עבור לתוכן

ארה"ב: סוריה מנסה להשיג ציוד גרעיני

Featured Replies

פורסם
משרד החוץ האמריקני מאשר כי דמשק יצרה קשרים חשאיים עם ספקים כדי להשיג ציוד גרעיני. הוא לא נקב בשמם של הספקים, אך אמר כי צפון קוריאנים הגיעו לסוריה. קונדוליזה רייס אמרה כי ארה"ב מודאגת מהפצת נשק להשמדה המונית

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3449377,00.html

עוד צעד לWW3?

פורסם

יש מתיחות רבה בעולם ....

נצוץ קטן וכל העולם בוער .......

פורסם

אני שמעתי שהולך להיות עוד 8-10 חודשים מתקפה נגד איראן לחיסול הכור.

בקצב הזה אנחנו יכולים רק לקוות לטוב...

פורסם

איראן זה נושא בעייתי.

כללי המשחק שונים לחלוטין ממה שהיה באפגניסטן ועיראק.

יש להם צבא מסודר וחזק יחסית למה שהיה בעיראק. כמו כן יש להם המון בסיסי טילים שיכולים לאיים עלינו ואולי גם על אירופה המזרחית.

התקפה שם צריכה להיות מתוכננת בקפידה ומתואמת על מנת להשמיד כמה שיותר בסיסי טילים במכה הראשונה ובהנחה שמערכות

ההגנה שלנו מהמתקדמות בעולם הם יצליחו להשמיד מספר רב של טילים שישוגרו למרות הכל.

נראה לי שלמרות שהכורים באיראן הם המטרה הראשית הם יופצצו בשלב מאוחר יותר לאחר השמדת רוב בסיסי הטילים.

סוריה קצת פחות מדאיג, הם לא מצהירים כמו איראן שהם מנסים להשיג יכולות גרעין.

ולכן הם יעדיפו לשמור על פרופיל נמוך בכל מה שקשור לזה כדי לא למשוך יותר מידי תשומת לב אליהם בנושא.

גם התקפה עלינו תגרום לנו לחשוף באופן רשמי את מה שאנחנו יודעים שהם מנסים להשיג וזה יגרור תגובות מהעולם

בין אם הצטרפות של ארה"ב לקרב מולם ובין אם סנקציות של מועצת הביטחון.

משהו נוסף שצריך להיזהר ולחשוש ממנו הוא התפרקות של צפון קוריאה מהנשק הגרעיני.

ציוד כזה עלול לדלוף כפי שאנחנו רואים לכאורה שקורה בסוריה וגרוע יותר לארגוני טרור.

התסריט הגרוע מכולם שציוד כזה נופל לארגון טרור כמו אלקעידה.

פורסם

say..אם תהיה מלחמה כוללת עם מדינות ערב (סוריה,לבנון ואיראן) יקחו את כלל החיילים להלחם ? כולל אלה עם פרופיל 64 ?

פורסם

^ תאמין לי, כשהמלחמה הזאת תבוא, זה לא כל כך ישנה אם אתה על מדים - או מתחבא בערסל של תינוק מתחת לגשר מבטון מזוין. כולם יסבלו ::)

ועכשיו למשפט קצת טעון:

מי אומר לסורים שאסור להם להחזיק בנשק גרעיני כמו ישראל? לנו יש, לארה"ב יש, לרבע עולם יש. למי יש זכות לבוא ולהגיד "אה רגע, לך אסור"?

ותעשו טובה, אל תבואו עם הטיעון "הם ישתמשו בזה נגדנו"....

פורסם

בוא אני אתן לך דוגמא "מקבילה".

ישנה כיתה, בכיתה יש מספר רב של תלמידים.

יש תלמידים שמתבודדים, יש תלמידים חברותיים מאוד ויש בריונים.

יום אחד, אחד התלמידים החברותיים והאחראים קיבל מכות מן הבריון, אז הוא החליט לקנות אקדח להגנה עצמית - לא בשביל להשתמש בו אלא בשביל שהבריון לא יעיז לפגוע בו - בגלל חשש לחייו.

אמר אחד התלמידים - "זה לא הוגן, למה שרק לתלמיד האחראי יהיה אקדח? אם לו יש אקדח - גם לבריון צריך להיות אקדח".

See My Point there?

פורסם

^ כן הבנתי את הנקודה שלך, אך שוב אני אנסה לשאול:

אתה יכול להבטיח לי שרק ישראל וארה"ב ושאר בעלות הנשק האטומי לכאורה הם-הם "התלמיד האחראי והנבון", בעוד שסוריה למשל בדוגמה זאת היא "הבריון" שילחץ על ההדק ללא שום סיבה, ברגע שיפול לידיו האקדח?

הבעיה היא שאף אחד לא יכול להבטיח כזה דבר ובצורה אובייקטיבית אף אחד לא יכול לומר על מדינה זו או אחרת שהיא תמיד תהיה אחראית במעשיה...

כבר כיום ישנן מדינות שניתן לומר עליהן שהן לא משו-משו בקטע הזה, ויש בבעלותן נשק אטומי. למה לא "מטפלים" בהן? כי הבורות אצלהם מלאים בבורות ולא בנפט? ::)

פורסם

נשק גרעיני נועד להרתעה, הוא לא נועד לשימוש, אלא רק במקרה של איום ממשי וחמור על השלטון.

המדינות שיש להן נשק גרעיני זה די אבוד, אבל הן בסדר.

הפחד באפגניסטן הוא ששלטון מוסלמי קיצוני ישלוט ואז תצטרך להתמודד עם שלטון איסלאמי קנאי המחזיק בנשק גרעיני.

צפון קוריאה היא מדינה שכל הכנסותיה היא ממכירת אמל"ח לכל המרבה במחיר.

היא מדינה חשוכה שכל תכלתיה היא להיות חזקה מבחינה צבאית ולמכור את הטכנולוגיה והידע שלה למי שרק יתן לה כסף.

(אגב, רוסיה לא רחוקה מהגדרה כזאת, רק שרוסיה הרבה יותר אחראית מצפון קוריאה)

אם אני לא טועה, השיאהב 3 מבוסס על טיל צפון קוריאני (נו-דונג או פיונג-יאנג).

בקיצור, זאת מדינה מאוד מסוכנת לישראל ולשאר העולם.

לאף אחד אין שום אינטרס בצפון קוריאה (איזה משאבים יש להם שם?) אבל בכל זאת הפעילו עליה פעילות דיפומטית רצינית כדי שהיא תסכים להתפרק מנשק גרעיני.

מילה על עיראק - חלק מתהליך הדמוקרטיזציה של בוש שכשלה.

את השאלה שלך אתה יכול לשאול על ארגוני טרור - למה להם אסור שיהיה נשק אטומי?

אם אתה שואל מבחינה חוקית - סוריה חתומה על הNPT (האמנה הבינ"ל למניעת פרוליפרציה) והיא בכל זאת מחזיקה בנב"ק מסוגים שונים.

מבחינה הגיונית - מדינה שמטיפה להשמיד את ישראל או מאיימת בפעולות צבאיות נגדה, היא לא מדינה שתפתח גרעין למטרות שלום (כמו שאיראן מנסה לשווק).

ישראל מעולם לא איימה על אף מדינה מבלי שהמדינה איימה לפני כן על ישראל.

אני בטוח שישראל הייתה שמחה להוריד מהפרק את הנושא הגרעיני (אם יש לה בכלל),

אבל האיומים על מדינת ישראל (ויש הרבה מאוד כאלה, כנראה שאתה לא יודע כמה) מחייבים אותה להיות גרעינית ולהרתיע.

פורסם

X-TeNDeR, בוא אני אגיד לך למה אנחנו צריכים להחזיק בנשק גרעיני ולמה אנחנו צריכים למנוע מהם להחזיק בו.

1) אם להם יהיה גרעין, ההרתעה של המדינה תיפול לחלוטין.

2) ישנו חשש שהנשק יגיע לאירגוני טרור (שידוע שסוריה מממנת ומחזיקה בשטחה בסיסים שלהם). איך אפשר להרשות למדינה שמטפחת את הטרור להחזיק גרעין?

3) נגזר מסעיף אחד- אתה תראה המון ימי לחימה שלישראל לא יהיה מה לעשות איתם ממש, כי סוריה לא תראה אותנו ממטר. רמת הגולן תכבש בדרך הזאת תוך חודש בחתיכות קטנות.

4) אני רוצה שהעם שלי יהיה חזק יותר, ולא אכפת לי בכלל אם הוא נאור יותר או לא, זה העם שלי ואני רוצה שידו תהיה על העליונה. (או במילים אחרות, אני מעריך את החיים שלי יותר מאשר שאני מעריך חיים של סורי ממוצע בגילי).

פורסם

מי בכלל מאמין לארה"ב שב-2003 פלשה לעירק בטענות שב של ניסיון להשיג נשק גרעיני וקשר לפיגוע ה9/11.

טענות שכבר הוכחו שהם שקר, שראש ה-CIA לשעבר ג'ורג טאנט אמר שפוליטיקאים אמריקאיים שכתבו והטו מודיעין של ה CIA

למטרות פוליטיות. שהמודיעין האמריקאי כשל בהערכות שלו - שהמודיעין הישראלי - שלא תחשבו שלא השתתפנו בפשע הזה - גם כשל בהערכות

שלו... שבעצם כל הפלישה לעיראק שמאז 2003 גבתה חייהם של מיליון עיראקים ואלפי חיילים אמריקאיים נעשה בגלל קשרים של בוש וצ'ייני במשפחות

נפט שהיום מקבלות מכרזים על הנפט העירקי...

דם עבור נפט ותאוות בצע...

מי בכלל מאמין לארצות הברית...

פורסם

תשמע את השיר the unthinking majorty די מסכם את ההודעה שלך.

פורסם

הרבה שירים נכתבו על זה... חלק גדול מתעשיית המוזיקה התגייס למסע נגד בוש בבחירות של 2004.

לא שזה עזר...

סרטון ממצא של השקרים:

כשגורג בוש אומר "Intellegnce gatthered by this and other goverments leads no doubt that the iraqi regiem continues to posses weponws of mass destruction"

אל תטעו לחשוב שלא מדובר בארגוני המודיעין שלנו...

פורסם

קל מאוד להצטרף ל "עלהום" על ארה"ב ולהגיד נפט נפט נפט.

אם זאת שאלה כלכלית, אז למה כלכלת ארה"ב בקריסה? כנראה שהיה ויש פחד מאיך שהעתיד יהיה...

אתם יודעים, מי שלא עושה בטוח שלא טועה. כמו המדיניות של הארופיים שבוכים לעזרה, ובסוף עוד ארה"ב משקמת את הכלכלה שלהם

בכלל זאת לא שאלה של האם המין האנושי ישרוד, אלה שאלה של מתי הוא יכחד

פורסם

ברור הם חשבו שהנפט יממן להם את המלחמה... הם טעו.. המלחמה עולה להם 10 מיליארד דולר בחודש שנכנסים לחובות הקיימים של ארה"ב - 60 טריליון דולר.

איך אתה מצדיק מיליון עירקים מתים ב 4 שנים... זה פי 10 מתחת משטר סאדם חוסין בערך.

עכשיו גם הרפובליקנים רוצים לצאת משם, פשוט בוש וצייני לא יעשו את זה - כי הם מחוייבים למשפחות הנפט

הם לא יכולים לצאת משם ולהשאיר עיראק לא יציבה... כי זה יעצור את התבוססות של המשפחות האלה שם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים