא בא בחשבון.

במשפט אחד:

המחשב הנוכחי שלך לא בנוי להריץ סרטי HD בשום מצב, ואין דרך 'לשדרג' אותו כך שיצליח. עבר זמנו.

הוא מריץ 760p חלק... להגיד שעבר זמנו זה לא נכון.

זה שהשוק טס ככה שכל חודשיים הטכנולוגיה משתנה ומכפילה את עצמה לא אומר שהמחשבים הישנים לא סוחבים..

אי אפשר להשתמש במארז, בכרטיס מסך (ati redeon 9800 pro), בכונן הקשיח, בצורב וב2 ג'יגה ראם שיש לי ואת השאר להחליף?

מה שיוצא זה שצריך להחליף לוח אם ומעבד.. שני אלה יובילו להחלפה של כרטיס מסך שאמרתי שאני מעוניין לקנות אחד שיתאים לסרטים ועריכת וידאו ככה שזה חותך חצי מהמחיר שלו לא?

פורסם

בגירה.

תוכל להרחיב מה תוקן בגרסא HC שקשור ל1080P?

לא הבנתי כלכך מה חודש וומה הבעיה בגרסא הישנה שאני בעל המסך הזה (הגרסא WFP הישנה).

אם תוכל במובנים של משתמש רגיל להסביר ::)

פורסם

חיפשתי tearing בגוגל וממה שראיתי זה שפריים אחד הוא חצי ופריים שני הוא החצי השני של המסך.. זה נכון??

ואז זה בעצם 1080i?? ואם זה ככה בדל 24" אני אחכה לHC..

פורסם

לא, זה לא כמו 1080I, אלא דברים שונים לחלוטין.

הבעיה בהצגת 1080P (המסך לא תומך ב 1080I ע"ג DVI) מתגלה רק כאשר מציגים אות 1080P מהתקן שאינו מחשב כמו נגן HDDVD או BR.

מסכי מחשב רחבים כמו ה 2407 או 2007 הינם בפורמט 16:10, סרטים ותוכן HD אחר הם בפורמט של 16:9.

יש צורך להוסיף פסים צרים בחלק העליון והתחתון של התמונה תהליך הידוע בכינוי Letter Boxing אם כי הוא קטן בהרבה

מאשר לדגומא במסך 4:3 או 5:4.

כאשר ה 2407 בגירסה האחרונה (לא HC) מקבל אות 1080P נאטיבי דרך DVI הוא נותן לך אפשרות שלא למתוח אותו ל 16:10

ולבצע בשבילך באופן פנימי את תהליך ה Letter Boxing העיניין הוא שבמהלך התהליך הנ"ל מופיעים לעיתים קרעים בתמונה או Tearing.

במצב שבו המסך מותח את התמונה לכל שטח התצוגה הבעיות הללו נעלמות אך ישנו עיוות קל ביותר של התמונה בגלל המתיחה ל 16:10.

במחשב הבעיה לא קיימת מכיוון שכרטיס המסך מבצע בשבילך את תהליך ה Letter Boxing.

דווח כי בגירסת ה HC הבעיה הנ"ל תוקנה, בנוסף ישנם עוד מספר שינוים כגון תוספת של מכוון Contrast ב DVI ופיתרון סופי לבעיית ה Banding

שהייתה קיימת במצבים השונים של המסך.

ל 2407WFP ישנה בעיה עם 1080I על גבי Component כאשר התמונה המוצגת היא 540P במקום 1080I.

עוד על הנושא והשוואה עם מסכי 24" אחרים אשר זמינים בארץ תוכל לקרוא בביקורת מסכי 24" שערכנו.

http://hwzone.co.il/reviews/lcd24_part1/

http://hwzone.co.il/reviews/lcd24_part2/

פורסם

זה נכון שפתרו ב-HC חלק מהבעיות של הגירסה ללא HC, אבל בינתיים חלק מהקונים של HC רוויזיה A00 התלוננו על בעיות של ghosting חריף, שאף תיעדו אותו באופן ממש ברור בוידאו, ויש גם כתבה שפורסמה בקשר לזה:

http://www.tftcentral.co.uk/articles/dell_2407wfp-hc.htm

ככל הנראה דל צריכים לחזור לעבוד שוב על כיול מנגנון ה-overdrive ואולי עבור מי שירצה ב-HC עדיף יהיה לחכות לגירסה A01 או לרכוש את הגירסה ללא HC ממה שנשאר. מה דעתך, בגירה?

פורסם

אני מבקש לא לדון במפרט של פותח הת'רד, יש פורומים אחרים לצורך הזה.

פורסם
  • מחבר

אני מבקש לא לדון במפרט של פותח הת'רד, יש פורומים אחרים לצורך הזה.

אבל זה קשור באופן ישיר למסך הlcd שאנחנו דנים עליו..

יכול להיות שהייתי פותח בפורום מפרטים את אותו הדיון והיו שולחים אותי לפה כי פה מבינים במסך הספציפי הזה, אני לא מבין את הבעיה.

פורסם

לא, לא צריך להכיר את המסך. צריך רק לדעת שאתה רוצה לצפות ב-1080p, ובשביל זה לא צריך לשלוח אותך לפה. פה זה פורום LCD, ודיון שלא קשור בכלל למסכי LCD לא יהיה פה.

פורסם

לא, זה לא כמו 1080I, אלא דברים שונים לחלוטין.

הבעיה בהצגת 1080P (המסך לא תומך ב 1080I ע"ג DVI) מתגלה רק כאשר מציגים אות 1080P מהתקן שאינו מחשב כמו נגן HDDVD או BR.

מסכי מחשב רחבים כמו ה 2407 או 2007 הינם בפורמט 16:10, סרטים ותוכן HD אחר הם בפורמט של 16:9.

יש צורך להוסיף פסים צרים בחלק העליון והתחתון של התמונה תהליך הידוע בכינוי Letter Boxing אם כי הוא קטן בהרבה

מאשר לדגומא במסך 4:3 או 5:4.

כאשר ה 2407 בגירסה האחרונה (לא HC) מקבל אות 1080P נאטיבי דרך DVI הוא נותן לך אפשרות שלא למתוח אותו ל 16:10

ולבצע בשבילך באופן פנימי את תהליך ה Letter Boxing העיניין הוא שבמהלך התהליך הנ"ל מופיעים לעיתים קרעים בתמונה או Tearing.

במצב שבו המסך מותח את התמונה לכל שטח התצוגה הבעיות הללו נעלמות אך ישנו עיוות קל ביותר של התמונה בגלל המתיחה ל 16:10.

במחשב הבעיה לא קיימת מכיוון שכרטיס המסך מבצע בשבילך את תהליך ה Letter Boxing.

דווח כי בגירסת ה HC הבעיה הנ"ל תוקנה, בנוסף ישנם עוד מספר שינוים כגון תוספת של מכוון Contrast ב DVI ופיתרון סופי לבעיית ה Banding

שהייתה קיימת במצבים השונים של המסך.

ל 2407WFP ישנה בעיה עם 1080I על גבי Component כאשר התמונה המוצגת היא 540P במקום 1080I.

עוד על הנושא והשוואה עם מסכי 24" אחרים אשר זמינים בארץ תוכל לקרוא בביקורת מסכי 24" שערכנו.

http://hwzone.co.il/reviews/lcd24_part1/

http://hwzone.co.il/reviews/lcd24_part2/

אז אם השימושים הם רק דרך מחשב אז הכל בסדר עם 1080p??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים