עבור לתוכן

שעון החורף חוזר

Featured Replies

פורסם

^^

אני לא מבין, אולי אני קצת דפוק כרגע, אבל איך הגעת לזה שהזריחה מתרחשת שעה אחת קדימה ביחס לקיץ?

עד כמה שאני יודע, ועפ"י ההיגיון שלי - אם מזיזים את השעון שעה אחת אחורה, הזריחה כביכול באה שעה מוקדם יותר.

בנוסף, המעגלים שבתמונה שלך לא מסתובבים באותו כיוון (איך שאני רואה את זה, שניהם אמורים להסתובב בכיוון השעון)

עריכה:

הגיבו לפני ששלחתי. התכוונתי להגיב לתגובה של Pure-Gold

• תגובות 50
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הזריחה היא קבועה ולא מעניין אותה השעון שלנו.

הזריחה מתרחשת כל יום בנקודה x. כאשר השעון הוא שעון קיץ נניח שנקודה x מצטלבת עם השעה 6 כאשר השעון הוא חורף

נקודה x מצטלבת עם השעה 7. תראה את זה כציר זמן שאתה גורר אותו אחורה ונקודה x קבועה ולא זזה. (צריך דמיון פה).

7 זה כאילו 6 בשעון קיץ.

לגבי השקיעה:

השקיעה היא נקודה y קבועה ולא משתנה (בתאוריה).

בקיץ נניח שהיא מצטלבת עם השעה 7.

בחורף כאמור אנחנו שעה קודם אז צריך לדחוף את הציר הדמיוני שלנו כך שנקודה y תצטלב עם השעה הקודמת שזו 6.

6 זה כאילו 7 בשעון קיץ.

שימו לב! זה הפוך מהבוקר. פה נוצר הבילבול שלכם.

אין לי עוד דרכים ציוריות לתאר לכם :) מי שלא הבין שיכין שעון ויצפה בזריחה מחר :smile1:

פורסם

יפה מאוד טובי, רק תזכיר לי לא לצפות בדברים כאלה איך שאני מתעורר... יכולות להיות לכך השלכות קשות.

פורסם

הזריחה היא קבועה ולא מעניין אותה השעון שלנו.

הזריחה מתרחשת כל יום בנקודה x. כאשר השעון הוא שעון קיץ נניח שנקודה x מצטלבת עם השעה 6 כאשר השעון הוא חורף

נקודה x מצטלבת עם השעה 7. תראה את זה כציר זמן שאתה גורר אותו אחורה ונקודה x קבועה ולא זזה. (צריך דמיון פה).

7 זה כאילו 6 בשעון קיץ.

לגבי השקיעה:

השקיעה היא נקודה y קבועה ולא משתנה (בתאוריה).

בקיץ נניח שהיא מצטלבת עם השעה 7.

בחורף כאמור אנחנו שעה קודם אז צריך לדחוף את הציר הדמיוני שלנו כך שנקודה y תצטלב עם השעה הקודמת שזו 6.

6 זה כאילו 7 בשעון קיץ.

שימו לב! זה הפוך מהבוקר. פה נוצר הבילבול שלכם.

אין לי עוד דרכים ציוריות לתאר לכם :) מי שלא הבין שיכין שעון ויצפה בזריחה מחר :smile1:

לפי מה שאתה אומר בשעון קיץ יש 13 שעות בין זריחה לשקיעה ובשעון חורף 11 שעות...

בשעון חורף גם השקיעה וגם הזריחה שעה קודם לעומת הקיץ, אין שום הבדל בינהם.

פורסם

לפי מה שאתה אומר בשעון קיץ יש 13 שעות בין זריחה לשקיעה ובשעון חורף 11 שעות...

בהחלט. בקיץ יש יותר שעות אור.

זה תלוי במיקום בגאוגרפי של המדינה. אצלנו בקיץ יש הפרש גדול יותר בשעות האור מאשר מדינה שנמצאת על קו המשווה

לכן לא בכל מקום משנים את השעון לשעון קיץ.

פורסם

לא הבנתי כלום , אם בקיץ היית קם ב5 בבוקר ורואה את הזריחה , אז בחורף אתה צריך לקום בשעה 4 בבוקר כדי לראות אותה.

ונניח שהשקיעה הייתה כל יום ב7 בערב בקיץ , אז בחורף היא כבר תהיה ב6 בערב ?

בעצם אם אני כל יום עובד משעה 8 עד 4 - אז יוצא שבחורף אני עובד מ9 עד 5.

לא ?

פורסם
  • מחבר

הרסתם לי את האשכול. :smile1:

פורסם

בהחלט. בקיץ יש יותר שעות אור.

זה תלוי במיקום בגאוגרפי של המדינה. אצלנו בקיץ יש הפרש גדול יותר בשעות האור מאשר מדינה שנמצאת על קו המשווה

לכן לא בכל מקום משנים את השעון לשעון קיץ.

בקיץ באמת יש יותר שעות אור, אבל בין ה15 לספטמבר ל16 לספטמבר אין שעה יותר של אור, יש הבדל של בערך 4 דקות לשבוע עד כמה שאני זוכר...

אם ב15 לספטמבר הזריחה היתה ב6 בבוקר, למחרת היא תהיה ב5 בבוקר רק בגלל שהעבירו שעה אחורה

אם ב15 לספטמבר השקיעה היתה ב6 בערב, אם תעביר את השעה אחת אחורה, השקיעה תהיה ב5 בערב....

או יותר פשוט

http://www.timeanddate.com/worldclock/astronomy.html?n=110

פורסם

לא.

תראה, אפילו השקעתי בך:

תמונה..

מה התמונה אומרת:

אם אתה מתעורר בחורף בשעה 5 זה כאילו אתה מתעורר בשעה 4.

אני מניח שזה הסתדר לך. עכשיו החלק המבלבל:

אם אתה חוזר בחורף מהעבודה בשעה 5 זה כאילו אתה חוזר בשעה 6 ולא 4 ואני מניח שפה הטעות שלך.

שעון הקיץ נועד לתת יותר שעות יום בזמן שאתה ער כדי לחסוך משאבים.

תשמע, תודה שהשקעת בתמונה כדי להסביר לי :xyxthumbs:

אבל, או שאני כל כך סתום, או שמה שאתה אומר לא נכון. כי זה פשוט לא הגיוני שאם מחזירם שעה אחת אחורה אז הזריחה מתעקבת בשעה וגם השקיעה מקדימה בשעה..

פורסם

הסבר פשוט:

מזיזים את השעון בשביל שתהיה פעיל בכמה שיותר שעות אור, הולך? אפילו בחורף, שבו יש מעט שעות אור.

פורסם

תשמע, תודה שהשקעת בתמונה כדי להסביר לי :xyxthumbs:

אבל, או שאני כל כך סתום, או שמה שאתה אומר לא נכון. כי זה פשוט לא הגיוני שאם מחזירם שעה אחת אחורה אז הזריחה מתעקבת בשעה וגם השקיעה מקדימה בשעה..

ייתכן ומשהו מפוספס אצלי אבל אני לא סגור על זה :)

פורסם

מסכן זה ששומר עוד שעה במגדל....

:'(

פורסם

מסכן זה ששומר עוד שעה במגדל....

:'(

:funnypost:

פעם אני הייתי אותו המסכן. ;D

פורסם

איזה באסה שאני לא במשמרת לילה בסינמה, היה מצחיק לראות אנשים יוצאים מסרט אחרי 'חצי שעה' :)

פורסם

ייתכן ומשהו מפוספס אצלי אבל אני לא סגור על זה :)

בהחלט - ברגע שאתה מזיז שעון אחורה הכל, בפרט השקיעה והזריחה יקרו שעה קודם ביום למחרת(אם תחשוב על זה שניייה זה ממש הגיוני).

אז למה זה טוב?

למעשה שעון חורף הוא הטבעי וה"המצאה" היא של שעון הקיץ. נניח שלפי שעון החורף הזריחה ב-7 והשקיעה ב-17. יום העבודה מתחיל ב-7 לצורך העניין. בקיץ הימים ארוכים יותר והזריחה תהיה ב-6 והשקיעה ב-18 (המספרים לצורך המחשה בלבד). היות ואנשים קמים לעבודה רק ב-7 נעביר את השעון שעה קדימה ונקבל אור מ-7 עד 19, כלומר יותר אור בשעות הפעילות. למה הדוסים נגד? אצל רובם אין יום עבודה אך יש תפילה בשעות המוקדמות, הם מעדיפים לעשות זאת באור. בכל זאת, באסה לקום בחושך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים